25 rezultatų ieškant "ilgio"

Kiniškai ruošti porai

Porus gerai nuplauname šaltu vandeniu, supjaustome 5 cm ilgio gabaliukais, svogūnus nulupame ir supjaustome plonomis riekelėmis. Keptuvėje ištirpiname sviestą arba margariną, dedame supjaustytus porus ir svogūnus ir kepame ant nestiprios ugnies 5 minutes, kol svogūnai suminkštėja ir trup..

Recepto vertinimas: 0

Trapūs žagarėliai

Sviestą, cukrų ir druską gerai išsukti. Sukant po vieną įmušti kiaušinius, suberti vitrinos žievelę, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais bei druska, supilti romą. Tešlą gerai išminkyti. Iškočioti ploną 20x50 cm dydžio lakštą. Peiliu supjaustyti 2,5 pločio ir 10 cm ilgio ju..

Recepto vertinimas: 1

Prėskučiai (šližikai) su aguonpieniu

Mesa supjaustyti gabalais, apvolioti miltais ir kepinti svieste arba taukuose, kol apsitrauks rusva plutele. Prideti pjaustyto svoguno. Ipilti vandens arba sultinio, iberti druskos ir pipiru. Kai skystis uzvirs, prideti siaudeliais supjaustytu vaisiu, ipilti vyno arba obuoliu sulciu ir uzdengus dang..

Recepto vertinimas: 0

Pertrinta šparagų šaltsriubė

Sparagus nuvalykite, lupenas ir nuopjovas 10 minučių virkite su 750 ml vandens. Nuovirą perkoskite. Sparagų virsūnėles nupjaukite (3 cm ilgio), 5 minutes pavirkite nuovire, po to isgriebkite. Likusius sparagus smulkiai supjaustykite. Sparagų gabalėlius, sviestą, vyną ir 125 ml grietinėlė..

Recepto vertinimas: 0

Cikorijų salotos su rūkyta lašiša

Porus ar svogūnėlius supjaustykite 5 cm ilgio gabalėliais, po to - plonomis juostelėmis. Trumpam jas panadinkite į karstą vandenį, kad susvelnėtų skonis. Nuvarvinkite ant sietelio. Trynį sutrinkite su garstyčiomis, cukrumi, vynu ir citrinų sultimis. Padažą pagardinkite druska ir pipira..

Recepto vertinimas: 0

Traškūs agurkai

Orkaitę įkaitiname iki 200 °C temperatūros. Nuplautą ir neluptą agurką supjaustome 5 cm ilgio gabaliukais, kiekvieną gabaliuką perpjauname išilgai per pusę, po to puseles supjaustome į 4 išilgines juosteles. Dideles agurkų sėklas pašaliname. Supjaustytus agurkus dedame į puodą su..

Recepto vertinimas: 0

Guliašas su ryžiais

Visas daržoves supjaustyti 3 cm ilgio juostelėmis. Suberti į troškintuvą, įpilti 2 stiklines vandens, įdėti pusę sviesto, uždengti ir troškinti. Likusiame svieste pakepinti kiaulieną, supjaustytą pailgais gabalėliais. Kai daržovės suminkštės, sudėti mėsą ir kartu troškinti, k..

Recepto vertinimas: 4

Rumuniškos dešrelės

Bandelę išmirkyti, svogūną supjaustyti, pakepinti. Česnaką ištrinti su druska ir išmaišyti su mėsa. Sudėti svogūnus, išmirkusią bandelę ir įmušti kiaušinį. Išminkyti faršą ir suformuoti storas dešreles (10 cm ilgio), apvolioti džiūvėsėliuose ir kepti riebaluose. Kai deš..

Recepto vertinimas: 0

Kardžuvė su imbieru

Imbierą nulupame ir smulkiai supjaustome. Svogūnus supjaustome taip pat. Aitriąją papriką išvalome ir supjaustome mažais gabalėliais. Imbierą ir česnaką sudedame į nedidelį dubenėlį ir gerai išmaišome, kad būtų tyrė. įpilame citrinos sultis, aliejų, suberiame svogūnus, s..

Recepto vertinimas: 4

Porų, riešutų ir salierų salotos

Porus gerai nuplauname šaltu vandeniu, supjaustome 5 cm ilgio gabaliukais, svogūnus nulupame ir supjaustome plonomis riekelėmis. Keptuvėje ištirpiname sviestą arba margariną, dedame supjaustytus porus ir svogūnus ir kepame ant nestiprios ugnies 5 minutes, kol svogūnai suminkštėja ir tru..

Recepto vertinimas: 0

Kepta antis su apelsinų padažu

Druską, pipirus ir kmynus pakepinkite sausoje keptuvėje. Atvėsinkite ir sutrinkite. Antį nuplaukite šaltu vandeniu, nuo visur (išskyrus sparnelius ir sprandą) nuimkite riebalus. įtrinkite druskos ir pipirų mišiniu ir palikite nakčiai uždengtą. Susmulkinkite imbierus, česnakus, su..

Recepto vertinimas: 2

Imbierų gira su medumi

Medų išmaišykite vandenyje, užvirinkite, nugraibykite susidariusias putas, suberkite kardamono, pipirų grūdelius, smulkintą imbierą, cinamoną ir dar kartą užvirinkite. Ataušinkite, įmaišykite mieles ir pastatykite maždaug 12 val. šiltoje vietoje. Girą supilstykite į butelius, san..

