Pienas, pieno receptai

Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Pienas. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.

Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/pienas/15

Avižiniai sausainėliai

Sudėjus visus produktus į dubenį, labai gerai išminkoma. (Vietoj avižinių miltų dabar vartojami avižiniai dirbsniai. Soda ištirpinama rūgščiame vandenyje.) Tešla iškočiojama apie 1/2 cm storio sluoksniu, ir stiklinėle išspaudžiami nedideli skritulėliai. Kepama vidutinio karštum..

Recepto vertinimas: 5

Baltagūžių kopūstų blyneliai

Kopūstai smulkiai supjaustomi ir, įpylus pieno, patroškinami keptuvėje ant nedidelės ugnies. Tuomet sudedami į dubenėlį ir ant jų suberiami miltai, sudedami išplakti kiaušiniai, įberiama cukraus, druskos ir viskas sumaišoma į vientisą tešlą. Keptuvėje įkaitintame aliejuje kepami..

Recepto vertinimas: 0

Pieniška lašišos sriuba

Bulves ir morkas nuskusti, supjaustyti ir isvirti minimaliame kiekyje pasudyto vandens. Isvirus darzovems, jas apgrusti ar visai sugrusti (kaip patinka). Tada sudeti nedideliais kubeliais supjaustyta lasisa (be odos ir kaulu), ipilti pieno iki norimo tirstumo (~0,5 l)ir virti dar tris minutes. (Dan..

Recepto vertinimas: 0

Kūčiukai pagal Skanus.lt receptą (foto)

Pakaitinome bliūdelyje vandenį ir prieš jam užverdant užsukome ugnį, supylėme aguonas, kad šiek tiek suminkštėtų. Mieles sudėjome į stiklinę ir užpylę keliais šaukštais cukraus ištrynėme. Šiek tiek pašildę pieną (iki 30-40 laipsnių temperatūros, kad nebūtų per karšta p..

Recepto vertinimas: 5

Sausainiai su pienišku šokoladu

Pusę pieniško šokolado glajaus sukapot ir išlydyti karšto vandens vonelėje. Ataušinti retkarčiais pamaišant. Miltus suminkyti su sviestu, cukraus pudra, kiaušiniu, druska, cinamonu, migdolais ir atvėsintu glajumi. Tešlą apie 1 val. laikyti šaldytuve. Paskui ant kepimo popieriumi išk..

Recepto vertinimas: 5

Blyneliai su bananais

2 bananus sutrinti, kitus supjaustyti nedideliais gabalėliais. Pasilikti porą gražių babano riekučių. Kiaušinius suplakti su cukrumi, ištirpintu sviestu, pienu, bananais. Suberti kepimo miltelius, sodą, druską, miltus ir viską vėl gerai išmaišyti. ant aliejaus kepti norimo dydžio bly..

Recepto vertinimas: 0

Pienių uogienė

Prisirinkite pienių žiedų, supilkite į litrą verdančio vandens, pavirkite 15 min., nukoškite, į skystymą supilkite cukrų ir dar virkite apie valandą. Po to išspauskite citriną. Skystymą supilkite į indą ir atšaldykite. ..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladinis pyragas su mėtų glajumi

Šokoladą pamažu ištirpiname vandens vonelėje. Sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Šokoladą pamažu įmaišome į sviesto masę. Tada įmaišome išplakta kiaušinį. Miltus išsijojame su soda. Į tešlą sudedame maždaug 1/2 miltų, išmaišome. Po to įmaišome grietinę, v..

Recepto vertinimas: 5

Vaisinis ryžių pudingas

1. Į puodą įpilame 600ml vandens, suberiame ryžius ir verdame, kol visas vanduo nuverda. Supilame pieną ir verdame 45minutes. Atvėsiname. 2. Į ryžius supilame vanilės ekstraktą ir suberiame cukrų. Grietinėlę šiek tiek paplakame ir įmaišome į pudingą. 3. Padalijame trečda..

Recepto vertinimas: 0

Kukurūzų duona su aitriosiomis paprikomis

Kukurūzų miltus išmaišome su kvietiniais miltais, soda, cukrumi, kepimo milteliais ir druska. Kitame dubenyje sumaišome kiaušinius, kefyrą, pieną, ir ištirpintą sviestą. Skystąjį mišinį sumaišome su sausuoju. Aitriąsias paprikas išvalome ir supjaustome. Į masę sudedame kukurūz..

Recepto vertinimas: 4

Ryžių kotletai

Ryžius gerai išplaukite šaltu vandeniu, dėkite į verdantį vandenį. Užvirinę vieną kartą, nusunkite per koštuvą ir perpilkite šaltu vandeniu. Kai vanduo nuvarvės, ryžius dėkite į 6 stiklines karšto, bet neverdančio vandens arba pieno. Virdami dažnai maišykite, kad neprisviltų,..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių plokštainis su vištiena

Vištos šlaunelės perpjauname per sąnarį, įtriname druska bei pipirais ir palaikome 1 val. Bulves nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame. Kartu sutarkuojame ir svogūną. Į tarkius supilame karštą pieną ir išmaišome. Tada įmušame kiaušinius, įberiame druskos ir vėl gerai išmaišome...

