25 rezultatų ieškant "ilgio"

Grybų salotos su makaronais

Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje ir supjaustyti 1 centimetro ilgio gabalėliais. Grybus sukapoti ar supjaustyti šiaudeliais, svogūną sukapoti, kiaušinį, pomidorą arba agurką supjaustyti skiltelėmis. Grietinę išplakti su prieskoniais. Produktus sudėti į salotinę ir užpilti paga..

Recepto vertinimas: 0

Žaliosios bagetės

1. Supilkite drungną vandenį į dubenį ir sumaišykite su aliejumi. Vandenyje ištirpinkite mieles. 2. Po truputį suberkite cukrų, druską ir miltus. Suminkykite tešlą iki vientisos masės. Palikite 40 min. kilti. 3. Lentą pabarstykite miltais ir gerai išminkykite tešlą. 4. Padalykite te..

Recepto vertinimas: 0

Kiniškai ruošti porai

Porus gerai nuplauname šaltu vandeniu, supjaustome 5 cm ilgio gabaliukais, svogūnus nulupame ir supjaustome plonomis riekelėmis. Keptuvėje ištirpiname sviestą arba margariną, dedame supjaustytus porus ir svogūnus ir kepame ant nestiprios ugnies 5 minutes, kol svogūnai suminkštėja ir trup..

Recepto vertinimas: 0

SALSA (aštrus padažas)

Nulupkite ir supjaustykite pomidorus (skiltelių dydis priklauso savo nuožiūra - kokio tik norite). Tuomet supjaustykite svogūną labai smulkiais gabalėliais (mažesniais nei pomidorą). Laiškinį svogųną supjaustyti maždaug 1 cm ilgio gabalėlius ir galiausiai susmulkinti kalaindrą. Visk..

Recepto vertinimas: 0

Rauginti agurkai

Rauginimui parenkami rudeninių veislių žali, 9 - 12 centimetrų ilgio, nelygaus paviršiaus ir neprinokę mažomis sėklomis agurkai. Visai netinka rauginimui geltoni agurkai. Prieš raugiant, jie surūšiuojami pagal dydį ir, pašalinus suvytusius bei sudaužytus, nuplaunami šaltu vanden..

Recepto vertinimas: 3

Pertrinta šparagų šaltsriubė

Sparagus nuvalykite, lupenas ir nuopjovas 10 minučių virkite su 750 ml vandens. Nuovirą perkoskite. Sparagų virsūnėles nupjaukite (3 cm ilgio), 5 minutes pavirkite nuovire, po to isgriebkite. Likusius sparagus smulkiai supjaustykite. Sparagų gabalėlius, sviestą, vyną ir 125 ml grietinėlė..

Recepto vertinimas: 0

Trapūs žagarėliai

Tryniai ir kiaušinis išmaišomi su grietine ir į juos miltų beriama tiek, kad galima būtų lengvai kočioti tešlą. Ji labai gerai išminkoma, išmušama. Tešla gerai išminkyta, jei tempiant abiem rankom ji trūkinėja pūslelėmis. Po to valandai padedama į šaldytuvą, išėmus kuo plon..

Recepto vertinimas: 1

Veršienos kepsnys

Veršiena gerai nuplaunama, nušluostoma, iš jos išimami kaulai. 1 kg veršienos reikia 10-12 maltų kvapiųjų pipirų, šaukštelio cukraus ir šaukštelio druskos. Tokiu mišiniu mėda įtrinama ir prismaigstoma lašinukų. Lašiniai supjaustomi 3cm. ilgio ir 1cm. pločio juostelėmis ir..

Recepto vertinimas: 0

Guliašas su ryžiais

Visas daržoves supjaustyti 3 cm ilgio juostelėmis. Suberti į troškintuvą, įpilti 2 stiklines vandens, įdėti pusę sviesto, uždengti ir troškinti. Likusiame svieste pakepinti kiaulieną, supjaustytą pailgais gabalėliais. Kai daržovės suminkštės, sudėti mėsą ir kartu troškinti, k..

Recepto vertinimas: 4

Pyragaičiai su aguonomis ir medumi

Miltus suberiame kauburėliu, o viduryje padarome duobutę. Į ją supilame mieles, išleistas 100 ml. pieno su šaukšteliu cukraus. Išmaišome. Paliekame 15 minučių pastovėti. Įdedame 50 g. sviesto, įberiame 1,5 šaukšto cukraus, tarkuotos citrinos žievelės, druskos, įmušame kiaušini..

Recepto vertinimas: 0

Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su paukštienos ragu

Mėsą nuplauname, nusausiname ir supjaustome maždaug 3 cm ilgio gabalėliais. Apvoliojame miltuose. Svogūną nulupame, smulkiai supjaustome ir kepiname aliejuje, kol tampa skaidrūs. Sudedame mėsą ir maišydami apkepiname. Supilame sultinį ir su petražolėmis sumaišytą grietinėlę. Suma..

Recepto vertinimas: 0

Porų, riešutų ir salierų salotos

Porus gerai nuplauname šaltu vandeniu, supjaustome 5 cm ilgio gabaliukais, svogūnus nulupame ir supjaustome plonomis riekelėmis. Keptuvėje ištirpiname sviestą arba margariną, dedame supjaustytus porus ir svogūnus ir kepame ant nestiprios ugnies 5 minutes, kol svogūnai suminkštėja ir tru..

