25 rezultatų ieškant "juodos"

Juodos duonos ir morkų apkepas

Keptuvėje pašildyti sviestą, sudėti morkas, citrinos rūgšties, vanilinį cukrų, druskos ir truputį pakepinti. Į paruoštą forma dėti sluoksnį tarkuotos duonos, sluoksnį morkų ir taip sluoksniuoti, kol bus sudėtos visos morkos. Ant viršaus užpilti gerai išplaktus su cukrumi kiauši..

Recepto vertinimas: 0

Braškių šaltsriubė

Uogoms nuskabyti žiedkočius, nuplauti jas virintu vandeniu ir sutrinti. Kiaušinio trynius ištrinti su cukrumi ir, užpylus karštu pienu, maišant pakaitinti 10-15 minučių. Atšaldyti ir sumaišyti su pertrintomis braškėmis. Įdėti truputį vanilės cukraus ir įmesti keletą gražių bra..

Recepto vertinimas: 0

Linų sėmenų užtepėlė

paragines pupeles supjaustyti 3 cm ilgio gabalėliais, bulves – šiaudeliais, kartu su keliais lapeliais raudonėlio, čiobrelio, druska pavirti 15 min. Vandenį nupilti, daržoves nuvarvinti. Svogūnus, česnakus susmulkinti, kartu su faršu pakepinti aliejuje, paskaninti druska, pipirais, trup..

Recepto vertinimas: 5

Triufeliai iš šokolado

Šokoladą susmulkinti, išlydyti, įdėti supjaustytą smulkiais gabaliukais sviestą, išmaišyti, praaušinti, supilti į ataušusią kavą. Paskui pilame grietinėlę, įlašiname romo esencijos, įpilame brendžio ar įmaišome kokoso drožlių. Masę valandai įdedame į šaldytuvą. Paskui i..

Recepto vertinimas: 3

Džiovintos duonos gira

Duona supjaustoma riekelėmis ir džiovinama. Išdžiovinta užplikoma verdančiu vandeniu ir palaikoma 5-6 valandas, paskui skystis nusunkiamas ir gira perkošiama per tankų sietelį, papildomai įpilama virinto vandens, kad būtų 10 litrų. Supilamas cukrus. Skystis atvėsinamas ir supilamos su..

Recepto vertinimas: 4

Karšti sumuštiniai su faršu

Juodos forminės duonos riekės apkepinamos iš vienos pusės.Į faršą įdedama krakmolo, grietinės, vandens, tarkuotų burokėlių, smulkiai supjaustyto svogūno ir agurkas, pagardinama druska ir pipirais, išplakama. Ant apkepintos pusės užtepama pagamintos masės, paskui dideliame riebalų ..

Recepto vertinimas: 0

Kepti duonos sumuštiniai

Vieno centimetro storio duonos riekelės gali būti keturkampės, trikampės ir kitokios formos. Kiaušinius išplakti, į juos sudėti smulkiai sutarkuotą sūrį, sviestą, smulkiai sutarkuotą česnaką. Visą masę gerai išsukti. Masę tepti ant duonos riekučių. Jas dėti į skardą ir karš..

Recepto vertinimas: 0

Karšti sumuštiniai su ryžiais ir mėsa

Duona pakepinama, kol apskrus plutelė. Karšta ryžių košė sumaišoma su apkepinta mėsa ir taukais, miltais, sultiniu, pomidorų tyre, svogūnu ir grietine. Tai galima padaryti ir tokia tvarka : pomidorų tyrę ir smulkiai supjaustytą svogūną patroškinti riebaluose, paskui įdėti miltų, ..

Recepto vertinimas: 0

Karšti sumuštiniai su rūkyta žuvimi ir obuoliais

Nuvalyta rūkyta žuvis susmulkinama, patroškinama svieste drauge su smulkiai supjaustytais arba sutarkuotais svogūnais, plonais obuolio griežinėliais, miltais ir sultiniu arba grietine. Į masę įdedama prieskonių, užtepama ant duonos. Kepama karštoje orkaitėje (270C), kad sumuštinių v..

Recepto vertinimas: 0

Juodos duonos alus

Duon? supjaustome riekėmis, išdžioviname ir paskrudiname. Jeigu norime, kad alus būtų tamsesnis, duoną skrudiname labiau. Vandenį užviriname su apyniais ir atvėsiname iki 37 laipsnių temperatūros. Tuomet išimame apynius, įdedame mieles, sumaišytas su 2 - 3 šaukštais cukraus, ir įbe..

Recepto vertinimas: 0

Juodos duonos trupinių tortas

Duonos džiūvėsėlius užpilame grietinėle ir ištriname, kad pasidarytų purūs. Trynius išsukame su cukrumi, įberiame prieskonius ir įdedame pusę džiūvėsėlių.Krakmolą sumaišome su likusiais džiūvėsėliais ir riešutais. Išplakame baltymus ir atsargiai juos išmaišome su tryni..

Recepto vertinimas: 4

Žemaitiški kepsneliai

Kiauliena supjaustoma keturkampiais gabaliukais, išmušama, įtrinamą sutrintų kadagio uogų ir druskos mišiniu, ant jos uždedama įdaro, pagaminto iš supjaustytų rūkytų lašinių, svogūnų ir juodos ruginės duonos trupinių. Kepsniukai gerai susukami, pamirkomi išplaktame kiaušinyje ..

