25 rezultatų ieškant "baltos"

Sūrio ir pomidorų laiveliai

Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite mažais gabalėliais, pridėkite druskos. Pusiau perpjautus duonos gabalėlius tolygiai apibarstykite tarkuotu sūriu ir apdėliokite pomidorais. Pagardinkite baziliku, smulkintais česnakais ir apibarstykite parmezanu. Kepkite orkaitėje 225 °C temperatūroje..

Recepto vertinimas: 0

Graikinis mėsos suvožtinis

Riekelę baltos duonos susmulkinkite gabalėliais. Apelsiną nuplaukite ir plonai nulupkite odelę. Maltą mėsą, baltą duoną, nuluptą apelsino žievelę, raudonėlius, petražoles ir sojų padažą sumaišykite į tirštą masę. Masę padalinkite į keturias dalis ir suformuokite suvožtinius..

Recepto vertinimas: 0

Grybų, kumpio ir baltos duonos apkepas

Baltos duonos riekes išmirkyti piene ir sudėti į riebalais pateptą formą arba keptuvę. Kumpį supjaustyti kubeliais, pakepinti su grybais ir sukrėsti ant duonos riekių. Kiaušinius išplakti arba sumaišyti su trupučiu pieno ir užpilti ant grybų. Galima daryti ir kitaip: grybuose padaryt..

Recepto vertinimas: 0

Briedžiukai, kepti grietinės padaže

Briedžiukus švariai nuplauti, supjaustyti gabalėliais, apibarstyti druska ir 15 minučių kepti svieste. Paskui įberti miltų, sumaišyti, dar kelias minutes pakepinti, įpilti grietinės, 2 minutes pavirinti, praaušinti ir įmušti kiaušinį. Grybus sukrėsti į riebalais pateptą formą, ap..

Recepto vertinimas: 5

Česnakinė sriuba

Sutrupinti baltos duonos minkštimą. Sukapotą smulkiai česnaką suberti į puodą su įkaitintu aliejumi ir kelias minutes kepti ant silpnos ugnies. Sudėti duonos minkštimą ir kepti maišant. Įpilti vandens, suberti paprikų miltelius, pipirus, druską. Virti 20 minučių. Po to ..

Recepto vertinimas: 2

Česnakinė sriuba

Sutrupinkite baltos duonos minkštimą. Smulkintą česnaką suberkite į puodą su įkaitintu aliejumi ir kelias minutes kepkite ant silpnos ugnies. Suberkite duonos minkštimą ir kepkite maišydami. Įpilkite vandens, suberkite paprikų miltelius, pipirus, druską. Virkite 20 minučių. Pabaigoj..

Recepto vertinimas: 0

Česnakinė sriuba

Sutrupinkite baltos duonos minkštimą. Smulkintą česnaką suberkite į puodą su įkaitintu aliejumi ir kelias minutes kepkite ant silpnos ugnies. Suberkite duonos minkštimą ir kepkite maišydami. Įpilkite vandens, suberkite paprikų miltelius, pipirus, druską. Virkite 20 minučių. Pabaigoj..

Recepto vertinimas: 0

Rabarbarai su varške

Keletą riekučių baltos duonos supjaustyti nedideliais gabalėliais, suvilgyti juos piene ir sudėti į keptuvę. 500g nuvalytų rabarbarų supjaustyti, apvirti pasūdytame vandenyje ir kiaurasamtyje nuvarvintus sudėti į keptuvę ant duonos gabaliukų. 200- 300 g varškės gerai ištrinti ir pr..

Recepto vertinimas: 0

Duoninės spurgos

Į smulkiai sutarkuotą duoną sudėti stambiai tarkuotus obuolius, iki standžių putų išplaktus baltymus, vanilinį cukrų, truputį smulkiai tarkuotos apelsinų žievelės. Viską suminkyti. Trynius išplakti su miltais. Iš duoninės masės formuoti apvalias, norimo dydžio spurgutes, jas apv..

Recepto vertinimas: 0

Orinis žuvies pyragas

Žuvies filė išvalyti, apšlakstyti actu, pasūdyti ir uždėti troškinti jos pačios sultyse. Paskui ataušinti ir sumalti mėsmale drauge su pieniškomis dešrelėmis, lašiniais, svogūnu ir išmirkytomis baltos duonos riekelėmis. Petražoles ir kaparius sumaišyti su faršu, pagardinti actu..

Recepto vertinimas: 0

Karšti sumuštiniai su kumpiu ir obuoliais

Didelės baltos duonos riekės iš abiejų pusių apkepinamos margarine.Ant keptos duonos uždedami plonyčiai kepto kumpio griežinėliai.Stambia tarka sutarkuoti obuoliai apkepinami kumpio taukuose, pagardinami krienais ir kalneliu sudedami ant kumpio.Greta uždedama pomidoro griežinėlių.Patie..

Recepto vertinimas: 0

Karšti sumuštiniai su rūkyta žuvimi ir obuoliais

Nuvalyta rūkyta žuvis susmulkinama, patroškinama svieste drauge su smulkiai supjaustytais arba sutarkuotais svogūnais, plonais obuolio griežinėliais, miltais ir sultiniu arba grietine. Į masę įdedama prieskonių, užtepama ant duonos. Kepama karštoje orkaitėje (270C), kad sumuštinių v..

Recepto vertinimas: 0

Kiniška vištienos sriuba

Gaminimo eiga: Kiniskus grybus mirkykite vandenyje 2-3 val. Nusausinkite ir supjaustykite juostelėmis. Dideliame prikaistuvyje užvirinkite 2,5 litro vandens, sudėkite susmulkintus sultinio kubelius, džiovintas daržoves, visčiuką ir užvirinkite. Uždenkite, ugnį sumažinkite ir virkite ant s..

