25 rezultatų ieškant "laika"

Sojos ir daržovių apkepas

Sojos mėsą išmirkyti ir pavirti.Svogūnus susmulkinti, pakepinti aliejuje, įdėti supjaustytas daržoves ir viską troškinti.Dėti apvirtą soją, prieskonius ir išplaktus kiaušinius.Mišinį sukrėsti į riebalais pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą, viršų apibarstyti tarkuot..

Recepto vertinimas: 4

Mangų tortas

Sutrupintus sausainius sumaišykite su sviestu sudėkite į tortinę formą ir atšaldykite. Gerai suplakite grietinėlę. Pamažu įmaišykite kondensuotą pieną visą laiką plakdama. Įplakite citrinos žievelę, supilkite sultis ir dar paplakite. Sukrėskite ant sausainių ir palikite per nakt..

Recepto vertinimas: 0

Braškių džemas

Gerai nuplautas braškes (galima jas maišyti su žemuogėmis) supilti į dubenį. Užpilti medumi ir palaikyti 3-4 valandas. Nupilti sirupą, jį iškošti ir virti, visą laiką maišant, ant didelės ugnies 10 minučių. Įdėti braškes ir virti dar kelias minutes. Galima įpilti serbentų sul..

Recepto vertinimas: 0

Citrininis tortas su medumi

Visus produktus sumaišyti ir padaryti minkštą tešlą. Iškepti keturis lakštus. Kremui ištrinti šaukštu sviestą. Atskirai sumaišyti miltus su trupučiu pieno. Pastatyti ant mažos ugnies ir po truputi supilti likusį pieną. Visą laiką maišyti, kol masė sutirštės. Kai ji atvės, įd..

Recepto vertinimas: 5

Kavos tortas

Trynius ištrinti su cukrumi, įpilti citrinos, gerai išplaktus baltymus, miltus ir atsargiai sumaišyti. Tortinę iškloti popieriumi (rato formos), patepti sviestu ir supilti tešlą. Kepti įkaitintoje orkaitėje 40-45 min., geriausiai dieną preieš ruošiant tortą. Indelyje užplikyti stipri..

Recepto vertinimas: 4

Spanguolių putėsis

200g perrinktų, gerai nuplautų ir nusausintų spanguolių sumalkite, išspauskite sunką ir padėkite šaltai. Likusius uogų tirščius užpilkite 450ml verdančio vandens, dėkite ant ugnies, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite 5 minutes. Nuovirą perkoškite per marlę, įdėkite 60g m..

Recepto vertinimas: 0

Bulvės, virtos riebaluose

Bulvės nulupamos, supjaustomos 4 cm ilgio ir 1 cm storio šiaudeliais ir sudedamos į vandenį. Į indą su ištirpintais ir įkaitintais riebalais dedamos nusausintos bulvės. Jos turi laisvai plaukioti. Po 10 min. kiaurasamčiu išgriebiamos, nuvarvinami riebalai. Taip apvirtas bulves galima la..

Recepto vertinimas: 0

Žemuogių sriuba

Kiaušinių tryniai ištrinami su cukrumi ir užplikomi puse verdančio pieno. Visą laiką maišant, užvirinama, o sutirštėjus atvėsinama. Žemuogės pertrinamos pro sietelį, praskiedžiamos virintu vandeniu ir sumaišomos su trynių mase. Baltymai išplakami su trupučiu miltinio cukraus, ..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių sulčių gira

Į sultis supilamas virintas ir atvėsintas vanduo. Mielės ištrinamos su trupučiu cukraus, išmaišomos su virintu vandeniu ir supilamos į sultis, suberiamas likęs cukrus, išmaišoma. Išrūgusi gira supilstoma į butelius ir sandariai užkemšama. Po 2—3 dienų girą galima gerti. Šaltoj..

Recepto vertinimas: 4

Raugas

Ruginei juodai duonai išpurenti vartojamas tik raugas — paskutinio kepimo duonos tešlos 1/2—1 kilogramo didumo bandelė, kuri paliekama išplautame duonkubilyje ir laikoma sausoje šaltoje (ne žemesnėje kaip 0°C) vietoje iki kito kepimo. Per tą laiką bandelės paviršius apdžiūsta..

Recepto vertinimas: 3

Šakotis

Dideliame moliniame dubenyje sviestas mediniu šaukštu gerai išsukamas, mušama po 1 trynį, beriama po šaukštą cukraus, šaukštą miltų ir sukama vėsioje patalpoje, kol visi šie produktai sudedami. Kai tešla pasidaro puri ir ima tirštėti, po truputį įpilama grietinėlės. Prieš..

Recepto vertinimas: 4

Sūdyta lašiša

Žuvį nuplauname, nusausiname. Filė kartu su oda atskiriame nuo kaulų. Pincetu išrenkame likusius smulkius kauliukus. Filė kraštelius apipjauname aštriu peiliu. Sumaišome druską, cukrų, pipirus. Vieną filė puselę odele į apačią įdedame į plokščią formelę. Ant viršaus suberia..

Recepto vertinimas: 0

Menkė su ryžiais ir morkomis

Menkė supjaustoma vienodais gabaliukais. Miltai sumaišomi su pipirais, druska, viskas gerai išmaišoma. Menkės gabaliukai pavoliojami miltuose ir bent 10 minučių juose paliekami. Po to kepami įkaitintame aliejuje, kol gražiai parusvėja. Ryžiai labai gerai keliskart nuplaunami, kol nu..