Recepto vertinimas: 0

Imbierų gira su medumi

Medų išmaišykite vandenyje, užvirinkite, nugraibykite susidariusias putas, suberkite kardamono, pipirų grūdelius, smulkintą imbierą, cinamoną ir dar kartą užvirinkite. Ataušinkite, įmaišykite mieles ir pastatykite maždaug 12 val. šiltoje vietoje. Girą supilstykite į butelius, san..

Recepto vertinimas: 5

Abrikosų ir varškės krepšeliai

Tešlai skirtą varškę sudėti ant marlės ir nuspausti. Ją sumaišyti su kiaušiniu, aliejumi, cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska. Į miltus suberti kepimo miltelius ir po truputį įmaišyti į varškės masę. Tešlą padėti į šaldytuvą. Įdarui trynį iki purumo išsukti su cukru..

Recepto vertinimas: 0

Rabarbarų tortas

Įdarui skirtus rabarbarus nulupti, nuplauti šaltame vandenyje ir palikti, kad nuvarvėtų vanduo. Paskui supjaustyti 3 cm ilgio gabalėliais. Dėti į dubenėlį ir pabarstyti cukrumi, uždengti ir palaikyti 1 val. Tešlai skirtą sviestą ar margariną išsukti su cukrumi iki purios masės...

Recepto vertinimas: 0

Imbieriniai sausainiai su cukatomis

Vanilės lazdelę perpjauti išilgai ir iškrapštyti šerdį. Miltus persijoti ant lentos. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą ir į jį suberti druską bei įmušti kiaušinį. Sviesto arba margarino gabalėlius išdėlioti ant įdubimo kraštų. Ant viršaus suberti cukrų, vanilės šerdie..

Recepto vertinimas: 0

Biskvitiniai pyragėliai su grietinėlės kremu ir vynuogėmis

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti dubenėlyje su 4 šaukštais karšto vandens iki purios masės. Plakant po truputį suberti cukrų. Kitame dubenėlyje baltymus išplakti su druska iki standžių putų. Juos dėti ant trynių mas..

Recepto vertinimas: 0

Rusiškas mėsos ir grybų pyragas (Kulebiaka)

Suminkykite birią tešlą, palaikykite. Tuo metu paruoškite įdarą. Jautieną pakepinkite svieste, ataušinkite. Nulupkie kiaušinius, stambiai supjaustykite. Grybus nuvalykite, nuplaukite, sumalkite, sudėkite į mėsą, pasūdykite, įberkite pipirų. Tešlą iškočiokite ant miltais pabarst..

Recepto vertinimas: 4

Daržovių sriuba su naminiais makaronais

Į verdantį sultinį sudedame porus, šiaudeliais pjaustytą papriką ir kubeliais pjaustytą salierą. Verdame apie 2 min. Tada sudedame stambesniais kubeliais pjaustytas cukinijas ir suberiame kukurūzus bei smulkintus pomidorus. Įberiame prieskonių. Makaronams ir miltų, druskos, cukraus..

Recepto vertinimas: 3

Rabarbarų pyragas su bezė grotelėmis

Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Sviestą arba margariną iki purios masės išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska bei kiaušiniais. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir po šaukštą sudėti į kiaušinių ir sviesto masę. Rabarbarus nuplauti, nulupti ir padėti, ..

Recepto vertinimas: 0

Tortas „Kalėdinė dovana“

Orkaitę įkaitinti iki 220°C temperatūros. Kiaušinius su cukrumi apie 10 min. plakti elektriniu maišikliu, kol susidarys puri masė. Miltus persijoti su kepimo miteliais ir užsijoti ant kiaušinių masės. Viską atsargiai išmaišyti. Tešlą padalinti į dvi dalis. Vieną dalį tepti ant k..

Recepto vertinimas: 0

RAUDONOJO VYNO PUNŠAS

Puode sumaisyti raudonaji vyna ir roma. Citrina nuplauti po karstu vandeniu, tuomet nusausinti. Plonai nulupti jos zievele, po to isspausti sultis. Citrinos skiltis kartu su isspaustu apelsinu sultimis, gvazdikeliais, cinamono lazdele ir cukrumi sudeti i puoda. Punsa pasildyti beveik iki virimo (bet..

Recepto vertinimas: 3

SLYVOS ACTE

Slyvas nuplauti, perpjauti per pusiau ir isimti kauliukus arba palikti slyvas sveikas, bet jas subadyti ir sudeti i stiklainiukus. Acta uzvirti su 1/2 stiklines vandens, cukrumi, cinamonu ir gvazdikeliais. Slyvas uzpilti actu, stiklainius uzdaryti ir pasterizuoti 20 min. 80 laipsniu temperaturoje. ..

Recepto vertinimas: 0

CITRININIAI LIEŽUVĖLIAI

Kiausinius isplakti su 60 g cukraus. Kitame dubenyje istrinti sviesta, citrinos zievele, imbiera ir likusi cukru. Orkaite ikaitinti iki 220 laipsniu. Palaipsniui i kiausinius sudeti sviesta ir miltus. Tesla deti ant kepimo popieriaus 6 cm ilgio juostelemis.Kepti orkaiteje apie 7 min. Po to atvesinti..

Recepto vertinimas: 0

GAIVIOSIOS MARIJANOS SALOTOS

Paruosti padaza: majoneza sumaisyti su grietine, paskaninti druska ir pipirais.Agurkus nuplauti, supjaustyti plonais griezineliais. Sparagus supjaustyti 3 cm ilgio gabaleliais. Agurkus, sparagus, mesa, krapus uzpilti padazu ir viska ismaisyti. Tada suberti zemuoges ir dar karta atsargiai sumaisyti,..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: ilgio