Pienas, pieno receptai

Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Pienas. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.

Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/pienas/2

MIELINĖS SPURGOS

I puse stiklines pieno iberti truputi cukraus, sudeti mieles, viska sumaisyti ir palikti, kad pakiltu. Po to supilti likusi piena, miltus, su cukrumi istrinta kiausini ir isminkyti tesla. Baigiant minkyti supilti islydyta sviesta, sumalta varske, kvapus. Tesla pridengti ir palikti pakilti. Kepti rie..

Recepto vertinimas: 2

Tortas „Napoleonas"

Ant virtuvinės lentos paberiami miltai, užbarstoma druskos, padarius duobutę, supilama grietinė, įmušamas kiaušinis, padedamas atšaldytas supjaustytas sviestas ir šaltoje patalpoje kapojama, kol tešloje nelieka sausų miltų. Tada tešla suspaudžiama, padedama ant lėkštės ir, prideng..

Recepto vertinimas: 4

Bandelės su cinamonu

Į pašildytą pieną sudėti mieles, cukrų (100 gramų) ir palikti keletui minučių. Po to suberti miltus, druską ir užminkyti tešlą. Baigiant minkyti, supilti ištirpintą šviesą (100 gramų). Pastatyti 30-50 minučių šiltoje patalpoje., kad tešla pakiltų. Paruoštą tešlą..

Recepto vertinimas: 3

Bulviniai vėdarai

Tarkių masę paruoskite kaip kugeliui ir per specialų piltuvėli ar tiesiog su saukstu sukimskite į isvalytas ir gerai ismirkintas žarnas. Galus užriskite siūlu ar susmeikite mediniu smeigtuku, pirmiau vieną galą, o kai prikimsite - kitą. Neprikimskite žarnų pilnai, nes kepant vėdarai su..

Recepto vertinimas: 4

Gimtadienio tortas

Kondensuotas pienas išplakamas su 150 g grietinės. Tryniai ištrinami su cukrumi, Abi masės sumaišomos. Soda ar kepimo milteliai ištirpinami truputyje grietinės ir sukrečiami į ruošiamą masę. Suberiami sijoti miltai ir plakti baltymai. Lengvai apvartoma. Paruošta tešla sukrečiama į r..

Recepto vertinimas: 2

Šaltibarščiai

Užminkykite tešlą ir 2 valandas palaikykite ją šaldytuve. Išėmę iškočiokite, dėkite į torto formą kiek pakeldamos kraštus. Kepkite 15 minučių iki 210 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Įdarui užplikykite aguonas, palaukite, kol atauš, ir sumalkite. Žieveles ir rie..

Recepto vertinimas: 4

Trapus obuolių pyragas

Viskas, kas nurodyta recepte, suminkoma ir tešla ant lentos mušama kočėlu, vis lankstant į vidų, kol joje atsiras pūslelių. Kuo daugiau tešloje oro, tuo trapesni žagarėliai. Tada tešla atšaldoma, pridengus drobele, kad neapdžiūtų. Prieš verdant iškočiojama 2 mm storio lakštais,..

Recepto vertinimas: 3

Tortas " Napoleonas"

Ant lentos išsijojami miltai (kepiniams miltus sijoti būtina, kad miltuose atsirastų oro, nuo to kepinio skonis yra žymiai geresnis, nei kepinio iš nesijotų miltų), į juos dedamas gabalais supjaustytas atšaldytas margarinas, pilama pasūdyta grietinė, įmušamas kiaušinis ir kapojama ilg..

Recepto vertinimas: 3

Mieliniai žagarėliai

Iš kiaušinių, cukraus, trupučio miltų, mielių ir pieno užmaišykite skystą tešlą ir pastatykite šiltai, kad pakiltų. Po valandos, jei tešla tinkamai pakilusi, sudėkite visus miltus, užminkykite ir laikykite šiltai, kol pakils. Pakilusią tešlą iškočiokite 1 mm storio lakštais, ..

Recepto vertinimas: 3

Netikras zuikis

Jautiena ir kiauliena sumalama mėsmale kartu su piene mirkytu pyragu, sudedami prieskoniai, kiaušinių tryniai, druska, viskas gerai išmaišoma, sukrečiami atskirai išplakti baltymai, dar pamaišoma ir suformojama į pailgą kepalėlį, apsukama plonu lašiniukų sluoksniu (kad mėsa būtų p..

Recepto vertinimas: 4

Makaronų užkepėlė

Jautiena ir kiauliena sumalama mėsmale kartu su piene mirkytu pyragu, sudedami prieskoniai, kiaušinių tryniai, druska, viskas gerai išmaišoma, sukrečiami atskirai išplakti baltymai, dar pamaišoma ir suformojama į pailgą kepalėlį, apsukama plonu lašiniukų sluoksniu (kad mėsa būtų p..

Recepto vertinimas: 2

Varškės apkepas

Manų kruopos užpilamos pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Tada į masę su..

Recepto vertinimas: 4

Trupiniuotis

Margariną sutarkuojame, suplakame su pienu ir kiaušiniais, suberiame miltus ir suminkome tešlą. Paruoštą tešlą padalijame į 5-6 dalis, sudedame į polietileninius (skirtus maisto produktams) maišelius ir 1/2 val. palaikome šaldymo kameroje. Kepimo skardą išklojame kepimo popierium..

