Pienas, pieno receptai

Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Pienas. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.

Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/pienas/4

Tinginys su kondensuotu pienu (Ugnės)

Sausainius ir šokoladą sutrupinkite gabalėliais. Puode ant lėtos ugnies ištirpinkite sviesta, į jį suberkite cukrų ir maišydami ištirpinkite. Tuomet suberkite šokoladą ir maišykite kol išsilydis, tada supilkite kondensuotą pieną. Vėl gerai viską išmaišykite. Sausainių gaba..

Recepto vertinimas: 4

Paprastas pyragas

Pienas pašildomas iki 35°C. Į dubenėlį, kuriame bus maišoma, suberiama pusė miltų. Mielės sutrupinamos į stiklinę ir ištrinamos su cukrumi. Tada jos supilamos į pieną ir įmaišoma tešla. Išplakta tešla apibarstoma miltais, šiltai uždengiama ir paliekama šiltoje vietoje, kad pa..

Recepto vertinimas: 3

Pomidorinė sriuba (Karinos)

Sutraiškyti visus pomidorus (ir iš skardinių, ir nuplikytus). Užkaitus puodą supilti pomodorų masę, įpilti sulčių tiek, kad gerokai apsemtų masę. Viską užvirinti. Pakepinti česnaką su svogūnu, ant galo užberti truputėlį miltų. Suberti į puodą. Suberti prieskonius, sutraišky..

Recepto vertinimas: 5

Pieniška daržovių sriuba

Morkas, ropes supjaustykite pailgais gabalėliais ir pakepinkite kartu su porais. Žiedinius kopūstus išskirstykite ir nuplikykite karštu vandeniu. Pieną su vandenių užvirinkite, sudėkite pakepintas daržoves, kopūstus ir virkite 10 – 15 minučių. Baigiant virti sudėkite konservuotus ži..

Recepto vertinimas: 4

Ausytės

Pupeles isvirti. Farsa pakepti su smulkiai pjaustytu svogunu, pagal skoni idejus chili pipiru ir vegetos. Kai mesa apkeps sudeti kubeliais pjaustyta raudonaja paprika ir 5 min. kepti. Sudeti kubeliais pjaustytus agurkus ir 3 min. kepti. Paruosta produkta deti i troskinimui skirta puoda, supilti virt..

Recepto vertinimas: 3

Makaronai su varškės įdaru ir špinatais

Puode pakaitinkite aliejų. Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje. Saldytus spinatus sudėkite į puodą su svogūnais, įpilkite truputį vandens ir pavirkite apie 15 minučių. Įberkite druskos, pipirų ir truputį tarkuoto muskato. Kepamąjį indą istepkite sviestu..

Recepto vertinimas: 4

Varškės sausainiai

Varske pertriname per tinkleli ir sumaisome su recepte nurodytais produktais. Iskociojame 5-7 mm storio laksta, pabarstome ji cukrumi ir formuojame sausainius. Kepame 150 C temperaturos orkaiteje. Valgome tik sviezius!..

Recepto vertinimas: 3

Tortas „Napoleonas“

Tešla: Šaltą, kietą margariną stambiai sutarkuoti. Įdėti miltus, sojos pieną, druską. Padaryti tešlą. Padaryti is tešlos rutulį ir įdėti į šaldytuvą 1 valandai. Po valandos tešlą padalinti į 6, 7 dalis ir padaryti iš jų blynus. Iškepti juos orkaitėje.Kremas: sumaišyti šal..

Recepto vertinimas: 4

ŠVILPIKAI SU BALTU PADAŽU

Virtas ataususias bulves sutarkuoti burokine tarka, imusti kiausinius, sudeti krakmola, druskos pagal skoni ir suminkyti. Tesla iskocioti 0.5 cm storio ir supjaustyti 2cm plocio 4cm ilgio kubeliais. Gautus svilpiku pusgaminius kepti gerai ikaitintoje keptuveje arba fritiurineje kol paruduos.Padazui ..

Recepto vertinimas: 3

Minkšta biskvitinė tešla (Klasikinis pyragas)

Sviestą išsukti iki purios masės, pakaitomis po truputį suberti cukrų ir įmušti kiaušinius. Suberti druską, vanilinį cukrų ir tarkuotą citrinos žievelę. Supilti romą arba ryžių degtinę. Į šią masę įmaišyti su kepimo milteliais sumaišytus ir išsijotus miltus. Pieną supilt..

Recepto vertinimas: 4

Greitas vyšnių pyragas

Kepimo skarda istepti sviestu ar aliejumi bei pabarstyti miltu ar dziuveseliu. Sumaisyti miltus, kepimo miltelius ir druska. Atskirai sumaisyti piena ir vanilini cukru. Mikseriu suplakti cukru su sviestu (mazdaug 2 min.). Imuskite kiausini ir vel suplakite. I gauta mase paeiliui sudekite piena ir mi..

Recepto vertinimas: 3

Velykinis pyragas

Is teslai skirtu produktu paruosiame mieline tesla. Ja padaliname i dvi dalis. I viena imaisome razinas, o i kita - sumaltus riesutus. Is siu daliu suformuojame volelius ir sukame juos virvute. Virvute iklojame i miltais pabarstyta kepimo forma. Pyraga kildiname siltoje vietoje. Kai iskyla, kepame 2..

Recepto vertinimas: 5

Smėliniai sausainiai

I dubeni sudeti sviesta ir ji istipdinti.Supilti cukru, imusti kiausini, sudeti grietine, kepimo miltelius, miltus. Uzminkyti tesla, ja iskocioti, isspausti formeles ir kepti miltais pabarstytoje skardoje. Iskeptus sausainius atvesinti ir pertepti dzemu. Virsu tepti glajumi(apibarstyti kokoso drozle..

