25 rezultatų ieškant "kapoti"

Itališkas velykinis pyragas su makaronais

1.Miltus, cukrų, svietą, kiaušinį ir druską kapoti peiliu, kol sviestas taps mažais gabaliukais. Tuomet tešlą išminkyti ir pusei valandos padėti į šaldytuvą. 2.Įdarui į verdantį pieną supilti makaronus, vieną ketvirtadalį cinamono, druską ir 30 gr. cukraus. Virti nuolat maišant..

Recepto vertinimas: 0

Riešutų pyragas

1.Miltus, sviestą, kiaušinį, cukrų ir druską kapoti peiliu, kol sviestas taps mažais gabaliukais. Po to gerai išminkyti ir padėti į šalytuvą pusei valandos. 2.Įdarui riešutus SUKAPOTI. Puode ištirpdyti sviestą, supilti cukrų ir pastoviai maišant kaitinti, kol cukrus visiškai išti..

Recepto vertinimas: 4

Vafliniai pyragėliai

Vandens vonelėje pakaitinamas dubenėlis su susikristalizavusiu medumi.Medui ištirpus įberiamas cukrus, sudedamas gabalėliais pjaustytas sviestas ir maišoma, kol jie ištirps.Sudedami kapoti riešutai, kakavos milteliai, miltai, prieskoniai ir, intensyviai maišant, kaitinama apie 10 min. Par..

Recepto vertinimas: 0

Kimšta bandelė „Vitaminas“

Perpjovus bandelę, išskaptuoti jos vidų. Tada pagaminama du įdarai: 1. Gerai išsukama 100 g sviesto. Į jį sudedama malta dešra, kapoti virti kiaušiniai, supjaustytas agurkas, tarkuotas sūris. Pasūdoma, pabarstoma druska. 2. Išsukama 50 g sviesto. Į jį sudedama sutrintos petražolės..

Recepto vertinimas: 0

Kakavinis kolos pyragas

Miltai ir cukrus suberiami į dubenį. Ištirpinamas sviestas, supilama kola (dietinė netinka), pakaitinama iki užvirimo, atvėsinama, supilama į miltų ir cukraus mišinį ir gerai išplakama. Tada supilamas rūgpienis, išplakti kiaušiniai, soda, vanilė. Viskas gerai išmaišoma.Sudedami zef..

Recepto vertinimas: 3

Mini tortas su kiviais

Miltus sumaišyti su miltiniu cukrumi, persijoti ir papilti ant lentos. Miltuose padaryti duobutę. Sudėti gabaliukais supjaustytą šaltą sviestą ir peiliu iš kraštu užverčiant miltus kapoti iki gausis kruopelės. Po to sudėti suplaktą kiaušinį, supilti truputį pasūdytą pieną, citri..

Recepto vertinimas: 0

Keptos bulvės su įdaru

Nuskustos bulvės dedamos į verdantį pasūdytą vandenį ir verdamos 5 min. Pavirusios išgriebiamos, nuvarvinamas vanduo, jtrinamos druska ir karštoje orkaitėje kepamos ant grotelių, kol pagels. Dar karštoms nupjaunama viršūnėlė, šaukšteliu išimamas vidus. Išimtas minkštimas sutrin..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių plokštainis su mėsa

Nuskustos bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos, užplikomos verdančiu pienu, suberiamos manų kruopos, įmušami kiaušiniai, suberiami kapoti svogūnai, mairūnas, pasūdomą. Viskas gerai sumaišoma. Kiauliena supjaustoma gabaliukais ir apkepinama. Į riebalais išteptą skardą sluoksniuojamos p..

Recepto vertinimas: 0

Antis, įdaryta bulvėmis

Antis išdarinėjama, gerai išplaunama, įtrinamą druska ir kmynais. Virtos bulvės, skilvis, širdis sumalama mėsmale, kepenėlės supjaustomos juostelėmis. Svieste ar anties riebaluose pakepinami kapoti svogūnai, sudedamas mairūnas, kiaušinis, pyrago džiūvėsėliai, grietinė, pasūdom..

Recepto vertinimas: 0

Troškinys su kumpiu

Margarinas ištirpinamas, sudedamos skiltelėmis supjaustytos bulvės, kapoti svogūnai, juostelėmis supjaustytas kumpis, kubiukais supjaustytas sūris, užpilama stiklinė karšto vandens ar sultinio, pasūdomą. Troškinama ant silpnos ugnies. Baigiant troškinti, supilama grietinė, uždedamos..

Recepto vertinimas: 0

Kapoti kiaulienos pjausniai

Mėsa smulkiai sukapojama, sudedamas vandenyje išmirkytas ir nuspaustas pyragas, kiaušinis, prieskoniai, sugrūstas česnakas, pasūdomą ir viskas gerai išmaišoma. Masė padalijama į 4 dalis, formuojami pailgi pjausniai, voliojami miltuose ar džiūvėsėliuose ir kepami riebaluose ar alieju..

Recepto vertinimas: 0

Mėsos kukuliai

Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu nuspaustu pyragu, sudedami svieste pakepinti smulkiai pjaustyti svogūnai, petražolių lapeliai, kapoti kietai virti kiaušiniai, prieskoniai ir druska. Viskas gerai išsukama, daromi pailgi kukuliai — „cepelinai", pavoliojami džiūvėsėliuose ir kep..

Recepto vertinimas: 0

Sausainiai su kremu

Miltus kapoti su sviestu ir riebalais, įdėti grietinę, trynį ir atsargiai rankomis užminkyti tešlą. Padalinti į 4 dalis ir plonai iškočioti. Kiekvieną kvadratą atskirai iškepti. Birius kremo produktus gerai išmaišyti su kiaušiniais, įpilti 1/2 stiklinės šalto pieno. Likusį pien..

