25 rezultatų ieškant "juodos"

Juodos duonos ir morkų apkepas

Keptuvėje pašildyti sviestą, sudėti morkas, citrinos rūgšties, vanilinį cukrų, druskos ir truputį pakepinti. Į paruoštą forma dėti sluoksnį tarkuotos duonos, sluoksnį morkų ir taip sluoksniuoti, kol bus sudėtos visos morkos. Ant viršaus užpilti gerai išplaktus su cukrumi kiauši..

Recepto vertinimas: 0

Duoninis biskvitas

Kiaušinio trynius ištrinkite su cukrumi, į juos suberkite prieskonius, kakavą ir pusę turimų džiūvėsėlių sudrėkintų piene. Po to sudėkite likusius džiūvėsėlius, krakmolą ir atsargiai išmaišykite. Sudėkite į formą ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 – 50 minuč..

Recepto vertinimas: 0

Avokadų salotos su pomidorais

Paruošti padažą : citrinos sultis sumaišyti su aliejumi, garstyčiomis, įberti žiupsnelį druskos ir pipirų. Pomidorus nuplikyti, nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Putpelių kiaušinius išvirti, atšaldyti, nulupti ir kiekvieną perpjauti pusiau. Avokadas nuplauti, nušluostyti, perpjaut..

Recepto vertinimas: 0

Braškių šaltsriubė

Uogoms nuskabyti žiedkočius, nuplauti jas virintu vandeniu ir sutrinti. Kiaušinio trynius ištrinti su cukrumi ir, užpylus karštu pienu, maišant pakaitinti 10-15 minučių. Atšaldyti ir sumaišyti su pertrintomis braškėmis. Įdėti truputį vanilės cukraus ir įmesti keletą gražių bra..

Recepto vertinimas: 0

Karšti sumuštiniai su faršu

Juodos forminės duonos riekės apkepinamos iš vienos pusės.Į faršą įdedama krakmolo, grietinės, vandens, tarkuotų burokėlių, smulkiai supjaustyto svogūno ir agurkas, pagardinama druska ir pipirais, išplakama. Ant apkepintos pusės užtepama pagamintos masės, paskui dideliame riebalų ..

Recepto vertinimas: 0

Karšti sumuštiniai su ryžiais ir mėsa

Duona pakepinama, kol apskrus plutelė.Karšta ryžių košė sumaišoma su apkepinta mėsa ir taukais, miltais, sultiniu, pomidorų tyre, svogūnu ir grietine.Tai galima padaryti ir tokia tvarka ; pomidorų tyrę ir smulkiai supjaustytą svogūną patroškinti riebaluose, paskui įdėti miltų, le..

Recepto vertinimas: 0

Karšti sumuštiniai su svogūnu

Duona apkepinama iš abiejų pusių taip, kad apskrustų.Supjaustyti svogūnai patroškinami su smulkiai supjaustyta krūtinėle arba taukais, įdedama miltų ir grietinės, pagardinama.Svogūnai kauburėliu uždedami ant duonos, galima uždėti karštų sardelių arba dešrelių gabaliukų.Papuoš..

Recepto vertinimas: 0

Juodos duonos alus

Duon? supjaustome riekėmis, išdžioviname ir paskrudiname. Jeigu norime, kad alus būtų tamsesnis, duoną skrudiname labiau. Vandenį užviriname su apyniais ir atvėsiname iki 37 laipsnių temperatūros. Tuomet išimame apynius, įdedame mieles, sumaišytas su 2 - 3 šaukštais cukraus, ir įbe..

Recepto vertinimas: 0

Juodos duonos trupinių tortas

Duonos džiūvėsėlius užpilame grietinėle ir ištriname, kad pasidarytų purūs. Trynius išsukame su cukrumi, įberiame prieskonius ir įdedame pusę džiūvėsėlių.Krakmolą sumaišome su likusiais džiūvėsėliais ir riešutais. Išplakame baltymus ir atsargiai juos išmaišome su tryni..

Recepto vertinimas: 4

Bulvienė su duona ir česnaku

Į vandenį sudedamos bulvės, susmulkintas svogūnas, lauro lapas, įberiama druskos ir verdama. Išvirusios bulvės išgriebiamos, sumaigomos, suberiami miltai, sumaišoma, ir tyrė supilama į vandenį, kuriame virė bulvės, Juoda duona supjaustoma maždaug 3x3 cm kubiukais, apkepinama riebalu..

Recepto vertinimas: 0

Kumečių sriuba

Stambiai supjaustytos bulvės, morkų skiltelės, išmirkytos pupos, lašinukų juostelės, paspirgintos su smulkiai supjaustytu svogūnu, sudedama j šaltą vandenį ir verdama, kol daržovės suminkštėja. Baigiant virti, įberiama druskos, įdedamas lauro lapelis ir juostelėmis supjaustyta du..

Recepto vertinimas: 0

Žemaitiški kepsneliai

Kiauliena supjaustoma keturkampiais gabaliukais, išmušama, įtrinamą sutrintų kadagio uogų ir druskos mišiniu, ant jos uždedama įdaro, pagaminto iš supjaustytų rūkytų lašinių, svogūnų ir juodos ruginės duonos trupinių. Kepsniukai gerai susukami, pamirkomi išplaktame kiaušinyje ..