Recepto vertinimas: 3

Bulvės su šonine

Svogūną ir porą smulkiai supjaustyti, pakepinti svieste. Tada sudėti kubeliais supjaustytą šoninę. Bulves nuskusti, supjaustyti plonais griežinėliais ir suberti į keptuvę, visą laiką maišyti. Užpilti karštu pienu, išmaišytu su sultiniu, įberti druskos, pipirų. Virti ant mažos ..

Recepto vertinimas: 0

Svogūnų sriuba

Svogūnus nulupti, nuplauti, supjaustyti plonais žiedeliais. Kepti svieste, kol pagels. Pabarstyti miltais, sumažinti ugnį ir kepti maišant, kol miltai pagels. Užpilti sultiniu, įberti druskos ir, visą laiką maišant, užvirinti. Sriubą išplakti arba pertrinti per sietelį. Vėl pakaitin..

Recepto vertinimas: 0

Avienos šonkauliukai

Išspaudžiame citrinų sultis ir sumaišome su aliejumi, prieskoniais ir druska. Mišinį užpilame ant nuplautų bei gerai nusausintų šonkauliukų ir dviem valandoms padedame šaltai. Per tą laiką kelis kartus apverčiame. Šonkauliukus kepame įkaitintame grilyje po 5-7 minutes iš ..

Recepto vertinimas: 1

Kūčiukai pagal Skanus.lt receptą (foto)

Pakaitinome bliūdelyje vandenį ir prieš jam užverdant užsukome ugnį, supylėme aguonas, kad šiek tiek suminkštėtų. Mieles sudėjome į stiklinę ir užpylę keliais šaukštais cukraus ištrynėme. Šiek tiek pašildę pieną (iki 30-40 laipsnių temperatūros, kad nebūtų per karšta p..

Recepto vertinimas: 5

Pyragas su pomidorais (Jūratės)

Mieles išmaišyti su žiupsneliu cukraus, po to sumaišyti su 1/8 litro šilto pieno, įberti šiek tiek miltų, išmaišyti. Padarytą tešlos raugą apibarstyti trupučiu miltų, uždengti ir palikti 30min pakilti. Po to supilti likusį pieną, alyvų aliejų, įberti druskos ir įmušti kiauš..

Recepto vertinimas: 0

Kiniški mėsos ir ryžių pietūs (Skaistės)

Mėsą supjaustyti linijomis, karį ištirpinti svieste ir sumaišyti su aštriais prieskoniais. Masę įtrinti į mėsą, apipilti raud. vyno actu ir palaukti 20 minučių. Per tą laiką supjaustyti daržoves, o česnaką susmulkinti. Tada pradėti kepti mėsą aliejuje. Kepant įpilti truputį ..

Recepto vertinimas: 0

Afrikietiškos salotos

Razinas mirkome vandenyje. Supjaustome bananus griežinėliais ir sumaišome su kokoso drožlėmis, jautiena, razinomis. Pilam grietinėlę, citrinos sultis ir citrinos drožles. Viską permaišome ir kurį laiką leidžiame salotoms pamirkti. ..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos nugarinė, virta obuolių sultyse

Jautienos nugarinę nuplauname, nusausiname ir įdedame į indą, kuriame marinuosime. Gaminame marinatą. Į mažą indelį įpilame išspaustų citrinų sulčių arba acto, įberiame cukraus, druskos, pipirų, įdedame kadagių uogų ir laurų lapelių, įberiame citrinos žievelių, įpilame 2 ..

Recepto vertinimas: 0

Kubietiškai troškinta vištiena su kukurūzais

Pomidorus nulupkite, išimkite sėklas; sumalkite drauge su ankštiniu pipiru, nuluptais svogūnais ir skiltale česnako. Vištą supjaustykite į 6 dalis. Keptuve ištirpdykite sviestą, apkepinkite jame vištieną ir maltas daržoves, pasūdykite, pabarstykite pipirais, smulkintomis petražolėm..

Recepto vertinimas: 0

Afganiška paukštiena su ryžiais

Vištą arba laukinius paukščius iškepkite orkaitėje arba ant iešmo. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite. Keptuvėje pašildykite aliejų ir visą laiką maišant pakepinkite svogūnus. (Kepkite ant silpnos ugnies). Kai svogūnai bus gerai iškepę, išimkite juos iš keptuvės ir sudėkite į..

Recepto vertinimas: 0

Margaspalviai bezė pyragėliai

Baltymus išplakti iki standžių putų po truputį suberiant cukrų. Ant baltymų masės užsijoti krakmolo ir cukraus pudros mišinį. Atsargiai išmaišyti. Masę dėti į konditerinį švirkštą. Skardą iškloti kepimo popieriumi ir išspausti 10 apskritimų. Jų kraštus apjuosti bezė mas..

Recepto vertinimas: 0

UZBĖKIŠKAS PLOVAS

Puodas su aliejum gerai ikaitinamas ant dideles ugnies, i ji sumetama kubeliais supjaustyta mesa. Kai ji apskrusta, sumetami svogunai. Jiems pasidarius auksines spalvos, sumetamos morkos. Kai jos pasidaro trapios, ipilamas pomidoru padazas (as maisau ji su druska ir prieskoniais) ir is anksciau uzme..

Recepto vertinimas: 3

Raktiniai žodžiai: laika