Pienas, pieno receptai

Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Pienas. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.

Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/pienas/38

Mieliniai virti riestainiai (Jūratės)

Mielės ištrinamos su cukrumi, supilamas pašildytas pienas, ištirpinti riebalai ir visi kiti ingredientai. Gerai išminkoma ir pastatoma šiltais, kad pakiltų. Pakilusi tešla suminkoma, jei per minkšta, dedama dar miltų ir dar kartą pakildinama. Iš pakilusios tešlos daromi piršto storum..

Recepto vertinimas: 0

KALAFIORŲ KOTLETAI

Kalafiorus isvirti sudytame vandenyje, istrinti. Dziuvesius susmulkinti, uzpilti karstu pienu, atsaldyti, ismaisyti su virtais kalafiorais, ideti siek tiek lydyto sviesto, kiausinius, pabarstyti dziuvesiu trupiniu. Padarius kotletus, pavoliokite juos miltuose ir pakepinkite svieste...

Recepto vertinimas: 0

Bulvių košė su svogūnais

Nuskustos bulvės ir svogūnai išverdami pasūdytame vandenyje, nusunkiami, sugrūdami, supilamas karštas pienas, sudedamas trynys, prieskoniai, viskas sumaišoma. Užbarstoma smulkintų krapų. Valgoma su avienos patiekalais. ..

Recepto vertinimas: 0

BULVIŲ PLOKŠTAINIS SU MĖSA

Nuskustos bulves sutarkuojamos, nusunkiamos, uzplikomos verdanciu vandeniu, suberiami miltai, imusami kiausiniai, suberiami kapoti svogunai, mairunas, pasudoma ir gerai ismaisoma. Kiauliena supjaustoma gabaliukais ir apkepinama. Riebalais isteptoje skardoje sluoksniuojamos paruostos bulves ir apkepi..

Recepto vertinimas: 3

LIETINIAI SU ANANASAIS

Paruosiame tesla ir valandai pastatome saltai. Iskepame lietinius ir laikome siltai. Isvirtus ryzius sumaisome su ananasu sultimis. Ant kiekvieno lietinio uzdedame po sauksta ryziu koses, lietinius susukame. Taip susuktus lietinius apkepiname. Ananasus susmulkiname ir sumaisome su vysniu uogiene ir ..

Recepto vertinimas: 0

Pusmarškonė košė

Bulvės nuskutamos, supjaustomos į 3—4 dalis ir verdamos. Išvirusios nusunkiamos ir sugrūdamos, supilamas pienas, suberiami miltai (geriau ruginiai) ir maišant dar pavirinama, pasūdomą. Lašinukai smulkiai supjaustomi, paspirginami, sudedamas smulkiai supjaustytas svogūnas, supilama griet..

Recepto vertinimas: 0

Troškinta įdaryta veršiena

Veršienos nugarinė, kiek įpjovus, truputį pamušama, įtrinama druska, sumaišyta su prieskoniais, ant jos sudedamas įdaras, stipriai susukama, surišama, pavoliojama miltuose ar džiūvėsėliuose, apkepinama svieste ir ištroškinama su prieskoninėmis daržovėmis. Įdarui: svogūnai p..

Recepto vertinimas: 0

Sūris, keptas tešloje

Kiaušiniai ištrinami su druska, suberiami miltai, supilamas pienas ar vanduo ir įmaišoma grietinės tirštumo tešla. Sūris supjaustomas 0,5—1 cm storio riekutėmis. Kiekviena riekutė pamirkoma tešloje ir šaukštu dedama į įkaitintus taukus. Apkepamos abi pusės. Tuoj pat valgoma su gr..

Recepto vertinimas: 0

Ravioli genujietiškai

Pagaminkite tradicinę ravioli tešlą. Lašinukus, virtą vištieną ir kumpį sumalkite mėsmale. Sudėkite trintus špinatus, sutrupintą baltą duoną, 2 šaukštelius "Parmezan" sūrio, įmuškite kiaušnius, įberkite druskos, juodųjų pipirų ir muskato riešutų. Viską labai gerai i..

Recepto vertinimas: 0

Švediški mėsos kukuliai II

Svoguna smulkiai supjaustome ir apkepame. Viska sudedame i viena inda ir gerai ismaisome. Is gautos mases formuojame mazus mesos kukulius.Keptuveje ikaitiname sviesta arba margarina ir kepame po 8-10 siu kukuliu. Kepdami keptuve kartas nuo karto pakratome, kad kukuliai apkeptu is visu pusiu.Kukulius..

Recepto vertinimas: 0

Vasarėlė

Biskvito kepimas: Atskirti trynius nuo baltymu, baltymus su trupučiu druskos plakti, palaipsiui suberti 150 gr cukraus ir suplakti iki standžių putų. Trynius suplakti su 150 gr cukraus sudėti į išplaktus baltymus ir sumaišyti. Suberti kvietinius miltus, krakmolą ir išmaišyti. Kepti 190C ..

Recepto vertinimas: 4

Bulvių košės ir pievagrybių apkepas

Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, sudėkite sviestą, supilkite pieną ir sugrūskite košę. 2/3 košės sumaišykite su tarkuotu sūriu ir sukrėskite į riebalais išteptą skardą. Pievagrybius apkepkite su supjaustyta šonine ir sudėkite ant košės. Likusią jos dalį sudėkite į ko..

Recepto vertinimas: 0

pyragas "Valensos ašaros"

Uzminkyti tesla is 3 st.miltu,margarino,1 stiklines cukraus,3 tryniu ir kepimo miltelu.Iskloti formos dugna pries tai patiesus kepimo popieriu.Isplakti 3 kiausinius,1sikline cukraus,vanilini pudinga (perku parduotuveje pokeliais)nepamaisys truputis vanilinio cukraus,ispausti 1citrinos sultis po to ..

