Kepta žuvis graikinių riešutų padaže

Ingridientai:
800 g karpio, plekšnės ir kitos žuvies, 100 g miltų,
100 g pomidorų tyrės,
3 šaukštai aliejaus,
petražolių lapelių.

Graikinių riešutų padažui:
4 šaukštai nuvalytų susmulkintų graikinių riešutų,
vyno acto,
1 saldžioji paprika,
česnakų,
žalios arba maltos kalendros,
šafrano arba maltos ciberžolės,
druskos,
2 stiklinės virinto vandens.


Gaminimas
Paruoštą žuvį supjaustome gabalais, apvoliojame miltuose ir apkepiname aliejuje. Užpilame pomidorų tyre, užverdame, po to supilame graikinių riešutų padažą, paverdame 2-3 min. Žuvį perdedame į pakaitintą lėkštę, apipilame padažu, apibarstome susmulkintomis petražolėmis ir tiekiame į stalą.

Padažui susmulkintus graikinius riešutus, smulkiai supjaustytą saldžiąją papriką, česnaką, kalendrą, šafraną arba maltą ciberžolę suberiame į dvi stiklines šalto virinto vandens, įpilame vyno acto ir labai gerai išplakame.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!