25 rezultatų ieškant "saujos"

Upėtakis su česnakais

Žuvies gabaliukus nuplauti, nusausinti. Citriną nuplikyti, nusausinti ir nutarkuoti maždaug du šaukštelius žievelių. Iš pusės citrinos išspausti sultis ir jomis apšlakstyti žuvį. Žalumynus nuplauti ir sukapoti. Česnakus nulupti ir išspausti. Citrinos žieveles, žalumynus, česnakus..

Recepto vertinimas: 0

Jūros ešeriai su petražolėmis

Žuvis išvalyti, nuplauti ir nusausinti. Iš vidaus ir išorės pasūdyti, gerai įtrinti šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Citriną nuplikyti karštu vandeniu, nutarkuoti pusę žievelės. Ją kartu su pjaustytomis petražolėmis išmaišyti ir sudėti į žuvų vidų. Ešerius perdėti į..

Recepto vertinimas: 0

Vaisių salotos "kitokios"

Vaisius supjaustyti gabaliukais. Į vaisius suberti razinas ir riešutus ir viską užpilti jogurtu ir išmaišyti. Skanaus!!..

Recepto vertinimas: 0

Sveikuoliškas plovas

1. Biskvitus apšlakstome romo esencija, skiesta vandeniu. 2. Kiaušinių trynius atkiriame nuo baltymų ir sukame su cukrumi tol, kol masė tampa balta, puri ir vienalytė. 3. Įmaišome apelsinų sultis, maltą žievelę, medų, truputį druskos. Suberiame persijotus miltus ir imbierus. ..

Recepto vertinimas: 0

Šalta rūgštynių sriuba

Supjaustytas rūgštynes išvirti ir atšaldyti. Su druska sutrinti svogūnų laiškus ir česnaką. Supjaustyti virtus kiaušinius, viską sudėti į sriubą ir užbalinti grietine. Paskaninti krapais. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 5

Rūgštynių sriuba

Rūgštynes sutvarkius, supjaustyti ir sudėti į verdantį vandenį. Suberti supjaustytą svogūną, pasūdyti ir paskaninti cukrumi. Virti 5 minutes. Trynius ištrinti su druska, užplikyti rūgštynių nuoviru ir užbalinti grietine. ..

Recepto vertinimas: 0

Grybų rasalas su karštomis bulvėmis

Trynius issukti su cukrumi, suberti miltus, nuplautas, nusausintas razinas, iki standziu putu isplaktus baltymus. Ismaisyti, pilti i paruosta skarda ir kepti vidutinio karstumo orkaiteje apie 45-60 min. Iskeptus isversti ant lenteles, atausinti. Sviesta sukti, dedant po sauksta obuoliu koses. Sudeju..

Recepto vertinimas: 5

SU ŽELATINA MARINUOTI PATISONAI

Patisonus, pomidorus ir svogūnus supjaustykite griežinėliais, susmulkinkite žalumynus. Daržoves sluoksniais sudėkite į stiklainius. Išvirkite marinatą. Išbrinkintą ir ištirpintą želatiną supilkite į atvėsusį marinatą. Šiuo marinatu užpilkite daržoves, stiklainius pridenkite da..

Recepto vertinimas: 0

Rūgštynių sriuba su grietine

Rūgštynes perrenkame, nuplauname, nulaužome kotelius, smulkiai supjaustome ir dedame į verdantį vandenį. Suberiame smulkiai supjaustytą svogūną pasūdome, įberiame cukraus Verdame 5 min. atidengtame puode. Kiaušinių trynius išsukame, maišydami užplikome truputį atvėsintu rūgštyn..

Recepto vertinimas: 0

Suktinukai

Lašinukus supjaustykite juostelėmis, o veršieną – gabalais kaip karbonadui. Mėsą gerai išmuškite ir apšlakstykite citrinos sultimis. Palaukite apie valandą, tada pabarstykite pipiriukais ir čiobreliais, ant kiekvieno gabalėlio dėkite slyvą ir suvyniokite. Apjuoskite lašinukų juos..

Recepto vertinimas: 0

Meduolis

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Svietą, cukrų ir medų ištirpinti. Supilti į miltus, įmušti kiaušinius, suberti prieskonius, razinas. Viską gerai išmaišyti. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistensijos. kepam apie 45 min. ..

Recepto vertinimas: 0

Cukinijų sriuba su grybais

Grybus nuvalyti, labai smulkiai supjaustyti. Svogūną ir česnaką nulupti, sukapoti kuo smulkiau. Nupjaustyti cukinijos galus ir perpjauti išilgai pusiau, supjaustyti nestoromis riekelėmis. Nuskusti ir supjaustyti kubeliais bulves. Puode išlydyti sviestą, suberti svogūnus, česnaką ir smul..

Recepto vertinimas: 0

Ryžių paplotėliai

Į ryžius sudedame smulkiai supjaustytą virtą kiaušinį, įmušame žalius kiaušinius, įberiame druskos ir džiūvėsėlių. Turi buti rankomis minkoma mase, iš kurios padarome nedidelius paplotelius. Juos is abiejų pusių apkepame keptuveje kol gražiai aprus. Pateikiama: su uog..

