Skryliai su aguonomis

Ingridientai:
3 stiklinės kvietinių miltų,
1 kiaušinis (nebūtinai),
druskos,
vandens,
1/2 stiklinės aguonų,
3—4 šaukštai cukraus.
Gaminimas
Iš miltų ir sūdyto vandens įmaišoma kietoka tešla. Gerai išminkoma, plonai iškočiojama, supjaustoma 3—4 cm dydžio kvadratėliais ir sūdytame vandenyje išverdama (išverda maždaug per 5—7 min).

Aguonos nuplaunamos, nuplikomos verdančiu vandeniu ir porą valandų palaikomos, kad išbrinktų. Paskui jos sugrūdamos arba porą kartų sumalamos mėsmale. Į sumaltas aguonas suberiamas cukrus, praskiedžiama trupučiu virinto vandens, užpilama ant išvirusių skrylių ir išmaišoma. Prie skrylių maltas aguonas galima duoti atskirai padažinėje.

Skryliai valgomi ir su aguonų pienu. Sumaltos aguonos (1 stiklinė) užpilamos 2—3 stiklinėmis virinto vandens, išmaišoma ir pro tankų sietelį nukošiamas aguonų pienas (aguonos suvartojamos kepiniams ar virtiniams), pasaldinamas ir užpilamas ant karštų ar šaltų skrylių.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!