25 rezultatų ieškant "kapoti"

Žuvies suktinukai

Žuvies filė supjaustome stambiais gabalais, odą keletą kartų įpjauname. Gabalus pamušame, pabarstome druska, pipirais. Viduryje dedame faršo, susukame, kad taptų pailgos formos. Suvilgome kiaušinio plakinyje, pavoliojame džiūvėsėliuose, vėl plakinyje ir vėl džiūvėsėliuose. Kepam..

Recepto vertinimas: 0

Pica Niam-niam

Iš vandens ir “Malsena” mišinio picai paruošiama tešla picos pagrindui. Gauta tešla iškočiojama ir ištepama aliejaus – pomidorų padažo mišiniu. Ant picos pagrindo pagal kepančiojo nuožiūrą dedami riekelėmis pjaustyta: dešra, grybai, pomidoras, paprika, svogūnas. Ant viršaus u..

Recepto vertinimas: 4

Bulvių plokštainis su mėsa

Nuskustos bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos, užplikomos verdančiu vandeniu, suberiami miltai, įmušami kiaušiniai, suberiami kapoti svogūnai, mairūnas, pasūdoma ir gerai išmaišoma. Kiauliena supjaustoma gabaliukais ir apkepinama. Riebalais išteptoje skardoje sluoksniuojamos paruoštos bu..

Recepto vertinimas: 3

Itališkas velykinis pyragas su makaronais

1.Miltus, cukrų, svietą, kiaušinį ir druską kapoti peiliu, kol sviestas taps mažais gabaliukais. Tuomet tešlą išminkyti ir pusei valandos padėti į šaldytuvą. 2.Įdarui į verdantį pieną supilti makaronus, vieną ketvirtadalį cinamono, druską ir 30 gr. cukraus. Virti nuolat maišant..

Recepto vertinimas: 0

Keptos bulvės su įdaru

Nuskustos bulvės dedamos į verdantį pasūdytą vandenį ir verdamos 5 min. Pavirusios išgriebiamos, nuvarvinamas vanduo, jtrinamos druska ir karštoje orkaitėje kepamos ant grotelių, kol pagels. Dar karštoms nupjaunama viršūnėlė, šaukšteliu išimamas vidus. Išimtas minkštimas sutrin..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių plokštainis su mėsa

Nuskustos bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos, užplikomos verdančiu pienu, suberiamos manų kruopos, įmušami kiaušiniai, suberiami kapoti svogūnai, mairūnas, pasūdomą. Viskas gerai sumaišoma. Kiauliena supjaustoma gabaliukais ir apkepinama. Į riebalais išteptą skardą sluoksniuojamos p..

Recepto vertinimas: 0

Antis, įdaryta bulvėmis

Antis išdarinėjama, gerai išplaunama, įtrinamą druska ir kmynais. Virtos bulvės, skilvis, širdis sumalama mėsmale, kepenėlės supjaustomos juostelėmis. Svieste ar anties riebaluose pakepinami kapoti svogūnai, sudedamas mairūnas, kiaušinis, pyrago džiūvėsėliai, grietinė, pasūdom..

Recepto vertinimas: 0

Troškinys su kumpiu

Margarinas ištirpinamas, sudedamos skiltelėmis supjaustytos bulvės, kapoti svogūnai, juostelėmis supjaustytas kumpis, kubiukais supjaustytas sūris, užpilama stiklinė karšto vandens ar sultinio, pasūdomą. Troškinama ant silpnos ugnies. Baigiant troškinti, supilama grietinė, uždedamos..

Recepto vertinimas: 0

Kapoti kiaulienos pjausniai

Mėsa smulkiai sukapojama, sudedamas vandenyje išmirkytas ir nuspaustas pyragas, kiaušinis, prieskoniai, sugrūstas česnakas, pasūdomą ir viskas gerai išmaišoma. Masė padalijama į 4 dalis, formuojami pailgi pjausniai, voliojami miltuose ar džiūvėsėliuose ir kepami riebaluose ar alieju..

Recepto vertinimas: 0

Mėsos kukuliai

Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu nuspaustu pyragu, sudedami svieste pakepinti smulkiai pjaustyti svogūnai, petražolių lapeliai, kapoti kietai virti kiaušiniai, prieskoniai ir druska. Viskas gerai išsukama, daromi pailgi kukuliai — „cepelinai", pavoliojami džiūvėsėliuose ir kep..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių plokštainis (kugelis)

I. Paruošimas Bulvės ir svogūnas sutarkuojami, nupilama dalis skysčio (kartais užplikoma pienu), įmušamas kiaušinis, subėriami miltai, pasūdoma ir gerai išmaišoma. Paruošta masė dedama į riebalais išteptą keptuvę ar skardą ir kepama orkaitėje arba krosnyje. Iškepus supjaus..

Recepto vertinimas: 4

Pyragaičiai su aguonomis ir kakava

Miltus kapoti su margarinu, berti cukrų, dėti trynius, užminkyti tešlą ir įdėti į šaldytuvą. Ištrinti sviestą, įdėti trynius ir išplaktus baltymus, du kartus permaltas aguonas ir gerai išmaišyti. Aguonų kremą sudėti ant išpjautų tešlos skritulėlių ir kepti orkaitėje, kol ..

Recepto vertinimas: 0

Paprasti žagarėliai

Sviestą kapoti su miltais, įpilti acto arba spirito ir tiek grietinės, kad tešla būtų kieta (kaip makaronams). Tešlą įdėti į puodą ir mediniu grūstuvu gerai išmušti. 2 val. palaikyti šaldymo kameroje arba 12 val. - šaldytuve. Tešlą iškočioti plonu sluoksniu ir išpjaustyt..