Recepto vertinimas: 4

Jautienos vyniotiniai

Mėsa supjaustoma plonais, bet platokais gabaliukais, išmušama, pabarstoma druska, sumaišyta su prieskoniais. Paskui ruošiamas įdaras. Smulkiai supjaustyti svogūnai pakepinami svieste, pridedama juodos duonos džiūvėsėlių ar senos duonos trupinių, supjaustytų lašiniukų ar supjaustyto..

Recepto vertinimas: 0

Desertas "Gardumynas"

Grietinėlę ir cukraus pudrą plakti, kol pasidarys puri masė. Verdančiame vandenyje ištirpinti cukrų. Vandenį atšaldyti ir užpilti juo sumaltus juodos duonos džiūvėsius. Tada imti indą ir dėti į jį sluoksnį plaktos grietinėlės, sluoksnį išmirkytų džiūvėsių, sluoksnį uogi..

Recepto vertinimas: 0

Nicos triušis

Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepinti jame triušieną, kol ši gražiai apskrus. Tuomet mėsą išimti ir toje pačioje keptuvėje apkepinti smulkiai supjaustytus svogūnus. Pridėti česnaką ir sutrintus pomidorus, prieš tai išėmus iš jų sėklas. Įpilti vyną. Viską troškinti 1..

Recepto vertinimas: 0

Kakavinis pyragas

Užminkome tešlą, miltų dedame tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo. kepame apie 35 - 40 minučių 180 laipsnių orkaitėje. Valgome šiltą su ledais ar užpilu. ..

Recepto vertinimas: 3

Sumuštinukai su agurkais

Agurkus nuplaukite ir stambiai sutarkuokite. Susidariusį skystį nupilkite. Petražoles susmulkinkite. Varškės sūrelį išsukite su jogurtu ir petražolėmis. Pagal skonį pasūdžiusi, sudėkite tarkuotus agurkus ir atsargiai išmaišykite. Gauta mase aptepkite trikampėliais pjaustytas duono..

Recepto vertinimas: 0

Snieguolės kava

Sumaišykite 2 puodelius stiprios juodos kavos, 2 puodelius karšto juodojo šokolado, 100 ml brendžio ir išpilstykite į 4 puodelius. Į kiekvieną įdėkite po šaukštą plaktos grietinėlės ir apibarstykite tarkuotu šokoladu. ..

Recepto vertinimas: 0

"Mandra" kiaušinienė (Ilmučio ir Veronikos) (foto)

Duoną supjaustome smulkiais kubeliais ir apkepame keptuvėje, kad būtų traški. Supilame į dubenėlį, kad atvėstų. Pomidorus supjaustome griežinėliais. Sūrį sutarkuojame. Kiaušinius išplakame ir supilame į keptuvę. Šiek tiek pakepame ir suberiame ant viršaus duonos kubelius. ..

Recepto vertinimas: 0

SILKRAMTIS

Silkes ismirkyti, isdarineti, isimti kaulus ir sukapoti. Ant duonos riekiu uztepti sviesto, apibarstyti kmynais, uzdeti kelias rugstaus obuolio skilteles, o ant obuoliu - silkes. Kepimo skarda istepti riebalais. Taip paruostas riekes deti i riebalais istepta kepimo skarda ir kepti 20-25 min. orkaite..

Recepto vertinimas: 0

DUONOS APKEPAS SU OBUOLIAIS

Duonos trupinukai pakepinami keptuveje su sviestu ir cukrumi. Obuoliai nulupami ir, isemus seklalizdzius, supjaustomi nedideliais gabaleliais. I verdanti su cukrumi ir cinamonu bei citrinos zievelemis vandeni suberiami obuoliai ir kaitinama, kol suminkstes. Apkepo forma istepama sviestu ir pabarstom..

Recepto vertinimas: 0

Bulviniai kukuliai su juodos duonos įdaru

Bulves sumalame, sumaisome su kiausiniais, krakmolu, paskaniname druska ir gerai isminkome. Idarui svoguna susmulkiname ir apkepame keptuveje su sviestu, pasudome, iberiame trupinius, keleta minuciu pakepame, atvesiname ir darome kukulius su juodos duonos idaru. Kukulius verdame 15 min. pasudytame v..

Recepto vertinimas: 0

Varškės apkepas su juodos duonos trupiniais

Varske sutriname, maisydami iberiame cukru bei vanilini cukru, idedame grietine, trynius, nutarkuota citrinos zievele, puses citrinos sultis, truputi druskos. Gerai ismaise, dalimis dedame miltus, sumaisytus su kepimo milteliais. Dalimis dedame ir plaktos grietineles (tai vieno, tai kito). Tada sude..

Recepto vertinimas: 0

Karpis su baravykais

Karpi nuvalome, supjaustome gabalais. I puoda ipilame 1 l vandens, idedame saliera, svoguna, baravykus, pipirus, lauru lapa, 1/2 citrinos zieveles, duona, druskos ir verdame. I verdanti sultini idedame zuvi ir ant silpnos ugnies atvirame puode verdame apie 20 min. Padazui miltus pakepiname keptuveje..

Recepto vertinimas: 0

Duona su rūkytu kumpiu

Is kiaulienos kumpio isimame kaula. Mesa per nakti pamerkiame i isrugas, actu parugstinta vandeni arba obuoliu sultis. Po to nusausiname ir pabarstome kmynais. Ant lizes dedame duonos tesla, i viduri - mesa ir formuojame duonos kepala. Kepame apie 2 vai. Isimame is krosnies, duoneles pluta patepame ..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: juodos