Salyklo gira


Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
1.1 kg rugių salyklo,
2.2 kg juodos duonos,
3.83.00 g cukraus,
4.10 l vandens,
5.5 g mėtų,
6.2 lazdelės cinamono,
7.100 g razinų,
8.30 g mielių.
Gaminimas:
Rupiai sumalti salyklo miltai užpilami 4 litrais virinto vandens, išmaišoma ir uždengus pastatoma šiltai. Po 2-3 dienų į salyklą sudedama džiovinta duona, grūstas cinamonas, mėtos, cukrus, pusė razinų, su cukrumi ištrintos mėtos ir įpilama dar 6 litrai šito vandens. Pridengtas indas pastatomas šiltai. PO 24 valandų gira perkošiama. Tirščiai užpilami 3 litrais virinto vandens, palaikoma 10 valandų, skystis nukošiamas ir sumaišomas ir su ankščiau iškošta gira. Po to gira užvirinama, nugraibomos putos, atšaldžius supilstoma į butelius. Supilsčius į butelius palaikoma 3-4 dienas. Skanaus.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!