Recepto vertinimas: 5

Abrikosų ir varškės krepšeliai

Tešlai skirtą varškę sudėti ant marlės ir nuspausti. Ją sumaišyti su kiaušiniu, aliejumi, cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska. Į miltus suberti kepimo miltelius ir po truputį įmaišyti į varškės masę. Tešlą padėti į šaldytuvą. Įdarui trynį iki purumo išsukti su cukru..

Recepto vertinimas: 0

Biskvitiniai pyragėliai su grietinėlės kremu ir vynuogėmis

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti dubenėlyje su 4 šaukštais karšto vandens iki purios masės. Plakant po truputį suberti cukrų. Kitame dubenėlyje baltymus išplakti su druska iki standžių putų. Juos dėti ant trynių mas..

Recepto vertinimas: 0

Rageliai su abrikosais

Pieną pašildyti, kad būtų drungnas. Miltus gerai išmaišyti su sausomis mielėmis. Suberti cukrų, druską, supilti drungną pieną ir sviestą arba margariną. Viską suminkyti į vientisą mielinę tešlą. Jei ji pernelyg lipni, įberti dar šiek tiek miltų. Tešlą uždengti ir apie 30 m..

Recepto vertinimas: 0

Mielinės tešlos obuolių pyragas su sviestu

Pieną pašildyti. Miltus sumaišyti su 50 gramais cukraus ir suberti į dubenėlį. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį sutrupinti mieles, supilti šiltą pieną, pamaišyti šakute ir uždengti. 20 minučių palaikyti šiltoje vietoje, kad įmaišalas pakiltų. Obuolius nupl..

Recepto vertinimas: 3

Rabarbarų pyragas su bezė grotelėmis

Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Sviestą arba margariną iki purios masės išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska bei kiaušiniais. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir po šaukštą sudėti į kiaušinių ir sviesto masę. Rabarbarus nuplauti, nulupti ir padėti, ..

Recepto vertinimas: 0

„Kalėdų senelio batas“

Sirupą šildyti su cukrumi ir sviestu arba margarinu, kol cukrus ištirps. Masę ataušinti, suberti miltus, kakavos miltelius, sodą, prieskonius, įmušti kiaušinius ir suminkyti vientisą tešlą. Ją uždengti ir apie 12 val. palaikyti. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Iš kepim..

Recepto vertinimas: 1

Tortas „Kalėdinė dovana“

Orkaitę įkaitinti iki 220°C temperatūros. Kiaušinius su cukrumi apie 10 min. plakti elektriniu maišikliu, kol susidarys puri masė. Miltus persijoti su kepimo miteliais ir užsijoti ant kiaušinių masės. Viską atsargiai išmaišyti. Tešlą padalinti į dvi dalis. Vieną dalį tepti ant k..

Recepto vertinimas: 0

KUKURŪZŲ KRUOPŲ KOŠĖ SU RUDENINĖMIS DARŽOVĖMIS

Kukuruzu kruopas uzpilame 150 g vandens Ir paliekame 5 minutes, kad isbrinktu. Nuolat maisydami, verdame likusiame pasudytame vandenyje 10-15 min. Baigiant virti, sudedame sviesta. Isimame mase ir paskleidziame 1 cm storio sluoksniu, paliekame, kad atvestu. Atvesusia supjaustome 2cm storio ir 5 cm i..

Recepto vertinimas: 1

ŽUVIES LAZDELĖS SU KIAUŠINIU

Kiausini isverdame, kad butu minkstas trynys. Zuvi supjaustome 2,5 cm ilgio lazdelemis. Pabarstome prieskoniais, pamarinuojame. Tada pamirkome kiausinio plakinyje, pavoliojame sezamo seklose. Kepame ikaitintame aliejuje, kol graziai apskrus. Tiekiame su virtu kiausiniu ir salotu lapais...

Recepto vertinimas: 0

VIŠTIENOS SALOTOS

Vistienos file supjaustome plonomis 2,5 cm ilgio juostelemis, pabarstome prieskoniais ir iskepame. Kepame 1 min is vienos puses ir puse minutes - is kitos. Vistiena isimame, sudedame stambiai supjaustytus svogunus ir iskepame. Kai suminksteja, sudedame per puse perpjautus pomidorus ir apkepame. Iber..

Recepto vertinimas: 0

Žliūgių salotos

Zliuges sukarpome 1 cm ilgio atkarpelemis. Agurkliu lapelius nuplauname ir susmulkiname. Kietai virtus kiausinius sutarkuojame per stambia trintuve. I salotine dedame sluoksniais: zliugiu, agurkliu, kiausiniu, uzbarstome druskos ir ant virsaus uzdedame grietines. Nemaisome. Papuosiame agurkles lapel..

Recepto vertinimas: 0

TROŠKINTAS UNGURYS

Unguri supjaustome 4-5 cm ilgio gabaliukais ir apkepame keptuveje su alyvu aliejumi. I puoda sudedame smulkiai supjaustytus svogunus bei sviesta ir pakepiname svogunus iki geltonumo. Tada puodo turini sukreciame i keptuve. Ipilame truputi vandens (ungurio gabaliukai turi buti issikise) ir troskiname..

Recepto vertinimas: 0

Mėsos šašlykas su pikantišku padažu

Kepti ant iesmo 7 minutes.PARUOSIMO BUDASMesa supjaustyti 2-3 cm storio gabaliukais, lasinius 1 cm storio gabaleliais. Nulupus svogunus supjaustyti 1/2 cm storio griezineliais. Paprikas supjaustyti 3 cm ilgio gabaleliais. Mesa ir darzoves ismaisyti su pipirais ir aliejumi. Visus padažzo komponent..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: ilgio