25 rezultatų ieškant "kaulus"

Sultinys su makaronais

Kaulus nuplauti šaltu vandeniu. Mėsą ir kaulus dėti į puodą, įpilti 11/21 šalto vandens. Virti ant silpnos ugnies, nugraibyti putas. Suberti sugrūstus pipirų grūdelius, įdėti lauro lapelį bei ryšelį prieskoninių žalumynų. Virti apie 1/2 l valandos ant silpnos ugnies. Jei reikia n..

Recepto vertinimas: 0

Kiaulienos vyniotinis

Išimti kaulus, mėsą apibarstyti druska, prieskoniais. Ant viršaus uždėti įdarą. Mėsą suvynioti, surišti siūlu. Vyniotinis verdamas pasūdytame vandenyje2 valandas. Patiekti karštą arba šaltą. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Makaronai su vištiena

Iš vištos išimti kaulus. Mėsą supjaustyti juostelėmis, apibarstyti prieskoniais ir 2 val. laikyti šaltoje vietoje. Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje ir išgriebus nuvarvinti. Vištieną sumaišyti su miltais ir iškepti aliejuje. Tuose pačiuose riebaluose pakepinti skiltelėmis supja..

Recepto vertinimas: 4

Pupelių salotos

Pupelės išverdamos nesūdytame vandenyje (prieš verdant kietesnės per naktį pamirkomos) ir nusunkiamos. Agurkas nulupamas ir smulkiai supjaustomas. Išmirkyta silkė nulupama ir, išėmus kaulus, supjaustoma rėželiais. Pupelės, silkė ir agurkas sumaišoma, sudedama į salotinę ir užpilam..

Recepto vertinimas: 0

Kiškienos guliašas su grietinės padažu

Išpjauti kaulus ir sausgysles. Mėsą supjaustyti 3 cm storio kubeliais, sumaišyti su grietine, uždengti, įdėti į šaldytuvą ir palikti per naktį. Lašinukus supjaustyti kubeliais. Kaulus sukapoti, šiek tiek paskrudinti su lašinukais ir odos gabalėliu. Daržoves (morką, sGlierą, por..

Recepto vertinimas: 0

Grybais įdaryta višta

Išvalytą vištą padėkite ant pjaustymo lentelės krūtinėle į apačią. Nuo kaklo pjaukite išilgai žemyn, stengiantis nepažeisti aplink esančios odos ir filė. Kuo atsargiau pašalinti visus kaulus ir kremzles - stuburą, krūtinkaulį, šlaunikaulius. Geriausia tai daryti siauru plonu ir..

Recepto vertinimas: 0

Viščiukų kepsneliai

Viščiukus nuvalyti, išdarinėti, išplauti ir nusausinti. Tada perpjauti į 4 dalis, išimti kaulus. Sparnelių ir šlaunelių kauliukus palikti. Mažus viščiukus pjauti į dvi dalis. Viščiukų kepenėles, skilvelius, inkstelius ir širdeles apvirti, sukapoti ir paspirginti svieste. Pridėti..

Recepto vertinimas: 0

Silkė daržovių rinkinyje

Bulves, morkas, burokėlius, pupeles ir žirnelius išvirti. Burokėlius, bulves, morkas rantuotu peiliuku gražiai supjaustyti griežinėliais arba kitokio pavidalo gabalėliais ir pamirkyti actu parūgštintame ir pasaldintame vandenyje. Skystį nupylus, daržoves suvilgyti aliejumi. Tada išmirk..

Recepto vertinimas: 0

Silkių vyniotiniai "Rolmopsai"

Silkes išmirkyti, išvalyti (prastesnes silkes nulupti), išimti kaulus, perskiriant išilgai į dvi puses. Marinatui morkas supjaustyti žvaigždutėmis, svogūnus - pailgais plonais gabalėliais ir, sudėjus į verdantį vandenį su lauro lapeliais, gvazdikėliais bei pipirais, pavirti 15 min. P..

Recepto vertinimas: 0

Įdaryta grybais višta

1. Išvalytą vištą padėkite ant pjaustymo lentelės krūtinėle į apačią. Nuo kaklo pjaukite išilgai žemyn, stengiantis nepažeisti aplink esančios odos ir filė. Jūsų tikslas - kuo atsargiau pašalinti visus kaulus ir kremzles - stuburą, krūtinkaulį, šlaunikaulius. Geriausia tai da..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos sultinys

Nuplaukite ir sukapokite jautienos kaulus (tai galėtų padaryti ir mėsininkas). Į puodą įpilkite 2 1 salto vandens, pasūdykite ir sudėkite jautienos kaulus ir mėsą; užvirinkite. Nulupkite ir griežinėliais supjaustykite svogūną. Keptuvėje istirpinkite sviestą ir pakepinkite svogūnus...

Recepto vertinimas: 5

Žuvienė su pankoliais

Į prikaistuvį įpilkite 2 l salto sūdyto vandens, sudėkite žuvies kaulus, užvirinkite ir virkite 15 minučių. Is sultinio isimkite kaulus. Mažais gabaliukais supjaustykite žuvies filė, apslakstykite citrinų sultimis ir palikite 15 minučių. Nuskinkite ir atidėkite pankolių lapus, gumbe..

Recepto vertinimas: 0

Vištienos salotos su vynuogėmis

Nuluptus obuolius ir salierą supjaustykite kubeliais. Nuo vistos slaunelės nulupkite odą ir isimkite kaulus, mėsą susmulkinkite. Vynuoges perpjaukite per pusę ir isimkite kauliukus. Medų istirpinkite ir supil..

