25 rezultatų ieškant "gaminti"

Makaronai su plekšne

Filė pagardinkite druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinkite riebalus tol, kol jie pagels ir ištirps. Sudėkite filė ir apkepkite iš abiejų pusių tol, kol gražiai paruduos. Apibarstykite smulkintais raudonėliais ir parmezanu, apšlakstykite alyvų aliejumi. Greta filė gabalėlių supilkit..

Recepto vertinimas: 0

Virtas triušis padaže

Papjautam triušiui išimkite vidurius, išplaukite ir skerdieną sukapokite į keturias dalis.Seniems triušiams nulupkite plėvę. Taip paruošt triušieną dėkite į verdantį vandenį, pridėkite morkų, petražolių ir svogūnų. Kai užverda, pasūdykite ir baikite virti. Išvirtą triušien..

Recepto vertinimas: 4

Grybų ir virtų bulvių bandelės

Šviežius grybus ištroškinti savo sultyse, ataušinti ir sumalti mėsmale kartu su virtomis bulvėmis. Į masę sudėti likusius produktus, pasūdyti ir išmaišyti. Drėgnomis rankomis suformuoti apvalias bandeles, sudėti jas į verdantį pasūdytą vandenį ir virti, kol iškils. Išvirusias ..

Recepto vertinimas: 0

Raganos kepsnys

Sviesta istrinti su cukrumi ir kiausiniu. Kepimo miltelius ismaisyti su grietine ir sudeti i sviesta. Taip pat sudeti vanilini cukru, cinamona, miltus ir gerai ismaisyti bei isminkyti. Tesla padalyti i dvi dalis. Viena dali iskocioti ir padeti i tortine. Kita dali padaryti lyg juostele ir uzdejus an..

Recepto vertinimas: 5

Kaimiški kiaulienos muštiniai

Kiaulienos nugarinė supjaustoma porcijomis, gerai išmušama, pasūdoma, pavilgoma išplaktame kiaušinyje ir pavoliojama miltuose. Kepama gerai įkaitintuose riebaluose (abi pusės). Patiekiama, užpylus sviestu ar tuo padažu, kuriame kepė, su virtomis bulvėmis, troškintomis morkomis, ra..

Recepto vertinimas: 0

Virta triušiena su baltuoju padažu

Mėsa sukapojama gabalais, pabarstoma druska, sumaišyta su prieskoniais, sudedama į puodą ir užpilama verdančiu vandeniu, kad tik apsemtų. Užvirus sudedamos susmulkintos prieskoninės daržovės, sviestas ir verdama, kol mėsa suminkštės. Baigiant virti, mėsa pasūdoma, supilama grietin..

Recepto vertinimas: 0

Sultingų uogų kompotas

Perrinktos uogos nuplaunamos kiaurasamtyje. Iš cukraus ir vandens išverdamas sirupas, karštas užpilamas ant paruoštų uogų ir uždengus laikoma šaltai 3—4 val. Pastabos: Sultingų uogų kompotą galima gaminti iš vienos rūšies uogų arba įvairių derinių, pridedant vaisių, ..

Recepto vertinimas: 4

Šakotis

Dideliame moliniame dubenyje sviestas mediniu šaukštu gerai išsukamas, mušama po 1 trynį, beriama po šaukštą cukraus, šaukštą miltų ir sukama vėsioje patalpoje, kol visi šie produktai sudedami. Kai tešla pasidaro puri ir ima tirštėti, po truputį įpilama grietinėlės. Prieš..

Recepto vertinimas: 4

"Paukščių pieno" tortas

Prieš pradedant gaminti, reikia želatiną užpilti pienu. Varškė du kartus permalti mėsmale, cukrų, sviestą ir kiaušinius (trynius) išsukti iki purumo, paskui sudėt varškę, visus prieskonius ir viską išmaišyti. Paskui šildyti želatiną. Bliudelį su želatina, užpilta pie..

Recepto vertinimas: 5

Saldi kiaušinienė

Inde išmaišyti 1 šaukštelį miltų su 1/4 stiklinės pieno. Užvirinti 3/4 stiklinės pieno, supilti praskiestus miltus ir virti maišant 15 min. Nuimti nuo ugnies, palengva ataušinti. Suplakti kiaušinį su 1-2 šaukštelį cukraus, supilti į pieną su miltais, sumaišyti. Indą vėl pastat..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladinis kokteilis

Gaminti, visus komponentus sumaišant. Šaltinis: http://www.coctail.lt ..

Recepto vertinimas: 3

"Rojaus" pyragas

Baltymus atskirkite nuo trynių. Du baltymus išplakite iki standumo. Kitus galite užšaldyti šaldymo kameroje ir prireikus iš jų gaminti kitokius desertus. Visus trynius sukite su cukrumi, kol masė taps puri. Apelsiną nuplaukite ir nutarkuokite geltonąjį žievės sluoksnį. Sviestą..

Recepto vertinimas: 0

Pyragas su uogomis "Siurprizas" (Jūratės)

Batono dugną nupjauti. Jei batonas labai purus ir minkštimas gerai susispaudžia, jį prispausti. Galima dalį batono minkštimo išimti, o likusį prispausti. Vidų aplieti tirpintu šokoladu (šokoladą sutrupinti ir kaitinant išlydyti su šlakeliu pieno), pabarstyti smulkintais džiovintais ..

