Obuoliai tešloje

Ingridientai:
500g. miltų,
250g. sviesto,
2 tryniai,
keletas šaukštų tirštos grietinės,
200g. cukraus pudros,
pakelis vanilinio cukraus,
1kg. obuolių,
baltymas,
6 šaukštai cukraus.
Gaminimas
Miltus kapoti su sviestu, išmaišyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įdėti keletą šaukštų grietinės i kapojant minkyti tešlą. Tada įdėti į dubenėlį, uždengti, 2val. palaikyti šaldytuve. Vienodo dydžio obuolius nuplauti, nulupti, išpjauti sėklalizdžius, o į jų vietą įberti cukraus. Tešlą iškočioti ir supjaustyti tokio dydžio kvadratais, kad būtų galima suvynioti obuolį.

Obuolį dėti kvadrato centre, o tešlos kampelius kruoščiai sulipdyti. Sudėti ant kepimo skardos, patepti plaktu baltymu, pabarstyti cukrumi. Kepti orkaitėje. Patiekti karštus su vaniliniu padažu ar plakta grietinėle.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!