25 rezultatų ieškant "jeigu"

Daržovių ikra su obuoliais

Plačiame negiliame puode pašildoma 200 ml aliejaus, o kai pradeda garuoti, įmetama smulkiai supjaustyto svogūno. Kai svogūnas ima geltonuoti (jokiu būdu negalima jo perkepinti), sudedami smulkiai supjaustyti prinokę pomidorai. Indas uždengiamas dangčiu, pomidorai toliau troškinami ant ned..

Recepto vertinimas: 0

Meduolinis tortas su varške

Medų kelis kartus pakaitiname dubenėlyje, kad patamsėtų. Trynius ištriname su cukrumi ir į juos supilame atvėsusį medų, prieskonius, grietinėje išmaišytą sodą, miltus. Tešlą supilame į tortine formą ir kepame 30-40 min. 180-200°C temperatūros orkaitėje. Varškę kremui permalam..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių pyragas

Iš kiaušinio, miltų, grietinės ir sviesto (arba margarino) išminkome tešlą. Jeigu reikia, įpilame truputį vandens. Iš tešlos iškočiojame 4 plonus lakštus. Obuolius supjaustome labai plonais griežinėliais. Į riebalais pateptą skardą dedame tešlos lakštą, ant jo 1/3 obuolių ir ..

Recepto vertinimas: 1

Kiaušininis apkepas su karamelės padažu

Paruoškite karamelę : įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Tirpintu sviestu ištepkite aštuonias pusės stiklnės talpos ir karščiui atsparias formeles. Vidutinio didumo prikaistuvyje sumaišykite cukrų ir vandenį. Maišydami ant vidutinio karštumo viryklės kaitinkite tol, kol cukrus i..

Recepto vertinimas: 1

Zefyrai

Į šaldytą virintą vandenį supilti želatiną ir palikti 1,5 val. Cukrų įpilti į vandenį ir virti iki tol, kol pradės virti dideliais burbulais. Pabandymui paimkite ant šaukštelio truputį sirupo, panardinkite į šaltą vandenį ir rankomis susukite rutuliuką. Jeigu rutuliukas išlaik..

Recepto vertinimas: 0

Naminės dešrelės

Mėsa sumalama mėsmale, pridedama prieskonių, susmulkinto česnako, supjaustytų svogūnų, druskos ir truputį sultinio ar vandens (jeigu masė kieta). Viskas labai gerai išminkoma ir nekietai sukemšama į žarnas. Dešrelės persukamos porcijomis ir verdamos truputį pasūdytame vandenyje, o ..

Recepto vertinimas: 4

Mušti suktinukai (zrazai)

Plonus 1/2 cm storio mėsos griežinėlius išmušti, apibarstyti druska, pipirais. Ant kiekvieno uždėti kurio nors įdaro, suvynioti į tūtelę ir galą prismeigti mediniu smeigtuku. Jeigu mėsa gera, griežinėlių galus galima stipriau išmušti ir sudūrimo vietoje kita peilio puse prispaust..

Recepto vertinimas: 3

Karšti sumuštiniai su žuvies konservais

Ant sviesto apteptos duonos uždedama šakute suskmulkintų koncervų. Jeigu jie labai sultingi, imama tik dalis padažo. Agurkas susmulkinamas ir uždedamas ant žuvies, viršuje pridengus sūriu. Jeigu sūris neaštrus, sumuštinio viršus pabarstomas žaliojo sūrio milteliais. Kepama karštoje ..

Recepto vertinimas: 0

Bulviniai kukuliai su lašinukais

Paruoškite tešlą pagal cepelinų mišinio paruošimo būdą. 625 ml šalto vandens pastoviai maišant iš lėto reikia supilti visą pakelio turinį. Leisti tešlai išbrinkti 5-7 min. Lašinukai ir svogūnai smulkiai supjaustomi. Lašinukai suspirginami, tada sudedami ir apkepinami svogūnai..

Recepto vertinimas: 0

ŠACHMATINIS TORTAS

Šokoladinis biskvitas: sutrinkite trynius su puse kiekio cukraus ir vaniliniu cukrumi, kad masė taptų puri. Atskirai išplakite baltymus, pamažu berdami likusį cukrų. Miltus sumaišykite su krakmolu, kepimo milteliais ir šokoladu arba kakava. Sudėkite į trynius pakaitomis su plaktais balty..

Recepto vertinimas: 0

Varškės - migdolų šarlota

Biskvitas Įkaitinti orkaitę iki 170C. Skardą ir išardomą torto formą (20cm) iškloti kepimo popieriumi. Baltymus išplakti su vyno akmeniu nedideliu greičiu, kol susidarys putos, palaipsniui pilant pusę cukraus. Padidinti greitį ir plakti baltymus iki standumo. Trynius išplakti su li..

Recepto vertinimas: 2

šaltibarščiai

Į didesnį dubenį supilame marinuotus burokėlius, suberiame nuluptus, smulkiai supjaustytus agurkus, sukapotus svogūnų laiškus, krapus. Užpilame kefyru, pasūdome, suberiame smulkiai supjaustytus kietai virtus kiaušinius ir išmaišome. Prieš tiekdami į stalą, šaltibarščius 1 valand..

Recepto vertinimas: 5

Špinatų, šoninės ir pievagrybių salotos

Sumaišome padažui skirtus produktus ir palaikome 30 min., kad įsigertų. Jeigu norime, kad padažo būtų daugiau, įpilame 2 šaukštus vandens. Didesnius salotų lapus dedame ant salotinės dugno. Mažesnius lapus sumaišome su kitais produktais, išskyrus šoninę, ir sudedame į kitą duben..