Recepto vertinimas: 0

Jautiena, troškinta su lašinukais ir daržovėmis

Kumpį ir lašinukus supjaustome kubeliais ir apkepiname įkaitintame aliejuje. Baigdami kepti sudedame pusžiedžiais supjaustytus svogūnus ir pakepiname dar 2-3 minutes. Į storasienį troškintuvą sudedame pakepintą mėsą, grūstus česnakus, įpilame vandens ir troškiname apie 10 minuči..

Recepto vertinimas: 0

Šaltalankių gėrimas (Jūratės) (foto)

Nuplautas šaltalankių uogas užpilti karštu (bet ne verdančiu) vandeniu, kad apsemtų ir palaikyti maždaug 2 min., (taip vėliau jos lengviau susimaigys). Tada vandenį nupilti, o uogas sumaigyti. Ant dubenėlio krašto uždėti dvigubos marlės gabalėlį ir nupilti susidariusias sultis. Uog..

Recepto vertinimas: 2

Cukinijų kompotas su slyvaitėmis

Kubeliais supjaustytas cukinijas ir kaukazines slyvaites blanširuoti 75 laipsnių parūgštintame ir pasaldintame vandenyje 4-5min. Paruoštus produktus sudėti į stiklainius ir užpilti sirupu. Sirupui gaminti galima vartoti vandenį, kuriame buvo blanširuojamos cukinijos ir slyvaitės. ..

Recepto vertinimas: 0

ŽUVIS SU KARIO PADAŽU

Zuvies file atuildyti, supjaustyti gabaleliais, pabarstyti prieskoniais,druska bei palikti pastoveti kambario temperaturoje, kol pasiruosite kituspatiekalo ingridientus. Pievagrybius ir svoguna supjaustykite ir pakepinkitekartu kol graziai pagels aliejuje. Kario miltelius suberkite i grietine irgera..

Recepto vertinimas: 0

SALDŽIARŪGŠTIS VARŠKĖS PADAŽAS

Varske trinti, kol pasidarys vientisa mase, sudeti likusius produktus, prieskonius ir gerai isplakti. Padaza patiekti prie paukstienos, triusienos ir laukiniu zveriu mesos. Prie paukstienos ir triusienos valgiu padaza gaminti saldesni ir svelnesnio skonio, prie laukiniu pauksciu ir zveriu mesos - as..

Recepto vertinimas: 0

BALTAS TORTAS SU SPANGUOLĖMIS

Biskvito paruosimas: sumaisyti kiausiniu trynius,marmelada ir garuose istirpinta sokolada, i gauta mase sudeti labai gerai su cukrumi issukta sviesta, paskui persijotus miltus, kepimo miltelius,susmulkintus migdolu riesutus ir galiausiai - iki standziu putu isplaktus kiausiniu baltymus. Apvalios ska..

Recepto vertinimas: 0

Trešnių sultys su minkštimu

Nuplautas tresnes, geriau be kauliuku, kaitinti 60-70 C temperaturoje, kol suminkstes. Tuomet pertrinti per asutini ar plastmasini tinkleli. Sultis su minkstimu reikia gaminti greitai, nes trinant i zaliava patenka daug oro, todel ji gali patamseti ir suirti nemazai vitaminu. Kad sultys nepatamsetu,..

Recepto vertinimas: 0

Sedulų sultys

Prinokusius, sveikus vaisius nuplauti, perrinkti, nusausinti, isimti kauliukus ir uzpilti cukrumi. Pastatyti siltoje vietoje ir po paros, kai cukrus istirps, sultis atskirti, pakaitinti iki 90 C temperaturos, supilti i butelius ir hermetiskai uzdaryti. Likusia mase panaudoti marmeladui gaminti...

Recepto vertinimas: 0

Riešutiniai pyragėliai II

Teslai mieles sumaisome su cukrumi, druska ir miltais. Sviesta, piena ir vandeni pasildome, sumaisome su miltais ir viska mikseriu plakame 5 min. Pastatome siltai, kol pakils. Idarui marcipanus sukame su cukrumi, dedame riesutus, vandeni, kvapus, isplakta baltyma, ismaisome. Mieline tesla isdaliname..

Recepto vertinimas: 0

Varškės tortas

Sausainius sulauzyti smulkiais gabaleliais. Sviesta, cukru ir 2 kiausinius isplakti iki purios mases. Varske sumaisyti su 2 kiausiniu tryniais. Isspausti citrinos sultis ir supilti i inda su varske, taip sudeti visus kitus produktus, sumaisyti ir pilti i forma (formos apacia iskloti vafliu lakstais)..

Recepto vertinimas: 0

Durniukai

Nuskustas bulves sutarkuojame smulkia bulviu trintuve.Truputeli nusunkiame. Dedame varske, krakmola ir manu kruopas. Viska gerai isminkome. Tesla turi gautis tokio kietumo kaip cepelinu. Dedame i verdanti vandeni ir verdame 15-20 min. PADAZAS: Kubeliais supjaustyta sonine apkepiname. Baigiant kepti..

Recepto vertinimas: 4

Sveikas zuvies receptas

Zuvies gabaliukus reikia pamirkyti marinate, paruostame is citrinu sulciu (galima lygiomis dalimis skiesti su vandeniu), pridejus svogunu, cesnaku, lauro lapeliu, kitu prieskoniu pagal skoni ir sezona, taciau ne gramo druskos (galite prideti ir druskos, bet tada jau nesiskaitys, kad sveikas zuvies r..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: gaminti