25 rezultatų ieškant "sutarkuoto"

Ryžiai su parmezanu

Ryžius nuplaukite, nusausinkite ir patroškinkite su 1,5 šaukšto sviesto. Kai ryžiai paraus, tada po truputį pilkite buljoną, išmaišykite, uždenkite ir pastatykite į krosnelę, kad subrinktų, bet nesuvirtų. Kai ryžiai bus gatavi, įdėkite šaukštą pomidorų tyrės, pasūdykite, išm..

Recepto vertinimas: 5

Ryžių kotletai su šokoladiniu padažu

Ryžius gerai išplaukite šaltu vandeniu, dėkite į verdantį vandenį. Užvirinę vieną kartą, nusunkite per koštuvą ir perpilkite šaltu vandeniu. Kai vanduo nuvarvės, ryžius dėkite į 6 stiklines karšto, bet neverdančio vandens arba pieno. Virdami dažnai maišykite, kad neprisviltų...

Recepto vertinimas: 0

Pikantiškas sūris

Į pertrintą varškę sudedami prieskoniai, smulkiai sukapotas agurkas, išsuktas sviestas ir gerai išsukama. Jei masė tiršta, įpilama pieno. Sūris suformuojamas keturkampiu, dedamas į lėkštę kartu su įvairių rūšių sūriais. ..

Recepto vertinimas: 0

Ryžių troškinys

Paskrudinti aliejuje supjaustytas česnako skilteles. Išimti jas, o į puodą sudėti nuluptus ir smulkiai supjaustytus pomidorus. Maišant troškinti nepridengus, kol atsiras tirštas padažas. Ryžius išvirti biriai (turėtų būti kietoki). Ištepti taukais atsparų karščiui indą. Ryžius ..

Recepto vertinimas: 5

Rizotas su pomidorais ir šviežiu baziliku (foto)

Ant vidutinės ugnies dideliame prikaistuvyje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite susmulkintą svogūną ir pakepinkite 3-4 min. Sudėkite pomidorus ir gerai išmaišykite. Pakepinkite, kol pomidorai išsileis ir masė šiek tiek sutirštės (apie 20 min.). Ant vidutinės ugnies did..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su graikiniais riešutais ir pupelėmis

Įkaitinkite aliejų ir sviestą didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Sudėkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol išgaruos (2-3 min.). Įpilkite ½ stiklinės (125 ml) sultinio ir kaitink..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su daržovėmis ir pievagrybiais

Nuo artišokų nuimkite išorinius lapus. Nupjaukite trečdalį lapų viršaus. Perpjaukite pusiau, išgremžkite šerdį, smulkiai supjaustykite. Sudėkite į indą su vandeniu bei citrinos sultimis. Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Įdėkite čes..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su špinatais ir kumpiu

Pasūdytame vandenyje pavirkite špinatus, kol suminkštės (3-4 min.). Nukoškite, nuspauskite nuo špinatų likusį vandenį ir smulkiai juos supjaustykite. Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite sviestą. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su žirniais ir šonine ar kumpiu

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite svogūnus bei šoninę (ar kumpį) ir pakepinkite, kol svogūnai pasidarys permatomi, o mėsa įgaus rusvą atspalvį (apie 5 min.). Sudėkite žirnius, 2 šaukštus petražolių ir įpilkite ½ stiklinės (12..

Recepto vertinimas: 0

Pesto padažas

Baziliką, alyvuogių aliejų, riešutus ir česnaką susmulkinti ir sutrinti į vieną masę. Pagardinti druska ir pipirais. Sumaišyti su parmezanu ir užpilti dar šiek tiek alyvuogių aliejaus. ..

Recepto vertinimas: 3

Duonos ir pomidorų salotos su pesto padažu

Duonos kubelius apvoliokite aliejuje, suberkite į keptuvę ir pakepkite 1-2 min., kol gražiai pagels, tuomet leiskite atvėsti. Nedidelėje keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus ir apie 1 min. pakepinkite čili pipirą kol suminkštės, bet neparuduos. Nukelkite nuo ugnies, leiskite..