Recepto vertinimas: 2

Pupelių salotos

Pupelės išverdamos nesūdytame vandenyje (prieš verdant kietesnės per naktį pamirkomos) ir nusunkiamos. Agurkas nulupamas ir smulkiai supjaustomas. Išmirkyta silkė nulupama ir, išėmus kaulus, supjaustoma rėželiais. Pupelės, silkė ir agurkas sumaišoma, sudedama į salotinę ir užpila..

Recepto vertinimas: 0

Menkės kepsnys

Menkė nuplaunama ir, išėmus kaulus, sumalama mėsmale kartu su išmirkytu ir nuspaustu pyragu, sudedami svieste (20 g) pakepinti svogūnai, kiaušiniai, prieskoniai, pasūdoma. Viskas išsukama, kad masė būtų puri, padaromas pailgas kepalėlis, dedamas ant riebalais išteptos skardos ar į k..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir silkių maltiniai (Jūratės)

Išmirkytos silkės nuvalomos ir, išėmus kaulus, sumalamos kartu su bulvėmis, suberiami džiūvėsiai, įmušami kiaušiniai, sudedamas smulkintas pakepintas svogūnas, pasūdoma, įberiama maltų pipirų. Viskas išmaišoma, daromi nedideli maltiniai, pavoliojami džiūvėsiuose arba miltuose ..

Recepto vertinimas: 0

Kiaulienos vyniotinis (Ramunės)

Iš nugarinės išimti kaulus, mėsą apibarstyti druska su prieskoniais. Ant viršaus sukrauti įdarą - sūdytą liežuvį, slyvas be kauliukų, obuolius, kumpio arba dešros griežinėlius ir kt. Galima dėti ir kelis skirtingus pagal skonį įdaro sluoksnius. Mėsą suvynioti ir surišti. Vyni..

Recepto vertinimas: 5

Avokadų, mangų ir mocarelos salotos

Mocarelą supjaustyti nedideliais kubeliais. Mangus nulupti, išimti kaulus, minkštimą supjaustyti kubeliais. Gražgarstes nuplauti, gerai nusausinti. Aitriąją papriką nuplauti, išimti sėklas ir supjaustyti plonomis juostelėmis. Apelsinų sultis pakaitinti puode ir supylus į dubenį gerai..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su menke ir apelsinais

Paruoškite menkių filė, o kaulus atidėkite vėlesniam naudojimui. Menkę supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į dubenį. Aštriu peiliu nuo apelsinų nuimkite žievelę (tik pačią išorinę dalį) ir supjaustykite ją plonomis juostelėmis. Nulupkite apelsinus ir sukapokite juos...

Recepto vertinimas: 0

SILKĖ SU MORKOMIS IR PASTARNOKAIS

Nulupus ir pasalinus kaulus, silke supjaustyti norimo dydzio gabaliukais ir sudeti i silkine. Virta morka ir virta pastarnoka supjaustyti siaudeliais. Svogunus supjaustyiti pusziedziais, pakepinti aliejuje, sudeti morkas ir pastarnokus, pasudyti, paskaninti kalendra ir dar kiek pakepinus uzdeti ant ..

Recepto vertinimas: 4

MIŠRAINĖ SU SILKE

Silkes nulupti, nuplauti, isimti kaulus ir supjaustyti gabaliukais. Razinas nuplauti, uzpilti verdanciu vandeniu ir isbrinkinti. Svogunus nulupti, supjaustyti griezineliais, pakepinti su aliejumi ir atvesinti. Tada sudeti razinas, kapotus riesutus, silke ir viska ismaisyti...

Recepto vertinimas: 1

ŽUVIES SALOTOS SU RYŽIAIS

Is virtos zuvies isrinkite kaulus. File susmulkinkite gabaliukais. Isvirusius ryzius perpilkite saltu vandeniu. Majoneza, atskiesta pomidoru pasta, sumaisykite su ryziais ir zuvim. Salotas apibarstykite supjaustytais petrazoliu lapeliais, aplink apdekite citrinos griezineliais...

Recepto vertinimas: 0

ŽUVIES SALOTOS SU DARŽOVĖMIS

Isrinke kaulus, zuvi smulkiai supjaustykite. Darzoves supiaustykite mazais kubiukais. Susluoksniukite zuvi su darzovemis, pasudykite ir uzpilkite majonezu. Papuoskite petrazoliu lapeliais...

Recepto vertinimas: 0

Kalakutienos sultinys su daržovėmis ir sūriu

I salta pasudyta vandeni sudedame kalakutienos kaulus. Uzverdame, nugriebiame putas ir verdame apie 25 min.Darzoves nuplauname, nuskutame, sutarkuojame burokine trintuve ir sudedame i sultini. Verdame 5-7 min. Isimame kalakutienos kaulus. Sriuba paskaniname prieskoniais ir susmulkintais krapais.Pati..

Recepto vertinimas: 0

Kalakutienos sultinys su daržovėmis ir sūriu

Į šaltą pasūdytą vandenį sudedame kalakutienos kaulus. Užverdame, nugriebiame putas ir verdame apie 25 min.Daržoves nuplauname, nuskutame, sutarkuojame burokine trintuve ir sudedame į sultinį. Verdame 5-7 min. Išimame kalakutienos kaulus. Sriubą paskaniname prieskoniais ir susmulkintais ..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: kaulus