25 rezultatų ieškant "virinto"

Salyklo gira

Rupiai sumalti salyklo miltai užpilami 4 litrais virinto vandens, išmaišoma ir uždengus pastatoma šiltai. Po 2-3 dienų į salyklą sudedama džiovinta duona, grūstas cinamonas, mėtos, cukrus, pusė razinų, su cukrumi ištrintos mėtos ir įpilama dar 6 litrai šito vandens. Pridengtas inda..

Recepto vertinimas: 0

Kopūstų apkepas

100 g mišinio ,,Naturalis" užpilame 210 ml šalto virinto vandens (kad būtų minkštesni, galima brinkinti 30 min), į masę sudedame smulkiai supjaustytus šutintus ir atvėsintus kopūstus, 1 kiaušinio trynį, gerai išmaišome. Paskui supilame išplaktą kiaušinio baltymą ir dar kartą iš..

Recepto vertinimas: 0

Suktinukas su džiovintomis slyvomis

130 g mišinio ,,Naturalis" užpilame 200 ml šalto virinto vandens (kad būtų minkštesni, galima brinkinti 30 min). Į išbrinkintą masę įmušama 0,5 kiaušinio, įberiama pagal skonį druskos. Į paplotėlio vidų dedame džiovintas nuplikytas pasmulkintas slyvas. Formuojame suktinukus ir ve..

Recepto vertinimas: 0

Suktinukai su morkomis

130 g mišinio ,,Naturalis" užpilame 200 ml šalto virinto vandens (kad būtų minkštesni, galima brinkinti 30 min), gerai išmaišome ir formuojame 4 paplotėlius, į kurių vidų dedamos aliejuje šutintos morkos ir formuojami suktinukai. Suktinukai verdami garuose 20 min...

Recepto vertinimas: 0

Slyvų tortas

Trynius ištrinti su cukrumi, supilti citrinos sultis. Baltymus standžiai išplakti, supilti į trynius ir, lengvai maišant, berti miltus. Iš vientisos tešlos masės mažoje tortinėje iškepti 2 vienodus blynus. Anksčiau pamirkytas slyvas nusausinti ir supjaustyti juostelėmis. Iš pieno, ..

Recepto vertinimas: 0

Tortas „Garduolis“

Baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite. Baigdamos plakti suberkite cukrų ir po vieną trynius. Maišydamos berkite miltus ir kepimo miltelius. Ištepkite sviestu formą, supilkite tešlą ir kepkite, kol biskvitas pasidarys aukso spalvos. Kremui kiaušinių trynius išsukite su miltais ir ..

Recepto vertinimas: 0

POMIDORAI SU ŽELE

Želatiną išbrinkinti pusėje litro vandens, ištirpinti ir supilti likusį 1,5 litro. Sudėti cukrų, druską, įpilti actą ir gerai išmaišyti. Stiklainiuse sluoksniuoti pomidotus su svogūnais, užpilti marinatu ir kaitinti 15 minučių. Dar galima sluoksniuoti ir agurkus, tik tada acto reik..

Recepto vertinimas: 4

Troškinta kiauliena garstyčių ir grybų padaže

Supjaustykite mėsą nemažais gabaliukais ir pakepinkite šiek tiek su svogūnais. Po to sudėkite į puodą, įpilkite virinto vandens tiek, kad apsemtų mėsą, įdėkite kelias skilteles peiliu suspausto česnako, pora šaukštų majonezo, pora lauro lapelių, šaukštą garstyčių padažo, į..

Recepto vertinimas: 4

Kepta žuvis graikinių riešutų padaže

Paruoštą žuvį supjaustome gabalais, apvoliojame miltuose ir apkepiname aliejuje. Užpilame pomidorų tyre, užverdame, po to supilame graikinių riešutų padažą, paverdame 2-3 min. Žuvį perdedame į pakaitintą lėkštę, apipilame padažu, apibarstome susmulkintomis petražolėmis ir tie..

Recepto vertinimas: 0

Graikinių riešutų padažas

Susmulkintus graikinius riešutus, smulkiai supjaustytą saldžiąją papriką, česnaką, kalendrą, šafraną arba maltą ciberžolę suberiame į dvi stiklines šalto virinto vandens, įpilame vyno acto ir labai gerai išplakame. ..

Recepto vertinimas: 0

Desertas "Gardumynas"

Grietinėlę ir cukraus pudrą plakti, kol pasidarys puri masė. Verdančiame vandenyje ištirpinti cukrų. Vandenį atšaldyti ir užpilti juo sumaltus juodos duonos džiūvėsius. Tada imti indą ir dėti į jį sluoksnį plaktos grietinėlės, sluoksnį išmirkytų džiūvėsių, sluoksnį uogi..

Recepto vertinimas: 0

Skryliai su aguonomis

Iš miltų ir sūdyto vandens įmaišoma kietoka tešla. Gerai išminkoma, plonai iškočiojama, supjaustoma 3—4 cm dydžio kvadratėliais ir sūdytame vandenyje išverdama (išverda maždaug per 5—7 min). Aguonos nuplaunamos, nuplikomos verdančiu vandeniu ir porą valandų palaikomos, ka..

