Varškės apkepas su juodos duonos trupiniais

Ingridientai:
3 pakeliai (600 g) varškės,
2 stiklinės juodos duonos trupinių,
50 g sviesto,
6 kiaušiniai,
4 šaukštai miltų,
1,5 stiklinės cukraus,
300 g grietinės,
150 g grietinėlės,
2 arb. šaukšteliai vanilinio cukraus,
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių,
truputis druskos,
cinamono,
1 citrina,
1/2 stiklinės migdolų plokštelių.
Gaminimas
Varškę sutriname, maišydami įberiame cukrų bei vanilinį cukrų, įdedame grietinę, trynius, nutarkuotą citrinos žievelę, pusės citrinos sultis, truputį druskos. Gerai išmaišę, dalimis dedame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Dalimis dedame ir plaktos grietinėlės (tai vieno, tai kito). Tada sudedame plaktus baltymus. Skardą palaistome ištirpintu sviestu, paskirstome 1 stiklinęę duonos trupinių, pabarstome cinamonu, supilame ęvaršškės masę. Virššųų pabarstome dužonos šštrupiniais, migdolųų plokštelėėmis. Kepame vidutinio karštumo orkaitėėje, kol apkepas gražiai apskrus.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!