Pienas, pieno receptai

Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Pienas. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.

Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/pienas/5

Varškės pyragas su obuoliais

Grietinėlę sumaišome su cukrumi ir kiaušiniais. Po truputį įmaišome su kepimo milteliais ir cinamonu sumaišytus miltus. Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių. Varškę sumalame ir sumaišome su kiaušiniais bei ..

Recepto vertinimas: 4

Aukštaitiška žuvienė

Žuvis išvaloma, sudedama į šaltą vandenį ir užverdama. Virti apie 1,5 val. Įdedama svogūnai, lauro lapai, drukos pagal skonį. Kai sultinys išverda, nukošiama. Į nukoštą sultinį sudedami ryžiai, smulkiai supjaustytos morkos. Kai ryžiai išverda supylamas pienas, pipirai..

Recepto vertinimas: 5

Gilių kava

Surinktos gilės padžiovinamos, išlukštenamos ir, užpylus pienu, tuojau užvirinamos. Papildant pieno, virinama atidengtame puode 30—40 min, kol gilės suminkštėja. Išvirtos gilės nusausinamos, paskrudinamos ir sumalamos. Sumalta kava supilama į stiklainį ar dėžutę ir laikoma sa..

Recepto vertinimas: 4

Dvisluoksnis obuolių pyragas

Abiejų tešlų ruošimas iš dalies toks pat: ištrinti su cukrumi ir vanil. cukrumi sviestą, įberti truputį druskos, įmušti po vieną kiaušinius ir tešlas gerai išplakti. Į šviesią tešlą įdėti grietinės, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Šia tešla iškl..

Recepto vertinimas: 3

Tarkė arba Zacirka

Iš kiaušinių ir miltų suminkome kietą tešlą ir sutarkuojame stambia tarka. Į puodą supilame vandenį, pieną ir užverdame, kai užverda suberiame sutarkuotą tešlą. Truputį paviriname, pagal skonį pasūdome. Nukaitus įdedame sviesto. Ši sriuba dažniausiai val..

Recepto vertinimas: 2

Blyneliai su sūriu ir dešrelėm

kiausinius isplakame su ziupsneliu cukrum ir druska supilame 4stiklines miltu pilame 3 stiklines pieno ir vandens plakame kad gautusi lietiniu blynu mase iskepe lietiniu blynelius ant kiekvieno blyno tepame truputi majonezo ir dedame pusiau prpjauta desrele ir gabaleli surio tada suvyniojame ir dar..

Recepto vertinimas: 4

Kūčiukai II

2/3 miltų, nurodytų receptūroje, išsijojami į dubenėlį. Jų viduje padaroma duobutė, į kurią supilamos nedideliame cukraus kiekyje išleistos mielės, truputį pašildytas skystis. Viskas išmaišoma, paviršius apsijojamas miltais ir uždengus drobele, pastatoma šiltai, kad pakiltų. Į..

Recepto vertinimas: 5

Naminis jogurtas

Piena pavirinti ir padeti sausoje vietoje, kad atsaltu (nedeti i saldytuva!) ideti jogurta, ir suvinioti i ranksluosti puoda kuriame yra pienas su jogurtu. Puoda suviniota siltai i ranksluosti padeti prie radiatoriaus, po 1 dienos, gal ir maziau laiko galesite i puoda su jau sutirstejusiu pienu deti..

Recepto vertinimas: 4

Lietiniai blynai

VYSKA IDEDU PADARAU TESLA KAI ISKEPU DEDU KA NORIU ..

Recepto vertinimas: 1

JŪROS LYDEKOS UŽKEPĖLĖ

Zuvi supjaustyti gabaleliais, sudeti prieskonius, 2 valgomus saukstus miltu, padruskinti pagal skoni ir ismaisius palikti, kad prieskoniai ir druska isigertu. Apkepti zuvi keptuveje iki rusvumo. Aliejuje apkepinti burokine tarka tarkuotas morkas ir smulkiai pjaustytus svogunus iki graziai geltonos s..

Recepto vertinimas: 5

Salotų krepšeliai

Į miltus įberiame druskos, cukraus, sudedamas išplaktas kiaušinis, šiek tiek pašildyto sviesto, įpilama pieno ar vandens ir suminkoma vidutinio kietumo tešla. Paskui ji plonai iškočiojama, išspaudžiami ploni paplotėliai ir sudedami į riebalais išteptas formeles. Kepama vidutinio kar..

Recepto vertinimas: 3

Vyniotinis su aguonomis

Miltus persijoti į dubenėlį arba ant lentos ir jų viduryje padaryti įdubimą. Supilti pusę sviesto arba aliejaus, drungną vandenį ar pieną, suberti druską, įmušti kiaušinį ir viską suminkyti į minkštą tešlą. Ją greitai sumušti delnu, kad atsiskirtų nuo pagrindo, arba stipria..

