Dilgėlių sriuba

Ingridientai:
500 g jautienos su kaulais
300 g jaunų dilgėlių
200 g rūgštynių
petražolių
1 svogūnas
1/2 šaukšto miltų
1 šaukštas riebalų
2-3 kiaušiniai
3 šaukštai grietinės
3 l vandens
truputis porų ir salierų
Gaminimas

Išvirti sultinį.Atskirai į verdantį vandenį sudėti nuplautas dilgėles, pavirinti 5 min, tada išpilti ant sietelio ir, kai nuvarvės, sumalti jas mėmale.Nuplautas rūgštynes sumalti kartu.Supjaustytas morkas, petražoles ir svogūnus paspirginti riebaluose. Į verdantį sultinį sudėti sumaltas dilgėles, rūgštynes, paspirgintas daržoves ir pavirinti 15 min. Miltus paspirginti taukuose, atskiesti sultiniu ir, sudėjus į sriubą, pavirinti 5 min. Duodant į stalą, į lėkštę įdėti po pusę kietai virto ir į 4 skilteles supjaustyto kiaušinio, įpilti sriubos, užbalinti rūgščia grietine ir užbarstyti pjaustytų petražolių lapelių. Prie dilgėlių sriubos duodamos virtos bulvės. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!