Recepto vertinimas: 0

LIETINIAI BLYNAI SU ŠPINATAIS IR GRAIK. RIEŠUTAIS

Uzmaisome tesla lietiniams ir, sudeje smulkintus spinatus, dar karta gerai ismaisome. Paliekame 20 minuciu pastoveti. Ruosiame idara: svoguna supjaustome kubeliais, cesnaka smulkiai sukapojame ir kepame kartu su svogunais. Sudedame graikinius riesutus ir dar kepiname. Nukeliame, suberiame prieskoniu..

Recepto vertinimas: 0

Grybai, kepti tešloje (itališka pica) II

Išardomos formos sieneles ir dugną iškloti tešla, pašlakstyti aliejumi ir patepti pomidorų tyre. Viduryje padėti pusę pomidoro, nupjautąja puse į viršų. Aplink išdėlioti nepjaustytus arba pusiau perpjautus grybus, susuktas į ritinėlį kilkes, pomidorų skilteles, norint —ir dešros..

Recepto vertinimas: 1

Kiaušinienė, virta garuose

Kiaušiniai išplakami su druska ir krakmolu, supilamas pienas ir išmaišoma. Emaliuotas dubuo storai ištepamas sviestu, supilami išplakti kiaušiniai, dedama ant puodo su verdančiu vandeniu ir sandariai uždengiama. Verdant nemaišoma. Taip kiaušinienę verda dzūkai. ..

Recepto vertinimas: 0

Plikyti blynai

Pienas su sviestu užvirinama ir suberiami miltai. Į nuolat maišomą masę sudedami kiaušinių tryniai, išsukti su cukrumi, suberiama druska, tarkuota apelsino žievelė, sudedami išplakti baltymai. Iš šios tešlos gerai įkaitintuose riebaluose kepami blynaiday.lt ..

Recepto vertinimas: 4

Skanusis pyragas

kiausinius sviesta cukru miltus vandeni piena druska is maisyti ir kepti apie 40 min. kai iskeps ant virsaus kremo apipurksti an jo uzdeti persiku, o aplinkui braskiu. ..

Recepto vertinimas: 1

Tortukas

Želatiną ištirpinti ir pakaitinti ir supilti į išplaktą greitinėlę.Plakant grietinėlę aš truputuką įpyliau cukraus .Kremą palaikyti šaltai,kad truputuką sustingtų. Riešutus reikia susmulkinti.smulkintus riešutus pakepinti,kol gražiai pagels. Sviestą ištirpinti,sup..

Recepto vertinimas: 0

Citrininis tortas su medumi

Tešlai kiaušinį, medų, miltus ir sodą gerai sumaišyti ir padaryti minkštą tešlą. Ją padalinti į keturias lygias dalis ir iškepti 4 lakštus. Kremui ištrinti šaukštu sviestą. Miltus puode sumaišyti su trupučiu pieno, pastatyti ant nedidelės ugnies ir kaitinant po truputį su..

Recepto vertinimas: 0

Mielinės bandelės su riešutais

Pieną pašildyti ir išmaišyti su tirpintu (atvėsusiu) sviestu bei šaukštu cukraus. Suberti sutrupintas mieles ir gerai išmaišyti. Uždengti ir palaikyti šiltai apie 15 min., kol mielės pakils. Į dubenį suberti miltus, viduryje padaryti duobutę ir supilti pakilusias mieles. Įberti..

Recepto vertinimas: 0

Mėsos - daržovių apkepas

Bulves gerai nuplaukite, supjaustykite griežinėliais, pusę jų sudėkite į kepimo formą, apibarstykite prieskoniais. Ant bulvių sudėkite pusę griežinėliais supjaustytų daržovių. Maltą mėsą sumaišykite su sumulkintais česnakais, svogūnais, džiūvėsėliais, prieskoniais ir dėki..

Recepto vertinimas: 0

Serbentų ir varškės pyragas

Varškę (250 g) gerai išsukti su druska, pienu, aliejumi, 1 kiaušiniu ir 100 g cukraus. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, sudėti į varškės masę ir išminkyti. Tešlą iškočioti ir įtiesti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Serbentus perrinkti, nuplauti, nusausinti ir nus..

Recepto vertinimas: 0

Aliejuje kepta plekšnė

Žuvis nuvalome, išimame vidurius, nupjaustome galvas, gerai išplauname, pasūdome ir sudedame į indą.Po to užpilame jas pienu ir palaikome 1 val.Tuomet išimame žuvis iš pieno, pavoliojame miltuose ir kepame įkaitintame aliejuje. ..

Recepto vertinimas: 3

Keksas „Saulės bučinys“

Užpilui puodelyje išlydykite sviestą arba margariną, dalimis supilkite pieną, suberkite cukrų, vanilinį cukrų bei migdolus. Mišinį maišydami kelias minutes pakaitinkite ir, nukėlę nuo ugnies, ataušinkite. Baltai tešlai sviestą arba margariną (nešaltą, kambario temperatūros)..

Recepto vertinimas: 5

Ruginių miltų virtiniai su kopūstais

Iš nurodytų komponentų suminkyti tešlą. Paruošti įdarą iš troškintų su spirgučiais ir svogūnais raugintų kopūstų. Tešlą iškočioti, formuoti virtinius, labai gerai užlankstyti kraštus. Virti pasūdytame vandenyje. Pagaminti padažą: svogūnus ant silpnos ugnies pakaitinti..

Recepto vertinimas: 4