Recepto vertinimas: 0

Orkaitėje troškinta žuvis

Kepimo skardą iškloti folija, patepti riebalais, pabarstyti miltais. Žuvies filė nereikia smulkinti. Tiesiog dėti į foliją ir kiekvieną gabalą apšlakstyti citrinos sultimis, pabarstyti druska bei pipirais. Ant žuvies sudėti smulkiai supjaustytus grybus, supilti baltąjį vyną, užlank..

Recepto vertinimas: 2

Burokų lapų sriuba

Užvirinti 2 l vandens ir pasūdyti. Suberti kubeliais pjaustytą kiaulieną ir virti apie 20 min. Tuomet sudėti kubeliais pjaustytas bulves ir susmulkintus burokų lapus su stiebeliais. Baigiant virti sriubą paskaninti prieskoniais. Išpilstyti sriubą į lėkštes ir patiekti. ..

Recepto vertinimas: 0

RYŽIŲ PAPLOTĖLIAI

I ryzius sudedame smulkiai supjaustyta virta kiausini, imusame zalius kiausinius, iberiame druskos ir dziuveseliu. Turi buti rankomis minkoma mase, is kurios padarome nedidelius paplotelius. Juos is abieju pusiu apkepame keptuveje kol graziai aprus. Pateikiama: su uogiene ar grietine ir cukrumi arba..

Recepto vertinimas: 0

RAUDONGŪŽIŲ KOPŪSTŲ SALOTOS

Kopusta susmulkinti. Puode uzvirinti 1 litra vandens, i ji sudeti: 2 saukstus acto, druskos, kopustus. Virti apie 1 min. Nukosti. Likusi acta ismaisyti su medumi, aliejumi ir pipirais. Kopustus sumaisyti su medaus uzpilu ir palikti 1 val. pastoveti. Moliugo seklas pakepinti sausoje keptuveje. Suri s..

Recepto vertinimas: 1

AVIŽINIS SKANUMĖLIS

Dribsnius uzpilti pasudytu verdanciu vandeniu, nukosti ir isvirti piene. Maisant sudeti prieskonius, sviesta, kiausini, isplakta su cukrumi. Riesutus susmulkinti. Sudeti i salotines ir papuosti riesutais ar uogomis. Skanu ir saltas, nors nespeja atsalti...

Recepto vertinimas: 0

Maltiniai su špinatų įdaru

I farsa imaisome sumalta rukyta kiaulienos nugarine, suplakta kiausini, krakmola, dziuveselius, kmynus. Paskaniname maltaisjuodaisiais pipirais ir, jei reikia, pasudome. Spinatu lapus nuplauname, nusausiname, smulkiaisupjaustome, siek tiek pasudome ir gerai sumaisome. Is farso formuojame maltinius, ..

Recepto vertinimas: 0

Ruginė Kūčių duona

Sventems zemaiciai kepdavo pagerinta duonele. I duonkubili pildavo sultis, iberdavo puse miltu, mentele isplakdavo, idedavo raugo ir kildindavo vis retkarciais paplakdami. Tada sudedavo medu arba cukru, kmynus, druskos, supildavo miltus ir gerai isminkydavo. Kildindavo. Ant lizes paberdavo miltu arb..

Recepto vertinimas: 0

Pienių saldainiai

Pieniu ziedus, slyvas, razinas sumalame mesmale. Isspaudziame citrinos sultis. Idedame medaus. Ismaisome. Tarp delnu idedame sauksteli mases, susukame rutuleli ir apvoliojam sausainiu trupiniuose...

Recepto vertinimas: 0

Žliūgių salotos

Zliuges sukarpome 1 cm ilgio atkarpelemis. Agurkliu lapelius nuplauname ir susmulkiname. Kietai virtus kiausinius sutarkuojame per stambia trintuve. I salotine dedame sluoksniais: zliugiu, agurkliu, kiausiniu, uzbarstome druskos ir ant virsaus uzdedame grietines. Nemaisome. Papuosiame agurkles lapel..

Recepto vertinimas: 0

Pienių saldainiai

Pienių žiedus, slyvas, razinas sumalame mėsmale. Išspaudžiame citrinos sultis. Įdedame medaus. Išmaišome. Tarp delnų įdedame šaukštelį masės, susukame rutulėlį ir apvoliojam sausainių trupiniuose. ..

Recepto vertinimas: 0

Žliūgių salotos

Ravimos žliūgės lengvai išsirauna, šakneles nusukame ir dedame j krepšius. Plauname porą kartų. Sudedame ant rėčio, paskleidžiame ir perpilame virintu šaltu vandeniu. Žliūges sukarpome 1 cm ilgio atkarpėlėmis. Agurklių lapelius nuplauname ir susmulkiname. Kietai virtus kiaušinius s..

Recepto vertinimas: 0

Improvizacija su soja

Sojos gabaliukus paruošti, kaip nurodyta ant pakelio (išvirti sultinyje). Atvėsinti. Suberti česnakinė druską, kajeno pipirus ir vištienos prieskonius, apiberti krakmolu. Morkas supjaustyti gan stambiais šiaudeliais, svogūnus kubeliais, susmulkinti česnaką.Į įkaitintą keptuvę pirmiaus..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: saujos