Grietinėlės ledai su uogomis

Ingridientai:
4 porcijos

200 g šviežių ar šaldytų aviečių,
100 ml pieno,
2 šaukštai cukraus,
250 ml grietinėlės,
20 g šviežio nuvalyto imbiero,
truputis šafrano,
10 g želatinos.

Gaminimas
Uogas (jeigu šviežios) perrenkame, nuplauname. Uogas (jeigu šaldytos) atitirpiname. Želatiną išbrinkiname. Į pieną įdedame šafranų, pašildome. Želatiną ištirpiname piene, pasaldiname. Maišydami po šaukštelį sudedame grietinėlę. Tada įdedame smulkinto imbiero, įpilame sirupo.

Formelę, turinčią nedidelių širdelių, prizmių ar kitokios formos įgilinimų, sudrėkiname vandeniu. Į duobutes supilame paruoštą masę. Šaldome 4 valandas. Uogas sutriname ir pasaldiname. Lėkštutes atšaldome. Į kiekvieną įdedame uogų tyrės, o ant jos gražiai uždedame iš formelės išimtų ledų.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!