Recepto vertinimas: 4

Lietiniai su sūriu ir kumpiu

Sumaišome miltus, žiusnelį druskos, įmušame vieną kiaušinį, supilame pieną, tirpintą sviestą ir gerai išplakame plaktuvu. Įkaitintame aliejuje iškepame plonus lietinius. Kumpį supjaustome plonais šiaudeliais arba kubeliais, svogūną - smulkiai. Sūrį sutarkuojame, sumaišome su k..

Recepto vertinimas: 4

Lietiniai su bananais

Kiaušinius išplakti su trupučiu druskos ir cukraus , suberti miltus supilti aliejų . Pieno pilti tiek , kad tešla būtų grietinės tirštumo . Iš šios tešlos kepti lietinius blynelius . Bananus perpjauti išilgai per pusę . Kiekvieną puselę įvynioti į lietinį blynelį . Ke..

Recepto vertinimas: 4

KRABŲ LAZDELĖS TEŠLOJE

Is kiausiniu, pieno ir miltu uzmaisome tesla. Tesla turetu buti tirsta. Imame krabu lazdele, apvoliojame tesloje ir dedame i ikaitinta keptuve su aliejumi. Kepame, kol rusvai apskrus. Valgome su kecupu. Labai tinka svieziu darzoviu salotos. (Jurga)..

Recepto vertinimas: 3

Šližikai - Kūčiukai

2/3 miltų, nurodytų receptūroje, išsijojami į dubenėlį. Jų viduje padaroma duobutė, į kurią supilamos nedideliame cukraus kiekyje išleistos mielės, truputį pašildytas skystis. Viskas išmaišoma, paviršius apsijojamas miltais ir uždengus drobele, pastatoma šiltai, kad pakilt..

Recepto vertinimas: 1

Prancūziškas mielinis pyragas

Miltus persijoti. Mieles sutrupinti į šiek tiek pašildytą pieną. Suberti 4 šaukštus miltų ir viską išmaišyti. Įberti šaukštelį cukraus ir uždengus audeklu palaikyti 30 min., kad pakiltų. Likusius miltus sumaišyti su cukrumi bei druska ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. ..

Recepto vertinimas: 4

Moliūgų pyragas

Pirmiausia paruošiama moliūgų piurė. Moliūgų vidus išvalomas, supjaustomi smulkiau ir dedami į kepimo indą odelė į viršų. Indas pripildomas vandens ir dedama į orkaitę 1-1,5 val, priklausomai nuo moliūgo gabalėlių dydžio. Suminkštėjęs moliūgas išimamas, nupjaunama odelė ir..

Recepto vertinimas: 4

Bulvių plokštainis (kugelis)

I. Paruošimas Bulvės ir svogūnas sutarkuojami, nupilama dalis skysčio (kartais užplikoma pienu), įmušamas kiaušinis, subėriami miltai, pasūdoma ir gerai išmaišoma. Paruošta masė dedama į riebalais išteptą keptuvę ar skardą ir kepama orkaitėje arba krosnyje. Iškepus supjaus..

Recepto vertinimas: 4

Blyneliai su varške

Gaminimas: Lietinių su varške įdarui dar reiks: 500g varškės, 2 kiaušiniai, druska, vanilinis cukrus. Į miltus sudedami kiaušinio tryniai ir maišant pilamas pienas, atskiestas vandeniu, pasūdoma, gerai išplakama, sukrečiami išplakti baltymai. Keptuvė įkaitinama ir patepama ant aliej..

Recepto vertinimas: 4

Šokoladinis suflė

•Šokoladą ištirpiname 3 šaukštuose pieno (šokolado neliečiame, kol visiškai neištirpsta). Į ji nuolat maišydami sudedame trynius, paskui krakmolą, cukrų, sviestą, supilame likusi pieną. Kaitiname, kol sutirštėja. Į baltymus įberiame žiupsnelį druskos ir išplakame iki standži..

Recepto vertinimas: 4

VAISINIS TORTAS

Sviesta istrinti su cukrumi ir kiausiniu. Kepimo miltelius ismaisyti su grietine ir sudeti i sviesta. Taip pat sudeti vanilini cukru, cinamona, miltus ir gerai ismaisyti bei isminkyti. Tesla padalyti i dvi dalis. Viena dali iskocioti ir padeti i tortine. Kita dali padaryti lyg juostele ir uzdejus an..

Recepto vertinimas: 3

Tradicinis padažas su spirgučiais

Keptuve svariai isplauti ir ipilti truputi aliejaus. I ikaitusia keptuve deti smulkiai pjaustytus lasinukus, kepti kol apruduos, tada suberiame smulkiai pjaustyta svoguno pusele, kepame kol truputi pagels. Nereikia jaudintis, kad spirguciai sudegs, nes svogunas stabdo ju kepima. Tada dedame miltus, ..

Recepto vertinimas: 4

Šokoladinis tortas

Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, sukant įmušti po vieną kiaušinį. Į masę supilti pieną, suberti persijotus miltus su kepimo milteliais, sudėti sukapotus lazdyno riešutus ir kakavos miltelius. Gautą tešlą supilti į sviestiniu popieriumi išklotą tortinę formą. Kepti apie 1..

Recepto vertinimas: 5