Recepto vertinimas: 3

PRANCŪZIŠKAS ŽALUMYNŲ PADAŽAS SU DILGĖLĖMIS

Paruošti porą saujų žalumynų: kiaulpienių, dilgėlių, rūgštynių, petražolių, krapų, gelsvių lapų. Prie jų pridėti supjaustytus du kietai virtus kiaušinius, svogūną. Šią masę užpilti padažu, paruoštu iš stiklinės kefyro su trupučiu valgomosios druskos, pipirais, pusės ci..

Recepto vertinimas: 0

Vafliai su aguonomis

Kiaušinius išplakti, supilti pieną, cukrų, grietinę, aguonas, miltus, kol tešla plakant lengvai kris nuo šaukšto. Įberti truputį druskos. Įkaitinti vaflinę keptuvę patepti sviestu. Kiekvienai širdelei tešlos pilti po šaukštą. Kepti ant lengvos ugnies apvartant. Kai apgels išimti ..

Recepto vertinimas: 3

Pieniška gūžinių baltųjų kopūstų sriuba

Kopūstą, morkas, salierą ir bulves supjaustyti. Daržoves, užpylus vandeniu ir pridėjus sviesto išvirti: pirmiausia sudėti morkas, po to kopūstą, bulves, veliau – salierus. Kai daržovės išvirs, užbalinti pienu, pasūdyti. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Vafliai su slyvomis raudonajame vyne

MIltus supiltį į dubenį, palaipsniui pilti pieną, sirupą, berti druską, dėti trynius, sviestą, varškės sūrelį arba varškę ir minkyti tešlą. Suberkite sezamų sėklas ir palikti, kad išbrinktų. SLyvas ir cinamoną užpilti raudonuoju vynu. SLyvas užvirinti ant silpnos ugnies, pali..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladinis plokštainis

Margariną su cukrumi ištrinti iki purumo. Kakavą ar šokoladą kiek pavirti virti piene ar vandenyje. Atvėsinti. Miltus sumaišyti su kep. milteliais. Į paruoštą margariną supilti kakavą, dėti po vieną trynius, suberti berti miltus, skaldytus riešutus ir sukti mediniu šaukštu. Baltym..

Recepto vertinimas: 0

Lotaringijos pyragas

1. Is mltu, sviesto, 4 valg. s. pieno, ketvirtadalio arbat. s. druskos, suminkykite tesla ir palaikykite tesla 30min.2.Svogunus nulupkite ir smulkiai supjiaustykite, lasinukus smulkiai supjiauvstykite.3. Istirpine keptuveje sviesta, pakepinkite lasinukus ir svogunus.4. Orkaite ikaitinkite iki 180 la..

Recepto vertinimas: 0

Šachmatinis tortas

Šokoladinis biskvitas: sutrinti trynius su puse kiekio cukraus ir vanilinio cukraus, kad masė taptų puri. Atskirai išplakti baltymus, pamažu beriant likusį cukrų. Miltus sumaišyti su krakmolu, kepimo milteliais ir šokoladu ar kakava. Sudėti į trynius pakaitomis su plaktais baltymais ir ..

Recepto vertinimas: 0

Vaflių tortukas su džiovintais vaisiais

Trynius issukame su cukrumi, miltais ir 100 g pieno. Likusi piena uzverdame. I ji nuolat maisydami supilame tryniu mase. Nukeliame nuo ugnies ir, masei praausus, imaisome apelsino zievele bei sviesta. Vaflius pertepame kremu, kas trecia sluoksni pabarstydami susmulkintaisdziovintais vaisiais. Torto ..

Recepto vertinimas: 5

PORŲ SRIUBA

Porus isvalyti, nupjauti lapus, o baltaja dali smulkiai supjaustome. Bulves apskutamos ir taip pat smulkiai supjaustomos. Keptuveje islydyti sviesta ir jame pakepinti porus. Puode uzvirti 1 l vandens ir i verdanti vandeni supilti pakepintus porus, sudeti bulves, pasudyti ir virti, kol suminkstes bul..

Recepto vertinimas: 0

Purus grybų apkepas

Grybus ir svogūną sukapoti, įdėti šiek tiek riebalų ir patroškinti. Likusiuose riebaluose iki gelsvumo pakepinti miltus, supilti pieną arba sultinį ir virinti, kol padažas sutirštės, Padažą praaušinti ir sumaišyti su grybais, kiaušinių tryniais, prieskoniais. Paskiausiai atsargiai..

Recepto vertinimas: 0

Saldūs sumuštiniai su obuoliais ir plakta grietinėle arba varške

Keksas perpjaunamas pusiau, šokoladinis sviestas išsukamas ir užtepamas ant kekso arba sausainių.Obuoliai nulupami, perpjaunami į keturias dalis.Minkštus galima dėti žalius, o kietesnius ir rūgštesnius reikia išvirti pasaldintame vandenyje.Grietinėlė arba varškė išplakama, įdėjus ..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių apkepas su svogūnais

Sviestu ištepkite formą, Bulves ir svogūnus nulupkite ir supjaustikie plonais griežinėliais. Kiekvieną pabarstykite druska bei maltais juodaisiais pipirais ir dėkite sluoksniais. Piena sumaišykite su sultiniu, užpilkite ant bulvių ir viską uždenkite sviestu išteptos folijos lakštu. Į..

Recepto vertinimas: 0