"Paukščių pieno" tortas

Ingridientai:
3 pakeliai varškės,
300 g sviesto,
4 kiaušiniai,
3 šaukštai želatinos,
2 stiklinės cukraus,
0,5 l. pieno,
razinų,
kvapų,
riešutų,
marmelado,
vaisių iš kompoto,
citrinos rūgšties, galima ir svarainių.

Dedant į masę, reikia susmulkinti riešutus, vaisius ir kt. Labiausiai tinkantys kvapai (vanilė, romas, migdolai).
Gaminimas
Prieš pradedant gaminti, reikia želatiną užpilti pienu. Varškė du kartus permalti mėsmale, cukrų, sviestą ir
kiaušinius (trynius) išsukti iki purumo, paskui sudėt varškę, visus prieskonius ir viską išmaišyti.

Paskui šildyti želatiną. Bliudelį su želatina, užpilta pienu, įstatyti į kitą indą su vandeniu, dėti ant plytelės ir
šildyti, kol išsileis želatina. Tada atvėsinti, kad būtų šilta, bet ne karšta ir pilti į masę, išmaišyti. Po to
išplakti baltymus, supilti į masę, išmaišyti ir supilti į indą, kuris yra išklotas drėgna marle, dėti į šaldytuvą,
laikyti, kol sustings. Indą apvertus, išimti į kitą, nuimti marlę.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!