16 rezultatų ieškant "dilgeliu"

Dilgėlių sriuba

Nuvalytas ir nuplautas lynas supjaustomas (galima ir nepjaustyti) gabalais, sudedamas į puodą (ant puodo dugno dedama nupjauta galva, uodega), suberiami prieskoniai ir supjaustytos prieskoninės daržovės, užpilama karštu pasūdytu ir parūgštintu vandeniu, kad vos apsemtų, ir, neuždengus ..

Recepto vertinimas: 0

Dilgėlių sriuba

Svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti svieste. Sudėti smulkiai pjaustytas bulves, užpilti sultiniu ir virti kol bulvės suminkštės. Dilgelės nuplauti, perlieti verdančiu vandeniu ir dėti į sriubą. Pavirti 5 minutes, įberti druskos, pipirų. Sutrinti...

Recepto vertinimas: 0

Dilgėlių sriuba

Isvirti sultinį.Atskirai į verdantį vandenį sudėti nuplautas dilgėles, pavirinti 5 min, tada ispilti ant sietelio ir, kai nuvarvės, sumalti jas mėmale.Nuplautas rūgstynes sumalti kartu.Supjaustytas morkas, petražoles ir svogūnus paspirginti riebaluose. Į verdantį sultinį sudėti sumalt..

Recepto vertinimas: 0

Dilgėlių salotos su graikiniais riešutais

Dilgėlių lapus nuplauname ir 5 min. palaikome karštame vandenyje, po to išimame ir nuvarviname. Lapus smulkiai supjaustome ir sudedame į salotinę. Graikinius riešutus susmulkiname, atskiedžiame dilgėlių nuoviru iki grietinės tirštumo, įpilame acto arba citrinų sulčių, pasūdome, i..

Recepto vertinimas: 0

Raudonos saldžiosios paprikos ir dilgėlių salotos

Papriką nuplauname, išimame sėklas, supjaustome šiaudeliais, dilgėlių lapus nuplauname, nuvarviname ir smulkiai sukapojame, morką nuplauname, nulupame ir sutarkuojame stambia tarka. Paruoštus produktus sumaišome, pasūdome, įberiame pipirų, įpilame citrinų sulčių, aliejaus ir i..

Recepto vertinimas: 4

Grybų ir dilgėlių sriuba

Paruoštus šviežius grybus supjaustome, apkepiname svieste ir 30 min. verdame kartu su bulvėmis. Sudedame nuplautas ir supjaustytas dilgėles ir dar paverdame 15 min. Supilame grietinę, išmaišome, suberiame susmulkintus krapų lapelius. Tiekiame su baltos duonos skrebučiais. ..

Recepto vertinimas: 0

Dilgėlių sriuba

Jaunų dilgėlių lapelius perrenkame, 2-3 min. palaikome karštame vandenyje, išgriebiame ant sieto, nuvarviname ir permalame mėsmale. Po to 10-15 min. troškiname svieste. Nuluptas, supjaustytas kubeliais morkas ir svogūnus pakepiname svieste kartu su miltais, kol daržovės truputį pagelsta..

Recepto vertinimas: 0

Dilgėlių sriuba - Kremas

Dilgėlių lapus perrenkame, sudedame į verdantį pasūdytą vandenį, paverdame 10 min., išgriebiame, nuvarviname ir sutriname plakikliu arba pertriname per sietelį. Keptuvėje ištirpiname sviestą, suberiame miltus, pakepiname, atskiedžiame dilgėlių nuoviru ir supilame į sriubą. Ver..

Recepto vertinimas: 0

Dilgėlių lapelių desertas

Dilgėlių lapelius patriname tarp delnų, kad neliktų deginančių plaukelių. Apelsiną ir obuolį nulupame, supjaustome kubeliais. į desertui skirtą indą dedame supjaustytus obuolius ir apelsiną, dilgėlių lapelius, susmulkintus graikinius riešutus, medų, sumaišytą su citrinų sultimi..

Recepto vertinimas: 0

Švediška dilgėlių sriuba (Nässelsoppa)

Dilgėles gerai nuplaukite. Dideliame puode užvirkite vandenį, sumeskite dilgėles ir virkite, kol ištiš apie 40 minučių. Nusunkite, vandens neišpilkite. Dilgėles ir svogūnų laiškus (jų dedama pagal skonį) smulkiai supjaustykite. Iš svieto ir miltų sutaiosykite padažą. Atskie..

Recepto vertinimas: 0

DIETINĖ DILGELIŲ SRIUBA

Bulvių košę praskiesti karštu pienu, pridėti avižinių dribsnių nuoviro, dilgėlių miltelių, druskos, užvirinti. Sriubą paduoti į stalą su džiūvėsiais...

Recepto vertinimas: 0

DILGĖLIŲ IR DARŽOVIŲ SRIUBA

Į du litrus verdančio sultinio sudėti stambiai supjaustytas bulves, apkepintus svogūnus ir morkas, virti 5-10 min. Prieš baigiant virti suberti supjaustytas dilgėles, mairūno ir petražolių lapelius.Baigiant virti bet kurią daržovių ar mėsišką sriubą, įdėti susmulkintų dilgėlių l..

Recepto vertinimas: 0

DILGELIŲ SALOTOS

Prie paruoštų dilgėlių lapų (100 g vienam žmogui) pridėti pagal skonį ir išgales įvairių daržovių (petražolių, svogūnų, krapų, agurkų ir kt.), virtą kiaušinį, mėsos, majonezo, druskos...

Recepto vertinimas: 0

DILGĖLIŲ IR PIENO KOKTEILIS

Medų ištirpinti vandenyje, įpilti dilgėlių sultis, pieną, išmaišyti ir gerti atvėsintą...

Recepto vertinimas: 0

Sausainukai su dilgėlių kremu

Dilgėles nuplikome verdančiu vandeniu ir nusausiname.Varškę, dilgėles ir sviestą sumalame mėsmale, pasūdome ir išmaišome.Dilgėlių kremo pridedame į konditerinį švirkštą ir ant kiekvieno sausainio padarome po 4 bokštelius.Papuošiame citrina, pomidorų gabalėliais ir petražolių ..

Recepto vertinimas: 0

Morkų ikrą su dilgėlių salotomis

Dilgėlių lapelius nuplikome ir smulkiai supjaustome. Svogūną susmulkiname ir pakepiname aliejuje. Viską dedame į salotinę, pabarstome druska, išmaišome, užberiame susmulkintų krapų ir patiekiame...

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: dilgeliu