Recepto vertinimas: 0

Špinatų sriuba su alyvuogėmis

Špinatus perrenkame, nuplauname, nuvarviname ir smulkiai supjaustome. Svogūnų laiškus nuplauname, smulkiai supjaustome. Supjaustytus špinatus ir svogūnus patroškiname svieste, kol suminkštėja. Po to įpilame reikiamą vandens kiekį, pasūdome, užverdame, sudedame nuplautus ir nuvarvintu..

Recepto vertinimas: 5

Duonos ir džiovintų vaisių su vyšnių uogiene

Į puodą su vandeniu sudedame duonos riekeles, paverdame, kol duona suminkštėja. Duoną išgriebiame, pertriname per sietelį, sudedame atgal į puodą. Jeigu reikia, įpilame verdančio vandens Sudedame nuplautas razinas, džiovintus obuolius, suberiame gvazdikėlius ir paverdame. Po to supila..

Recepto vertinimas: 0

Dribsnių biskvitėliai

Didelėje keptuvėje ištirpiname sviestą arba margariną, sudedame medų ir kaitiname, kol ištirpsta. Nukeliame nuo ugnies, įmaišome dribsnius, saulėgrąžų sėklas ir gerai išmaišome. Ant kepimo popieriumi išklotų kepimo lakštų formuojame dribsnių kauburėlius, palikdami tarp jų di..

Recepto vertinimas: 0

Velykinis ąsotis (Boba)

Į pašildytą pieną sudedamos mielės, įberiama šiek tiek cukraus ir paliekama, kol pakyla. Išsijoti miltai suberiami į dubenį, supilamos pašildytos mielės. Supylus likusį pieną, tešla išplakama ir paliekama vėl pakilti. Su cukrumi išsukti tryniai sudedami į kildomą tešlą, suber..

Recepto vertinimas: 0

Riešutų sviesto sausainiai (Skirmantės) (foto)

Sumaišyti paprastą sviestą su riešutų sviestu, vėliau suberti baltąjį ir rudąjį cukrų ir gerai išmaišyti. Įmušti kiaušinį ir mikseriu gerai išplakti. Tuomet suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska ir gerai išminkyti. Padėti tešlą valandai į šaldytuvą...

Recepto vertinimas: 5

Pyragas su uogom (Skirmantės) (foto)

Miltus persijoti ir sumaišyti su kepimo milteliais bei druska. Išmaišyti sviestą su cukrumi iki purios masės. Sudėti vienas po kito kiaušinius, kaskart gerai išmaišant. Supilti vanilės esenciją. Atsargiai įmaišyti miltus. Apibarstyti šilauoges miltais ir atsargiai išmaišyti te..

Recepto vertinimas: 0

Riebus juodojo šokolado keksas (Ievos)

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių C. Ištepkite lydytu sviestu dvi (900g talpos) skardas. Dubenyje, įleistame į prikaistuvį su verdančiu vandeniu, ištirpinkite šokoladą ir cukrų. Maišydami įsijokite miltus, tada įplakite trynius. 2. Dubenyje išplakite baltymus su drusk..

Recepto vertinimas: 0

Grietinėlės ledai su uogomis

Uogas (jeigu šviežios) perrenkame, nuplauname. Uogas (jeigu šaldytos) atitirpiname. Želatiną išbrinkiname. Į pieną įdedame šafranų, pašildome. Želatiną ištirpiname piene, pasaldiname. Maišydami po šaukštelį sudedame grietinėlę. Tada įdedame smulkinto imbiero, įpilame sirupo...

Recepto vertinimas: 0

MEDKIRČIŲ SRIUBA

Zirniai ir pupos suberiami i sultini ir verdama, kol pupos ir zirniai bus minksti. Is maltos mesos, pridejus prieskoniu ir druskos, padaromi kukulaiciai, isverdami atskirai ir sudedami baigiancia virti sriuba. Jeigu sriuba per tirsta, galima atskiesti skysciu, kuriame vire mesos kukuliai. Gardinama ..

Recepto vertinimas: 0

VAISIŲ PUTĖSIAI SU MANŲ KRUOPOMIS

Uogiene uzpilama verdanciu vandeniu ir pavirinama 3-5 min. Jeigu tirsciai nesuverda, perkosiam ir vel uzverdame. I perkosta verdanti skysti pilamos manu kruopos, pavirinam kol sutirsteja. Mase atausinama iki 30-50 laipsniu ir plakama, kol susidaro putos. Putesiai patiekiami su cukrumi ir uogiene...

Recepto vertinimas: 3

Greitas troškinys

Kopustus supjaustome ir nuplikome verdanciu vandeniu, sutarkuojame siaudeliais morkas, supjaustome kubeliais bulves, paprika, zirnelius viska sumaisome. Sudedame druska ir prieskonius, majonezo 3-4 saukstus. Apkepiname sprandine su svogunais, sumaisome su darzoviu mase. ir viska trosiname apie 40 mi..

Recepto vertinimas: 3

Bulviniai kukuliai

Su lupenomis išvirtos bulvės nulupamos (tik nepervirkit!) ir sugrūdamos, suberiami miltai, įmušamas kiaušinis, sudedamas sviestas. Viskas gerai sumaišoma, rankos patepamos aliejumi ir padaromi nedideli kukuliai, apvoliojami krakmolu ir sudedami į verdantį, gerai pasūdytą vandenį. Pavirę..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: jeigu