Recepto vertinimas: 0

Sriuba “Paveza”

Baltos duonos riekes is abiejų pusių aptepti sviestu ir apkepinti, po to perdėti į puodą, užpilti sultiniu, sumusti kiausinius. Puodą pastatyti į įkaitintą orkaitę. Kai kiausinių baltymai sukietės, į sriubą suberti tarkuotą sūrį ir smulkiai supjaustytų svogūnų laiskus. Sūdyti p..

Recepto vertinimas: 1

Traškūs agurkai

Orkaitę įkaitiname iki 200 °C temperatūros. Nuplautą ir neluptą agurką supjaustome 5 cm ilgio gabaliukais, kiekvieną gabaliuką perpjauname išilgai per pusę, po to puseles supjaustome į 4 išilgines juosteles. Dideles agurkų sėklas pašaliname. Supjaustytus agurkus dedame į puodą su..

Recepto vertinimas: 0

Dilgėlių sriuba - Kremas

Dilgėlių lapus perrenkame, sudedame į verdantį pasūdytą vandenį, paverdame 10 min., išgriebiame, nuvarviname ir sutriname plakikliu arba pertriname per sietelį. Keptuvėje ištirpiname sviestą, suberiame miltus, pakepiname, atskiedžiame dilgėlių nuoviru ir supilame į sriubą. Ver..

Recepto vertinimas: 0

Ant grotelių kepti pievagrybiai

Pievagrybius nuvalyti, nuplauti, išdžiovinti. Kepurėles atskirti nuo kotų, pabarstyti druska, pipirais, pašlakstyti aliejumi ir 5-10 min. kepti ant vidutiniškai įkaitintų grotelių. Į kiekvieną kepurėlę įdėti truputį sviesto, smulkintų petražolių. Ant grotelių pakepinti baltos d..

Recepto vertinimas: 2

Elzaso veršiena

Įkaitintame svieste apkepinti eskalopus ir sudėti juos į lėkštę. Į tą pačią keptuvę įberti supjaustytus svogūnus ir pakepinti juos ant silpnos ugnies. Įpilti vyną ir vandenį, paskaninti druska ir pipirais. Krakmolą sumaišyti su grietine, supilti į padažą, keptuvę palenkti ir ..

Recepto vertinimas: 0

Mėsos kukuliai migdolų padaže

Smulkintą svogūną apkepinti 1 šaukšte aliejaus. Po to įpilti vandens, įdėti pomidoru padažo, prieskonių ir troškinti 30 minučių ant silpnos ugnies. Smulkiai sugrūsti česnaką ir likusiame aliejuje apkepti kartu su migdolais ir viena baltos duonos riekele. Įpilti šiek tiek vandens ..

Recepto vertinimas: 0

Sopa de sebolija (svogūnų sriuba)

Smulkiai supjaustyti svogūną, įdėti sviesto ir troškinti uždengus apie 20 minučių. Po to įberti miltų, druskos, prieskonių, įpilti mėsos sultinio, pieno ir grietinėlės. Masę virti 20 minučių. Tuo metu augaliniame aliejuje pakepti duonos riekeles. Sutarkuoti sūrį, sumaišyti su ..

Recepto vertinimas: 0

Greitoji sriuba

Svieste pakepiname nuluptus ir smulkiai supjaustytus svogūnus, užpilame verdančiu vandeniu, pasūdome ir keletą kartų užviriname. Į puodelį įmušame 2 kiaušinius, supilame 1 citrinos sultis, suplakame ir įmaišome į sriubą. Suberiame pakepintus aliejuje baltos duonos gabaliukus, pabar..

Recepto vertinimas: 0

Apelsininis varškės apkepas (Jūratės) (foto)

Varškę pertrinti per sietelį. Apelsinus nulupti, kad neliktų baltos žievės, atskirti kiekvieną skiltelę ir supjaustyti. Išplakti iki standumo kiaušinio baltymus su cukrumi, atskirai išplakti trynius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais,vaniliniu cukrumi, įmaišyti į pertrintą var..

Recepto vertinimas: 2

Keksas "Zebras" (Skirmantės) (foto)

Įkaitinti orkaitę iki 170 C. Paruošti 20 cm skersmens apvalią formą. Persijoti miltus ir sumaišyti su kepimo milteliais. Įmušti kiaušinius į miltus, suberti cukraus pudrą ir greitai maišyti iki kreminės konsistencijos. Įpilti išlydytą sviestą, kondensuotą pieną, vanilė..

Recepto vertinimas: 4

Žuvies kukuliai (Jūratės)

Žuvį sumalti, svogūnus smulkiai supjaustyti, sutarkuoti morką. Išmirkyti baltos duonos riekutes. Išplakti kiaušinius ir juos įmaišyti į žuvies faršą, taip pat dėti nuspaustas duonos riekeles, prieskonius. Suformuotus kukulius virti piene. Kols verda kukuliai, svieste pakepinti tarkuo..

Recepto vertinimas: 2

Česnakinė sriuba

Sutrupinkite baltos duonos minkštimą. Smulkintą česnaką suberkite į puodą su įkaitintu aliejumi ir kelias minutes kepkite ant silpnos ugnies. Suberkite duonos minkštimą ir kepkite maišydami, kad neprisviltų. Įpilkite vandens, suberkite paprikos miltelius, pipirus druską. Virkite 20 m..

Recepto vertinimas: 1

Raktiniai žodžiai: baltos