Recepto vertinimas: 3

Obuoliai tešloje

Miltus kapoti su sviestu, išmaišyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įdėti keletą šaukštų grietinės i kapojant minkyti tešlą. Tada įdėti į dubenėlį, uždengti, 2val. palaikyti šaldytuve. Vienodo dydžio obuolius nuplauti, nulupti, išpjauti sėklalizdžius, o į jų vietą įberti..

Recepto vertinimas: 0

Sausainiai su kremu

Miltus kapoti su sviestu ir riebalais, įdėti grietinę, trynį ir atsargiai rankomis užminkyti tešlą. Padalinti į 4 dalis ir plonai iškočioti. Kiekvieną kvadratą atskirai iškepti. Birius kremo produktus gerai išmaišyti su kiaušiniais, įpilti 1/2 stiklinės šalto pieno. Likusį pien..

Recepto vertinimas: 0

Upėtakis, įdarytas kepenėlėmis (Ramunės)

Kepenėles troškinti 5 - 7 minutes. Susmulkinti, įdėti keptas morkas su svogūnais, druskytės, pipiriukų ir kapoti, kol pasidarys vientisa masė. Upėtakiui išimti pagrindinį kaulą ( stuburkaulį ), papipirinti, trupučiuką druskytės. Tada sudėti kepenėlių faršą ir kepti keptuvėje ..

Recepto vertinimas: 0

Braškių pyragas

Miltus persijoti ir suberti ant minkymo lentos. Įmaišyti cukrų. Šaltą sviestą supjaustyti gabalėliais ir paskirstyti tarp miltų. Sviestą kapoti peiliu. Įdėti 2 trynius, įberti druskos, supilti romą, grietinę arba vyną. Viską atsargiai išmaišyti šakute. Šaltomis rankomis greitai..

Recepto vertinimas: 4

Bezė pyragas su braškėmis

Miltus persijoti ir suberti ant minkymo lentos. Įmaišyti cukrų. Šaltą sviestą supjaustyti gabalėliais ir paskirstyti tarp miltų. Sviestą kapoti peiliu. Įdėti 2 trynius, įberti druskos, supilti romą, grietinę arba vyną. Viską atsargiai išmaišyti šakute. Šaltomis rankomis greitai..

Recepto vertinimas: 4

Ėrienos sriuba Chalisko stiliumi (Birria estilo o Jalisco)

Adobo padažui aitriąsias paprikas paskrudinkite sausoje keptuvėje- atsargiai, kad nesudegtų. Iš aitriųjų paprikų pašalinkite sėklas bei pertvarėles. Aitriąsias paprikas užpilkite 500 ml karšto vandens ir palikite 20 min. suminkštėti. Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite. Svog..

Recepto vertinimas: 0

BULVIŲ PLOKŠTAINIS SU MĖSA

Nuskustos bulves sutarkuojamos, nusunkiamos, uzplikomos verdanciu vandeniu, suberiami miltai, imusami kiausiniai, suberiami kapoti svogunai, mairunas, pasudoma ir gerai ismaisoma. Kiauliena supjaustoma gabaliukais ir apkepinama. Riebalais isteptoje skardoje sluoksniuojamos paruostos bulves ir apkepi..

Recepto vertinimas: 3

ŠPARAGINIŲ PUPELIŲ APKEPAS

Miltus persijoti ir sumaisyti su druska. Sudeti gabaliukais supjaustyta sviesta i miltus ir kapoti, supilti vandeni ir greitai uzminkyti tesla. Tesla suvinioti i folija ir padeti pusvalandziui i saldytuva. Paskui tesla isimti, iskocioti ir ideti i aliejumi istepta kepimo forma padarant aukstus krast..

Recepto vertinimas: 0

OBUOLIŲ IR RYŽIŲ PUDINGAS

I verdanti piena suberiami nuplauti ryziai ir paliekami isbrinkti. Margarinas issukamas su cukrumi ir kiausiniu tryniais, i juos suberiama vanile. Viskas sumaisoma su gerai isbrinkusiais ryziais. Paskiausiai sukreciami isplakti kiausiniu baltymai, suberiamos razinos, kapoti riesutai, supjaustyti obu..

Recepto vertinimas: 0

ŠVENTINĖ VARŠKĖ

Istrinti surelius ir sviesta. Paskui patrinti viska kartu. Kietus trynius pertrinti per sieteli ir vel patrinti. Sudeti razinas, supjaustytus vaisius, riesutus (ju labai smulkinti, kapoti nereikia) su visu dubeniu istatyti i karsta vandeni ir pamaisyti, kad varske susiltu. Tada sukresti ja i saltu v..

Recepto vertinimas: 0

GARDUKAI

Varske gerai istrinti. Ja, miltus, margarina, kvapiuosius prieskonius sudeti ant lenteles ir kapoti, kol neliks sausu miltu. Po to suminkyti tesla. Kocioti. Isspausti vienodus skrituliukus, kepti orkaiteje. Iskeptus atvesinti. Viena uztepti uogiene, kita uzdeti ant virsaus, aptepti baltymu glajumi...

Recepto vertinimas: 0

SLYVŲ PLOKŠTAINIS

I miltus suberti vanilini cukru, cukraus pudra, sudeti margarina ir viska kapoti peiliu. Ipilti sauksta salto vandens, ileisti tryni ir uzminkyti tesla.Valanda palaikyti saldytuve, paskui iskocioti ir deti i kepimo forma (teslos krastus uzriesti). Slyvas nuplauti, perpjauti isilgai pusiau ir isimti ..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: kapoti