Recepto vertinimas: 3

Žuvies ir bulvių užkepėlė

I dubeni sudeti sviesta ir ji istipdinti.Supilti cukru, imusti kiausini, sudeti grietine, kepimo miltelius, miltus. Uzminkyti tesla, ja iskocioti, isspausti formeles ir kepti miltais pabarstytoje skardoje. Iskeptus sausainius atvesinti ir pertepti dzemu. Virsu tepti glajumi(apibarstyti kokoso drozle..

Recepto vertinimas: 4

Velykinis tortas

Į miltus, pabertus ant lentos, burokine tarka tarkuojamas per naktį šaldytuve laikytas margarinas. Ant viršaus sudedama visa grietinė, 2 tryniai, supilamos citrinos sultys, suberiamas vanilinis cukrus, tada tešla kapojama dideliu peiliu, stumiant nuo šonų į vidurį. Taip maišoma, kol vis..

Recepto vertinimas: 2

Želė skanumėlis

Paprastą želatiną (2 šaukštus) užpilkite 300 ml vandens ir palikite valandai išbrinkti. Tuo metu pasirinktą spalvotą želė suberkite į atskirus indelius ir pagal instrukciją užpilkite vandeniu. Papildomai įberkite po 1-2 šaukštus cukraus. Tuomet indelius pašildykite ant ugnies ar m..

Recepto vertinimas: 2

Žuvies kotletai

Žuvį be odos ir kaulų 2 kartus sumalame su piene išmirkytu batonu, įmušame kiaušinius, įberiame druskos, pipirų, supilame grietinėlę ir viską gerai išmaišome. Formuojame kotletus, apvoliojame kiaušinių plakinyje, paskui džiuvėsėliuose ir kepame įkaitintame aliejuje apie 10 minu..

Recepto vertinimas: 0

Kastinys su varške

Sviestas gerai išsukamas. Varškė pertrinama pro sietelį. Į išsuktą sviestą dedama po šaukštą grietinės, pieno, varškės ir labai gerai išsukama. Baigiant sukti, pasūdoma, įberiama nuplikytų kmynų ir išmaišius sudedama į dubenėlį. Valgoma su lupenomis virtomis bulvėmis. ..

Recepto vertinimas: 4

Aguonpienis

Aguonas iš vakaro užmerkiame (1 -1,5 stiklinės vandens), kad išbrinktų. Sumalame mėsmale. Supilame likusį vandenį ir pasaldiname pagal skonį cukrumi. Supilame aguonpienį į sriubos dubenį, galima į jį priberti kūčiukų. Skanaus..

Recepto vertinimas: 3

Kalakuto krūtinėlė su Bešamelio padažu

Kalakutų krūtinėlę supjaustome plonais gabalais, apvoliojame miltuose, sumaišytuose su druska ir pipirais. Keptuvėje ištirpiname 90 g sviesto, dedame kalakutų krūtinėlių gabalus, kiekvieną pusę kepame po 5-6 min. Kepimo indą ištepame sviestu ir sudedame apkeptus pjausnius. Į keptuv..

Recepto vertinimas: 3

ŠOKOLADINIS TORTAS SU VARŠKĖS KREMU

Is biskvitui skirtu produktu iskepame biskvita. Ruosiame krema: kiausinio trynius istriname su cukrumi, uzplikome karstu pienu, pakaitiname, kol sutirstes. Sudedame sokolada, mase atvesiname ir, ideje sviesto, gerai ismaisome. Ruosiame varskes krema: zelatina isbrinkiname ir islydome. Varske istrina..

Recepto vertinimas: 4

Blyneliai su mėsa

Į pasūdytą vandenį lėtai berti kukurūzų miltus, įpilti aliejaus, išmaišyti, keletą minučių pavirti. Nuėmus nuo ugnies apdengti ir atšaldyti. Įmušti kiaušinį, atskiesti pienu taip, kad gautųsi blynų tešlos tirštumo masė. Iškepti 6-8 cm skersmens blynus. Virtą vištieną ir..

Recepto vertinimas: 2

Močiutės ryžių pudingas

1) Į nedidelę keptuvę supilkite ryžius ir vandenį ir ant vidutinės temperatūros užvirinkite. Pamaišykite ir sumažinkite temperatūrą iki minimumo. Keptuvę uždenkite virinkite kol vanduo išgaruos - apie 20min. 2) Orkaitė įkaitinkite iki 175 C. 3)Kiaušinių trynius sumaišykite su..

Recepto vertinimas: 2

Bandelės su varške

Mieles sumaišyti su šaukšteliu cukraus ir ištirpinti drungname piene. Įdėti 1/3 kiekio miltų, sumaišyti ir padėti pastovėti 2 valandas. Trynius sutrinti su likusiu cukrumi ir mielių raugu. Suberti likusius miltus, druską ir minkyti tešlą. Supilti išlydytą sviestą. Suminkytą tešl..

Recepto vertinimas: 4

Mielinės tešlos vyniotinis su aguonomis

Tešla užmaišoma ir užminkoma kaip pagerintam pyragui. Aguonos gerai nuplaunamos ir išbrinkinamos karštame vandenyje, paskui vanduo nusunkiamas, o aguonos sumalamos mėsmale arba sutrinamos molinėje čerpėje. Riešutai nuplikomi ir, nulupus luobelę, smulkiai sukapojami. Apelsinų cukrinuka..

Recepto vertinimas: 5