Recepto vertinimas: 5

Kaimiškos salotos

Salotas sudraskyti nedideliais gabaliukais. Keptuvėje be riebalų apkepinti šoninę ir padėti į šalį, kad atšaltų. Į riebalus, likusius apkepus šoninę, įdėti sviesto, pakaitinti ir jame apkepinti kubeliais supjaustytą baltą duoną. Leisti atšalti. Petražolių lapelius nuskinti nuo..

Recepto vertinimas: 0

Kokteilis su persikais

Užplikyti arbatą. Nukošti. Kai atvės, sudėti supjaustytus persikus ir džemą. Suplakti plaktuvu. ..

Recepto vertinimas: 0

Aštrus cinamono kokteilis

Užplikyti arbatą. Nukošti. Supilti apelsinų sultis. Išmaišyti ir įdėti cinamono lazdelę. Patiekti karštą. ..

Recepto vertinimas: 0

"Sūrio" desertas

Trynius ištrinti su sviestu, cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Įdėti sūrelius ir išmaišyti. Želatiną ištirpinti mažame karšto virinto vandens kiekyje, gerai išmaišyti su sūrio mase. Dėti išplaktus baltymus, riešutus ir razinas. Gerai išmaišyti, supilti į formą ir įdėti į ..

Recepto vertinimas: 0

Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su grybais

Grybus užpilame nedideliu kiekiu šilto virinto vandens ir pamirkome pusvalandį. Grybus išgriebiame, nuvarviname, susmulkiname. 30g. sviesto įkaitiname keptuvėje, supilame brendį, sudedame grybus ir, nustatę silpną kaitrą, pridengą troškiname 25 minutes. Paruošiame bešamelio padažą...

Recepto vertinimas: 5

Baltasis arba spalvotasis glajus

Persijotą cukraus pudrą (kad nebūtų gumulėlių) sukite su kiaušinių baltymais (vandeniu ar kt. priedais), kol masė taps vientisa. Pagardinkite trupučiu citrinų sulčių bei aromatine esencija. Jei glajus per tirštas, įpilkite daugiau skysčio ar citrinų sulčių, jei per skystas, ..

Recepto vertinimas: 4

Baltųjų pupelių sriuba

Pupelės nuplaunamos dubenyje, perrenkamos, nuvarvinamos ir užpilamos šaltu virintu vandeniu. Jame brinkinamos 12 val. Išbrinkusios pupelės užvirinamos tame pačiame vandenyje ir nugriebiamos putos. Žalumynų ryšulėlis kruopščiai nuplaunamas, keliskart nupurtomas, smulkiai supjaustomas i..

Recepto vertinimas: 4

Konservuoti pomidorai su žele

Želatiną išbrinkinti pusėje litro vandens, ištirpinti ir supilti likusį 1,5 litro. Sudėti cukrų, druską, įpilti actą ir gerai išmaišyti. Stiklainiuse sluoksniuoti pomidotus su svogūnais, užpilti marinatu ir kaitinti 15 minučių. Dar galima sluoksniuoti ir agurkus, tik tada acto..

Recepto vertinimas: 4

BALTŲJŲ PUPELIŲ SRIUBA

Pupeles nuplaunamos dubenyje, perrenkamos, nuvarvinamos, uzpilamos saltu virintu vandeniu ir brinkinamos 12 valandu. Isbrinkusios pupeles uzvirinamos tame paciame vandenyje ir nugriebiamos putos. Zalumynu rysulelis kruopsciai nuplaunamas, keliskart nupurtomas, smulkiai supjaustomas ir suberiamas i p..

Recepto vertinimas: 3

ŽIRNIENĖ SU SKREBUČIAIS

Krutinine susmulkinti ir is jos isvirti sultini. I sultini sudeti supjaustytas morkas ir ismirkytus zirnius. Virti, kol zirniai isvirs. Pertrinti per sieteli, jei sriuba labai tirsta ipilame virinto karsto vandens. Svogunus pakepiname riebaluose, sudedame miltus ir dar pakepiname apie 5 minutes. Sud..

Recepto vertinimas: 0

POMIDORŲ ŠALTIBARŠČIAI

Pomidorus nuplauti, perlieti verdanciu vandeniu ir nuimti odele. Tada nuluptus pomidorus sutarkuoti smulkia trintuve arba pertrinti per sieteli. Krapus ir svogunus smulkiai supjaustome, sudedame i trintus pomidorus. Gerai ismaisyti ir supilti vandeni. Pasudyti ir papipirinti pagal skoni. Ipylus i le..

Recepto vertinimas: 4

Apelsinų gėrimas

viska sumaisyti...

Recepto vertinimas: 0

vištiena aluje

Sparnelius įtriname prieskoniais, druska,kmynais ir paliekame pusvalandžiui ,po to vištienos sparnelius apvoliojame miltuose ir apkepame keptuvėje,į puoda įpilame 1 stiklinę vandens sudedame apkeptus sparnelius ir užviriname,po to ipilame alų,sudedame svogūnus ir grietinę.Troškiname apie..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: virinto