Dilgėlių sriuba

Ingridientai:
1 litras mėsos sultinio arba vandens,
500 g dilgėlių,
150 g rūgštynių,
1 morka,
1 petražolės šaknis,
2 svogūnai,
žalių svogūnų laiškų,
1 šaukštas miltų,
2 šaukštai sviesto,
50 g grietinės,
žalumynų,
2 kiaušiniai,
laurų lapų,
pipirų žirnelių,
2 gvazdikėliai,
maltų baltųjų pipirų,
maltų muskatų,
druskos,
citrinų sulčių.

Gaminimas
Jaunų dilgėlių lapelius perrenkame, 2-3 min. palaikome karštame vandenyje, išgriebiame ant sieto, nuvarviname ir permalame mėsmale. Po to 10-15 min. troškiname svieste. Nuluptas, supjaustytas kubeliais morkas ir svogūnus pakepiname svieste kartu su miltais, kol daržovės truputį pagelsta. Baigiant troškinti, sudedame smulkiai supjaustytus žalių svogūnų laiškus. Į verdantį sultinį sudedame troškintas dilgėles, pakepintas daržoves ir verdame 20-25 min. Likus 10 min. iki virimo pabaigos, sudedame supjaustytas rūgštynes, suberiame pipirų žirnelius, maltus baltuosius pipirus, maltus muskatus, gvazdikėlius, pasūdome, įpilame citrinų sulčių. Dilgėlių sriubą tiekiame su kietai virtais kiaušiniais, grietine ir žalumynais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!