Recepto vertinimas: 0

Kondensuoto pieno kremas

I grietinele suberiame kava ir suplakame iki standziu putu. Plakdami sudedame kondensuota piena. Imaisome konjaka. Konditerini svirksta pripildome kremo ir sukamaisiais judesiais jo pripildome desertinius indelius. Papuosiame uogiene (geriausia rugscia) ir metu lapeliais...

Recepto vertinimas: 4

Graikinių riešutų tortas su vaniliniu kremu

Orkaitę įkaitinti ii 175°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti su 4 šaukštais karšto vandens iki purios masės. Po truputį suberti 2/3 cukraus. Plakti, kol kremas pasidarys tirštokas. Baltymus išplakti su likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki standži..

Recepto vertinimas: 4

Trapios tešlos pyragas su varške

Ant lentos sikapojame sviestą, suberiame miltus, druską, supilame aliejų ir lengvai pirštų galais minkome. Po to įpilame vandens ir gerai užminkome tešlą, suvoliojame į rutulį ir 1 valandą palaikome šaldytuve. Kepimo formą ištepame sviestu. Formos dugną ir sieneles išklojame 2..

Recepto vertinimas: 4

Ryžių užkepėlė (Frėjos)

Mėsą supjaustyti gabaliukais ir paruošti kaip kam patinka. Didelėje keptuvėje ištirpinti sviestą, jame pakepinti miltus. Tada pastoviai maišant supilti pieną ir grietinėlę, sutrupinti ir įmaišyti sultinio kubelį. Viską virti kol sutirštės. Ryžius išvirti. Paimti skardelę, ją i..

Recepto vertinimas: 4

SLUOKSNIUOTAS PYRAGAS SU PLIKYTU KREMU

Is sluoksniuotos teslos iskepame juosteles, pertepame plikytu kremu. Ruosiame krema: pudinga su pienu isverdame, atvesiname ir sumaisome su plakta grietinele. Atvesiname ir sumaisome su plakta grietinele...

Recepto vertinimas: 4

Marmurinis pyragas

Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros. Minkštą sviestą arba margariną išsukti iki purios masės, po truputį suberti cukrų, vanilinį cukrų, druską, supilti romą ir įmušti kiaušinius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir po šaukštą sudėti į paruoštą masę. Jei reikia..

Recepto vertinimas: 5

Mielinis vyniotinis su aguonomis

Užminkyti tešlą iš 500 g miltų, 100 g pieno ir 4 g mielių. Paruošti įdarą: nuplauti stiklinę aguonų, apipilti verdančiu vandeniu. Išversti ant rėčio, perdėti ant lapo, padžiovinti orkaitėje, piestelėje sugrūsti su 1/2 stiklinės cukraus, įdėti 50 g medaus, 1 šaukštą grieti..

Recepto vertinimas: 4

Meduolis su uogiene

Kiaušinius su cukrumi ištrinti. Paskui maišant sudėti uogienę, supilti ištirpintą sviestą, pieną, suberti kakavą, prieskonius, sodą, sumaišytą su miltais. Viską išmaišyti. Tešlą sudėti į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais apibarstytą skardą ir kepti 40 minučių. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 4

Napoleonas

isminkyti tesla,padalinti i9-10 dalis.kocioti blynus ir kepti.kremas:kondens.piena isvirti,sviesta islydyti.ir sumaisyti su kond.pienu.gautus blynus pertepti kremu ir apibarstyti graikiskais riesutais...

Recepto vertinimas: 5

Margas pyragas

Kiauinius suplakti mikseriu su cukrumi . Paskui viską sudėti ir dar kartą išplakti . Puse teslos supiltiį skardą ,į likusią sudėti kakavą. Išplakus užpilti ant viršaus . Kepti 30 min. ant 180 laipsnių ...

Recepto vertinimas: 4

Įdaryta višta

Nuvalytą vištą perpjaukite išilgai ir peiliu nuimkite mėsą nuo kaulų, palikdami neliestus sparnelių ir šlaunelių kaulus. Mėsa paklokite ant lentelės, palyginkite, pasūdykite ir susiūkite. Veršieną, vištos likučius ir piene išmirkytą pyragą du kartus permalkite, į masę įmušk..

Recepto vertinimas: 4

Švediški mėsos kukuliai

Svoguna smulkiai supjaustome ir apkepame. Viska sudedame i viena inda ir gerai ismaisome. Is gautos mases formuojame mazus mesos kukulius.Keptuveje ikaitiname sviesta arba margarina ir kepame po 8-10 siu kukuliu. Kepdami keptuve kartas nuo karto pakratome, kad kukuliai apkeptu is visu pusiu.Kukulius..

Recepto vertinimas: 5

Šaltas bananų tortas (Justės) (foto)

Karamelizuoti kondensuotą pieną: beveik dvi valandas pavirinti skardinę kondensuoto pieno, kad jis sutirštėtų ir parustų. Pavirinus atvėsinti. Sausainius sutrupinti, užpilti lydytu sviestu ir išmaišyti, tuomet apšlakstyti pusės citrinos sultimis ir vėl išmaišyti. Trupinius sud..

Recepto vertinimas: 3