Riebus juodojo šokolado keksas (Ievos)

Ingridientai:
400g nesūdyto sviesto, papildomai skardai ištepti,
500g gero šokolado, sulaužyti gabaliukais,
350g miltelinio cukraus,
6 šaukštai kvietinių miltų,
6 dideli kiaušiniai, atskirai baltymai ir tryniai,
žiupsnelis druskos.

Aptepas:
6 šaukštai aviečių džemo(be sėklyčių)arba vyšnių uogienės,
200g gero šokolado, sulaužyto gabaliukais,
4 šaukštai netirštos grietinės,
2 šaukštai miltelinio cukraus,

aviečių ir šviežių mėtų keksui papuošti (jeigu norite).
Gaminimas
1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių C. Ištepkite lydytu sviestu dvi (900g
talpos) skardas. Dubenyje, įleistame į prikaistuvį su verdančiu vandeniu, ištirpinkite šokoladą ir cukrų. Maišydami įsijokite miltus, tada įplakite trynius.

2. Dubenyje išplakite baltymus su druska. Geriausia tai padaryti elektriniu
plaktuvu. Įdėkite 1 šaukštą gerai išplaktų baltymų į šokolado mišinį del purumo, o
paskiau įmaišykite ir likusius.

3. Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis ir sudėkite į skardas ir atsargiai sulyginkite paviršių. Kepkite, kol sukietės (apie 45 minutes). Vėsinkite skardose bent 15 minučių. Tada sudėkite ant padėklo ir palaikykite 2 valandas, kol visiškai atvės, bet jeigu norite galite valgyti karštą.
skanaus!!!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!