25 rezultatų ieškant "virinto"

Džiovintos duonos gira

Duona supjaustoma riekelėmis ir džiovinama. Išdžiovinta užplikoma verdančiu vandeniu ir palaikoma 5-6 valandas, paskui skystis nusunkiamas ir gira perkošiama per tankų sietelį, papildomai įpilama virinto vandens, kad būtų 10 litrų. Supilamas cukrus. Skystis atvėsinamas ir supilamos su..

Recepto vertinimas: 4

Salyklo gira

Rupiai sumalti salyklo miltai užpilami 4 litrais virinto vandens, išmaišoma ir uždengus pastatoma šiltai. Po 2-3 dienų į salyklą sudedama džiovinta duona, grūstas cinamonas, mėtos, cukrus, pusė razinų, su cukrumi ištrintos mėtos ir įpilama dar 6 litrai šito vandens. Pridengtas inda..

Recepto vertinimas: 0

Sūrio tortas

Sviestą, cukrų ir trynius labai gerai ištrinti. Želatiną ištirpdyti stiklinėje karšto virinto vandens, o vėliau į želatiną supilti pieną. Gerai išmaišyti, dėti sūrelius ir vėl maišyti. Kremą padalyti pusiau, į vieną dalį įberti kakavos. Biskvitą sudėti į tortinę, ant jo..

Recepto vertinimas: 0

Karamelinis punšas

Citrinų žievelė sutrinama su gabaliniu cukrumi. Cukrus sudedamas į puodą, paskrudinamas ir, užpylus vynu, maišant verdama, kol cukrus ištirpsta. Supilamas vanduo ir citrinos sultys, nukošiama ir geriama atšaldyta. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Uogų gėrimas

Trintos uogos užpilamos virintu vandeniu ir palaikius 20 - 25 minučių nukošiamos. Skystis paskaninamas medumi ar cukrumi. Į kiekvieną taurę ar stiklinę įdedama po kelias pasiliktas uogas ir spalvoto ledo gabaliukų. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Kopūstų apkepas

100 g mišinio ,,Naturalis" užpilame 210 ml šalto virinto vandens (kad būtų minkštesni, galima brinkinti 30 min), į masę sudedame smulkiai supjaustytus šutintus ir atvėsintus kopūstus, 1 kiaušinio trynį, gerai išmaišome. Paskui supilame išplaktą kiaušinio baltymą ir dar kartą iš..

Recepto vertinimas: 0

Suktinukas su džiovintomis slyvomis

130 g mišinio ,,Naturalis" užpilame 200 ml šalto virinto vandens (kad būtų minkštesni, galima brinkinti 30 min). Į išbrinkintą masę įmušama 0,5 kiaušinio, įberiama pagal skonį druskos. Į paplotėlio vidų dedame džiovintas nuplikytas pasmulkintas slyvas. Formuojame suktinukus ir ve..

Recepto vertinimas: 0

Suktinukai su morkomis

130 g mišinio ,,Naturalis" užpilame 200 ml šalto virinto vandens (kad būtų minkštesni, galima brinkinti 30 min), gerai išmaišome ir formuojame 4 paplotėlius, į kurių vidų dedamos aliejuje šutintos morkos ir formuojami suktinukai. Suktinukai verdami garuose 20 min...

Recepto vertinimas: 0

Troškinta kiauliena garstyčių ir grybų padaže

Supjaustykite mėsą nemažais gabaliukais ir pakepinkite šiek tiek su svogūnais. Po to sudėkite į puodą, įpilkite virinto vandens tiek, kad apsemtų mėsą, įdėkite kelias skilteles peiliu suspausto česnako, pora šaukštų majonezo, pora lauro lapelių, šaukštą garstyčių padažo, į..

Recepto vertinimas: 4

Kepta žuvis graikinių riešutų padaže

Paruoštą žuvį supjaustome gabalais, apvoliojame miltuose ir apkepiname aliejuje. Užpilame pomidorų tyre, užverdame, po to supilame graikinių riešutų padažą, paverdame 2-3 min. Žuvį perdedame į pakaitintą lėkštę, apipilame padažu, apibarstome susmulkintomis petražolėmis ir tie..

Recepto vertinimas: 0

Graikinių riešutų padažas

Susmulkintus graikinius riešutus, smulkiai supjaustytą saldžiąją papriką, česnaką, kalendrą, šafraną arba maltą ciberžolę suberiame į dvi stiklines šalto virinto vandens, įpilame vyno acto ir labai gerai išplakame. ..

Recepto vertinimas: 0

Špinatų salotos su braškėmis

Špinatus nuplauname, atskiriame kotelius, lapus nuvarviname. Lapus (jeigu jie dideli - suplėšome) sudedame į dubenį. Braškes nuplauname, perpjauname pusiau ir uždedame ant špinatų. Į mažą dubenėlį suberiame sukapotą svogūną, cukrų, garstyčių miltelius, supilame vandenį, actą ..