Recepto vertinimas: 0

Pikantiški piršteliai

Margariną arba sviestą kapoti su persijotais miltais, suberti smulkiai sutarkuotą sūrį, prieskonius ir užminkyti tešlą. Iškočioti 5-10 mm storio tešlos lakštą ir supjaustyti 4-5 mm pločio juostelėmis. Sudėti į riebalais pateptą skardą, kepti orkaitėje (180-200 laipsnių tempera..

Recepto vertinimas: 0

Riešutinės pasagėlės

Miltus persijoti ir kapoti su sviestu. Dėti trynius, berti persijotą cukraus pudrą, maltus riešutus ir užminkyti tešlą. Pusvalandį palaikyti šaldytuve. Rankomis suformuoti 1 cm. skersmens volelius, supjaustyti 5-6cm ilgio gabalėliais ir sulipdyti pasagėles. Kepti orkaitėje 10 min., kol..

Recepto vertinimas: 0

Sūrūs riestainėliai

Mieles sutrupinti, sumaišyti su miltais ir kapoti su sviestu bei tryniais. Sudėti grietinę, sodą, truputį druskos ir užminkyti tešlą. Rankomis suformuoti volelius ir susukti riestainėlius. Kepimo skardą patepti riebalais, išdėlioti riestainėlius, paliekant tarpus. Paviršių patepti p..

Recepto vertinimas: 0

Paprasti trapios tešlos sausainiai

Miltus išsijoti ant stalo, pabarstyti druska. Ant jų sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą ir kapoti dideliu plačiu peiliu, kol susidarys vienodi trupiniai. Ant jų įmušti kiaušinius, suberti cukraus pudrą ir maišyti peiliu iš kraštų užverčiant trupinius. Tada greitai užminkyti t..

Recepto vertinimas: 3

Trapios tešlos pyragas su kriaušėmis

Miltus išsijoti ant stalo ir išmaišyti su citrinos žievelėmis, muskatu, druska. Į vidurį suberti cukrų. Padaryti duobutę ir į ją įmušti kiaušinį. Sviestą supjaustyti ir išdėlioti aplink kiaušinį. Viską kapoti dideliu plačiu peiliu, kol susidarys vienodi trupiniai. Juos greita..

Recepto vertinimas: 2

Upėtakis, įdarytas kepenėlėmis (Ramunės)

Kepenėles troškinti 5 - 7 minutes. Susmulkinti, įdėti keptas morkas su svogūnais, druskytės, pipiriukų ir kapoti, kol pasidarys vientisa masė. Upėtakiui išimti pagrindinį kaulą ( stuburkaulį ), papipirinti, trupučiuką druskytės. Tada sudėti kepenėlių faršą ir kepti keptuvėje ..

Recepto vertinimas: 0

Braškių pyragas

Miltus persijoti ir suberti ant minkymo lentos. Įmaišyti cukrų. Šaltą sviestą supjaustyti gabalėliais ir paskirstyti tarp miltų. Sviestą kapoti peiliu. Įdėti 2 trynius, įberti druskos, supilti romą, grietinę arba vyną. Viską atsargiai išmaišyti šakute. Šaltomis rankomis greitai..

Recepto vertinimas: 4

Bezė pyragas su braškėmis

Miltus persijoti ir suberti ant minkymo lentos. Įmaišyti cukrų. Šaltą sviestą supjaustyti gabalėliais ir paskirstyti tarp miltų. Sviestą kapoti peiliu. Įdėti 2 trynius, įberti druskos, supilti romą, grietinę arba vyną. Viską atsargiai išmaišyti šakute. Šaltomis rankomis greitai..

Recepto vertinimas: 4

Ėrienos sriuba Chalisko stiliumi (Birria estilo o Jalisco)

Adobo padažui aitriąsias paprikas paskrudinkite sausoje keptuvėje- atsargiai, kad nesudegtų. Iš aitriųjų paprikų pašalinkite sėklas bei pertvarėles. Aitriąsias paprikas užpilkite 500 ml karšto vandens ir palikite 20 min. suminkštėti. Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite. Svog..

Recepto vertinimas: 0

BULVIŲ PLOKŠTAINIS SU MĖSA

Nuskustos bulves sutarkuojamos, nusunkiamos, uzplikomos verdanciu vandeniu, suberiami miltai, imusami kiausiniai, suberiami kapoti svogunai, mairunas, pasudoma ir gerai ismaisoma. Kiauliena supjaustoma gabaliukais ir apkepinama. Riebalais isteptoje skardoje sluoksniuojamos paruostos bulves ir apkepi..

Recepto vertinimas: 3

ŠPARAGINIŲ PUPELIŲ APKEPAS

Miltus persijoti ir sumaisyti su druska. Sudeti gabaliukais supjaustyta sviesta i miltus ir kapoti, supilti vandeni ir greitai uzminkyti tesla. Tesla suvinioti i folija ir padeti pusvalandziui i saldytuva. Paskui tesla isimti, iskocioti ir ideti i aliejumi istepta kepimo forma padarant aukstus krast..

Recepto vertinimas: 0

PYRAGAS SU PUPELĖMIS

I miltus, sumaisytus su kepimo milteliais, sudeti margarina, grietine, cukru, imusti kiausini ir kapoti tol, kol neliks sausu miltu. Suminkyti tesla, iskocioti ir deti i riebalais patepta skarda. Kepti 20-35 min. Iskepta plokstaini atvesinti ir aptepti dzemu. 12 val. mirkytas pupeles nuvarvinti, uzp..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: kapoti