8 rezultatų ieškant "kaulu"

Sultinys su makaronais

Kaulus nuplauti šaltu vandeniu. Mėsą ir kaulus dėti į puodą, įpilti 11/21 šalto vandens. Virti ant silpnos ugnies, nugraibyti putas. Suberti sugrūstus pipirų grūdelius, įdėti lauro lapelį bei ryšelį prieskoninių žalumynų. Virti apie 1/2 l valandos ant silpnos ugnies. Jei reikia n..

Recepto vertinimas: 0

Pomidorų sriuba su makaronais

Mėsą nuplauti, užpilti šaltu vandeniu ir staigiai užvirinti. Kiek pavirus, sudėti daržoves, pasūdyti ir virti, kol mėsa išvirs. Išėmus mėsą, sultinį perkošti. Mėsą supjaustyti. Pomidorus smulkiai supjaustyti ir šutinti savose sultyse, kol suminkštės. Tuomet pertrinti per sietel..

Recepto vertinimas: 3

Grybais įdaryta višta

Išvalytą vištą padėkite ant pjaustymo lentelės krūtinėle į apačią. Nuo kaklo pjaukite išilgai žemyn, stengiantis nepažeisti aplink esančios odos ir filė. Kuo atsargiau pašalinti visus kaulus ir kremzles - stuburą, krūtinkaulį, šlaunikaulius. Geriausia tai daryti siauru plonu ir..

Recepto vertinimas: 0

Grybų ir ryžių sriuba

Mėsą sudėkite į puodą, įpilkite 1,5 litro salto sūdyto vandens, užvirinkite ir virkite 2 valandas; galite nugriebti putas. Mėsą ir kaulus isimkite is sultinio, mėsą atskirkite nuo kaulų, smulkiai supjaustykite ir atidėkite. Grybus nuvalykite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Pr..

Recepto vertinimas: 0

Raugintų kopūstų sriuba

Mėsą nuplauname, supjaustome, sudedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu, uždengiame ir užverdame. Po to nugriebiame putas, sudedame nuvalytas, stambiai supjaustytas, pakepintas prieskonines daržoves, sumažiname ugnį ir atidengę verdame sultinį. Atsiradusius paviršiuje riebalus nugrai..

Recepto vertinimas: 3

Kiaulienos tištsriubė (Pozole)

Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Užvirinkite 2 l vandens su 1 svogūnu, 3 česnako skiltelėmis, 1 morka, 2 šakelėmis kalendrų ir 1 lauro lapu. Įdėkite nuplautą vištą ir pasūdykite. Priklausomai nuo vištos jaunumo vir..

Recepto vertinimas: 0

ZUIKIENA

Paprikas ir svoguna susmulkiname smulkintuvu. Ipilame aliejaus, sojos padazo, iberiame pipiru, druskos. Ipilame baltojo vyno. Siuo padazu uzpilame mesa ir marinuojame 2 valandas. Po 2 valandu apkepame is abieju pusiu, sudedame i inda, suberiame cesnakus, morkas ir uzpilame marinatu ir sultiniu. Tros..

Recepto vertinimas: 5

Chašlama

Mėsą supjaustyti gabalais, svogūną perpjauti. Į katilo, dugną dėti pomidorus ant viršaus supjaustytą mėsą, svogūną, įpilti vandens, kad apsemtų, sudėti prieskonius, druską ir virti ant lėtos laužo ugnies uždengtą, kol mėsa nersis nuo kaulu - apie 3-4 valandas. Patartina i..

Recepto vertinimas: 3

Raktiniai žodžiai: kaulu