Recepto vertinimas: 4

Jautienos vyniotiniai

Mėsa supjaustoma plonais, bet platokais gabaliukais, išmušama, pabarstoma druska, sumaišyta su prieskoniais. Paskui ruošiamas įdaras. Smulkiai supjaustyti svogūnai pakepinami svieste, pridedama juodos duonos džiūvėsėlių ar senos duonos trupinių, supjaustytų lašiniukų ar supjaustyto..

Recepto vertinimas: 0

Kiaušiniai krienų padaže

Duona supjaustoma nedideliais kubiukais ir apkepinama svieste. Kiaušiniai sudedami į verdantį vandenį ir 4—5 min verdami. Paskui išgriebiami, perpilami šaltu vandeniu ir nulupami. Į pakaitintą pusdubenį sudedama pakepinta duona, kiaušiniai, viskas užpilama krienų padažu ir apibarsto..

Recepto vertinimas: 0

Džiovintos duonos putelė

Ne tik sudžiūvusi, bet ir šiek tiek padeginta duona užpilama verdančiu vandeniu. Po poros valandų skystis nusunkiamas (jo turi būti 1l.). Į 3/4l. skysčio sudedamas cukrus, prieskoniai, citrinos sultys ir žievelė (jei trūksta rugštumo, įberiama citrinos rūgšties). Likusiame skys..

Recepto vertinimas: 2

Desertas "Gardumynas"

Grietinėlę ir cukraus pudrą plakti, kol pasidarys puri masė. Verdančiame vandenyje ištirpinti cukrų. Vandenį atšaldyti ir užpilti juo sumaltus juodos duonos džiūvėsius. Tada imti indą ir dėti į jį sluoksnį plaktos grietinėlės, sluoksnį išmirkytų džiūvėsių, sluoksnį uogi..

Recepto vertinimas: 0

Džiūvėsėlių šarlotė

Keptuvėje ištirpiname 2 šaukštus sviesto, supilame džiūvėsėlius, įberiame žiupsnelį cukraus ir viską maišydami pakepiname. Obuolius nulupame, išpjaustome sėklalizdžius ir supjaustome skiltelėmis. Stiklinę vandens užviriname su puse stiklinės cukraus, supilame obuolius ir apverd..

Recepto vertinimas: 0

Užkandinis tortas (Jūratės)

1. Paruošti mielinę tešlą. Mieles, užpylus trupučiu pieno, išmaišyti. Įberti truputį miltų ir pastatyti šiltai, kad tūris padidėtų 3 kartus. Tada į dubenį susijoti miltus, supilti pieną, paruoštas mieles, ištirpiną sviestą bei kitus priedus ir minkyti, kol tešla nebelips pri..

Recepto vertinimas: 0

Snieguolės kava

Sumaišykite 2 puodelius stiprios juodos kavos, 2 puodelius karšto juodojo šokolado, 100 ml brendžio ir išpilstykite į 4 puodelius. Į kiekvieną įdėkite po šaukštą plaktos grietinėlės ir apibarstykite tarkuotu šokoladu. ..

Recepto vertinimas: 0

AVOKADŲ SALOTOS SU POMIDORAIS

Paruosti padaza : citrinos sultis sumaisyti su aliejumi, garstyciomis, iberti ziupsneli druskos ir pipiru. Pomidorus nuplikyti, nulupti ir supjaustyti skiltelemis. Putpeliu kiausinius isvirti, atsaldyti, nulupti ir kiekviena perpjauti pusiau. Avokadas nuplauti, nusluostyti, perpjauti isilgai, isimti..

Recepto vertinimas: 0

DUONOS DESERTAS SU MORKOMIS

Morkas isverdame ir nuskutame bei sutarkuojame. Obuolius aplupame, isimame seklalizdzius ir taip pat sutarkuojame. Ipilame truputi vandens, suberiame cukraus ir paviriname 8 min. snt silpnos ugnies. Atsaldome, ismaisome su tarkuota duona ir cinamonu. Sudedame i inda, papuosiame plakta su cukraus pud..

Recepto vertinimas: 0

Bulviniai kukuliai su juodos duonos įdaru

Bulves sumalame, sumaisome su kiausiniais, krakmolu, paskaniname druska ir gerai isminkome. Idarui svoguna susmulkiname ir apkepame keptuveje su sviestu, pasudome, iberiame trupinius, keleta minuciu pakepame, atvesiname ir darome kukulius su juodos duonos idaru. Kukulius verdame 15 min. pasudytame v..

Recepto vertinimas: 0

Varškės apkepas su juodos duonos trupiniais

Varske sutriname, maisydami iberiame cukru bei vanilini cukru, idedame grietine, trynius, nutarkuota citrinos zievele, puses citrinos sultis, truputi druskos. Gerai ismaise, dalimis dedame miltus, sumaisytus su kepimo milteliais. Dalimis dedame ir plaktos grietineles (tai vieno, tai kito). Tada sude..

Recepto vertinimas: 0

Vyšnių gardumynas

I grietinele ipilti siek tiek vysniu sulciu, supilti cukru ir isplakti. Pilti i taures sluoksni vysniu, sluoksni grietineles, ir t.t. Po to uzbarstyti dziuveseliais ir papuosti vysnia. (lina)..

Recepto vertinimas: 0

Juodos duonos sriuba II

Duonos gabaliukus mirkyti keleta valandu, isvirti vandenyje. Pagal skoni pasaldinti cukrumi ar medumi, paskaninti cinamonu. Baigiant virti ideti truputi sviesto. Galima isplakti mikseriu, kad neliktu duonos gabaliuku.Pagal skoni prideti spanguoliu, duonos gabaliuku, razinu, isvirtu dziovintu obuoliu..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: juodos