Recepto vertinimas: 0

Šaltibarščiai

Kietai virto kiaušinio trynys ištrinamas su druska ir svogūnų laiškais. Sudedamas smulkiais kubeliais supjaustytas agurkas ir kiaušinio baltymas. Supilama grietinė, rūgusis ir saldus pienas ar vanduo, pasūdomą ir išmaišoma. Į kiekvieną lėkštę įberiama smulkiai supjaustytų krapų..

Recepto vertinimas: 0

Cibulynė

Silkei nupjaunama galva, išimami viduriai (tik paliekami pieniai), išplaunama, suvyniojama į pergamentinį popierių ir iškepama ant žarijų arba orkaitėje. Tada išimami kaulai, silkė ištrinama pro sietelį ir užpilama virintu vandeniu. Sudėjus smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, pa..

Recepto vertinimas: 4

Žemuogių sriuba

Kiaušinių tryniai ištrinami su cukrumi ir užplikomi puse verdančio pieno. Visą laiką maišant, užvirinama, o sutirštėjus atvėsinama. Žemuogės pertrinamos pro sietelį, praskiedžiamos virintu vandeniu ir sumaišomos su trynių mase. Baltymai išplakami su trupučiu miltinio cukraus, ..

Recepto vertinimas: 0

Duonos apkepas su obuoliais

Duonos trupinukai pakepinami keptuvėje su sviestu ir cukrumi. Obuoliai nulupami ir, išėmus sėklalizdžius, supjaustomi nedideliais gabalėliais. Į verdantį su cukrumi ir cinamonu bei citrinos žievelėmis vandenį suberiami obuoliai ir pakaitinama, kol suminkštės. Forma arba ugniai atsparu..

Recepto vertinimas: 0

Skryliai su aguonomis

Iš miltų ir sūdyto vandens įmaišoma kietoka tešla. Gerai išminkoma, plonai iškočiojama, supjaustoma 3—4 cm dydžio kvadratėliais ir sūdytame vandenyje išverdama (išverda maždaug per 5—7 min). Aguonos nuplaunamos, nuplikomos verdančiu vandeniu ir porą valandų palaikomos, ka..

Recepto vertinimas: 5

Vanilinis vyniotinis su braškių žele

Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Baltymus su puse kiekio cukraus išplakti iki standžių putų. Trynius išsukti iki purumo su likusiu cukrumi ir atsargiai išmaišyti su baltymais. Miltus bei krakmolą išsijoti ir palengva įmaišyti į kiaušinių masę. Tešlą supilti į kepimo..

Recepto vertinimas: 0

Citrininiai keksiukai

Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukraus pudra ir žiupsneliu druskos. Po vieną įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Suberti persijotus miltus, kepimo miltelius ir išplakti plakikliu. Tešlą supilti į riebalais pateptas kepimo formeles. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkait..

Recepto vertinimas: 0

Vištienos troškinys

Labai smulkiai ir ilgomis juostelėmis supjaustome krūtinėlę, truputį apkepame ją keptuvėje su aliejumi, kol mėsa pabals, paskui dedame visas daržoves ir prieskonius į keptuvę kur jau kepa višta. Prieskonius dėkite pagal savo skonį. Viską gerai išmaišome ir pilame ten stikl..

Recepto vertinimas: 5

Pomidorų šaltibarščiai

Pomidorus nuplauti, perlieti verdančiu vandeniu ir nuimti odelę. Tada nuluptus pomidorus sutarkuoti smulkia trintuve arba pertrinti per sietelį. Krapus ir svogūnus smulkiai supjaustome, sudedame į trintus pomidorus. Gerai išmaišyti ir supilti vandenį. Pasūdyti ir papipirinti pagal skonį...

Recepto vertinimas: 5

DUONOS SRIUBA SU SLYVOMIS

I vandeni suberiame duonos kubelius, dziovintas slyvas, cukru, vanilini cukru, supilame grietine. Verdame, kol slyvos suminkstes. (Kvieciu prie st)..

Recepto vertinimas: 0

ŽIRNIENĖ SU RŪKYTAIS ŠONKAULIUKAIS

Lasinukus supjaustome kubeliais ir pakepiname, suberiame supjaustytus svogunus, tarkuota morka, smulkintus cesnakus ir 5 minutes pakepiname. Viska sudedame i puoda, uzpilame 5 stiklinemis silto virinto vandens, suberiame zirnius, sudedame sonkauliukus, lauru lapus, iberiame druskos, mairunu, pipiru ..

Recepto vertinimas: 5

AŠTRI MEKSIKIETIŠKA MĖSOS SRIUBA

Mesa isverdame ibere pipiru, imete lauru lapu. Atvesiname ir sumalame mesmale. I sultini, kuriame vire mesa, ipilame stikline virinto vandens. Svoguna ir cesnaka smulkiai supjaustome ir pakepiname, supilame pomidoru tyre, dar pakaitiname. Sudedame malta mesa, pakepiname 3-4 minutes. Visa mase sudeda..

Recepto vertinimas: 3

Ukrainietiška

Desra, kiausinius, nuluptas bulves supjaustyti smulkiais kubeliais, susmulkinti zalumynus, supilti pasukas ir vandens pilti pagal norima tirstuma. (Justina)..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: virinto