Recepto vertinimas: 0

Grybai citrinų-grietinės padaže su kukurūzų plokštainiu

Puode užvirinkite pasūdytą vandenį. Nuolat maišydami, supilkite kukurūzų miltus ir pavirinkite 3-5 min., kol masė sutirštės. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite česnaką ir sutarkuotą parmezano sūrį. Gautą plokštainį sudėkite į riebalais pateptą skardą, paspauskite ir leiskite ..

Recepto vertinimas: 0

Sūrio ir prieskonių padažas su skrebučiais

Gerai sumaišykite tarkuotą rikotos sūrį, alyvuoges, peletrūną, česnako laiškus, mėtas bei sutarkuotą citrinos žievelę, pagardinkite juodaisiais pipirais. Supilkite pomidorų padažą, gerai išmaišykite. Gautą padažą sudėkite į dubenėlį. Įkaitinkite keptuvę arba grilį. D..

Recepto vertinimas: 1

Graikiški avienos iešmeliai

Aštuonis medinius iešmelius pamerkite pusvalandžiui į vandenį. Dideliame dubenyje sumaišykite visus komponentus, kol gausite minkštą vientisą masę. Iš gautos masės suvoliokite dešrelės formos ritinėlius, sumaukite ant iešmų ir nakčiai padėkite šaltai. Įkaitinkite grilį arba k..

Recepto vertinimas: 0

Baklažanų ir pomidorų apkepas

Baklažano griežinėlius sudėkite sluoksniais į kiaurasamtį, kiekvieną sluoksnį pabarstydami druska. Palikite pastovėti 30 min., po to perliekite vandeniu ir nusausinkite virtuvine šluoste. Iki 200°C temperatūros įkaitinkite orkaitę. Keptuvėje įkaitinkite 2 valg. š. aliejaus, su..

Recepto vertinimas: 0

Moliūgų salotos

I porcijinius indelius dedame sutarkuoto moliugo. Padazui suplakame grietinele ir sumaisome su kondensuotu pienu bei citrinu sultimis. Padaza uzpilame ant moliugo. Salotas papuosiame slyvu skiltelemis ir susmulkintais graikiniais riesutais...

Recepto vertinimas: 5

Obuolių putėsiai

Obuolius nulupame, susmulkiname ir uzpilame vandeniu bei cukrumi. Kaitiname, kol obuoliai visai suminkstes. Nuo obuoliu nupilame sirupa, jame isbrinkiname ir istirpiname zelatina. Obuolius atvesiname, pertriname. I obuoliu tyre imaisome vanilini cukru, zelatina, citrinu sulciu ir ivairius susmulkint..

Recepto vertinimas: 0

Turkiškos baklazanų salotos

Baklazanus ir paprikas sudedame i skarda ir kepame 250 C temperaturos orkaiteje, kol susirauksleja ju odele. Iskepusias darzoves suvyniojame i dregna medziaga ir palaikome 5 min. tada nulupame odele, isimame seklas ir supjaustome baklazanus 3 cm kubeliais, o paprikas - siaudeliais. Susmulkiname svog..

Recepto vertinimas: 0

Daržovių sriuba su sūriu

Uzverdame sultini. I ji suberiame kubeliais supjaustytas bulves ir svoguna. Paverciame 5 minutes. Pomidorus nulupame, supjaustome skiltelemis ir sudedame i sriuba. Baigiant virti suberiame susmulkintus salieru lapus ir cesnako skilteles. Patiekdami i kiekviena lekste iberiame sutarkuoto fermentinio ..

Recepto vertinimas: 0

Sojų kepsniai su pievagrybiais ir ferment. sūriu

Soju paplotelius 2 vai. pamerkiame i kiaulienos prieskoniais paskaninta verdanti vandeni. Tuomet juos nuspaudziame, apvoliojame kiausinio plakinyje ir miltuose. Apkepame aliejuje. Padazui svieste kepiname kubeliais supjaustyta svoguna ir griezineliais supjaustytus pievagrybius. Paskaniname druska ir..

Recepto vertinimas: 0

Vaisių ir daržovių salotos II

Sumaisome alieju, cilrinu sukis, prieskonius ir uzpilame ant susmulkintu vaisiu ir darzoviu. Ismaisome, sudedame i salotines, uzberiame sutarkuoto fermentinio surio ir uzdedame supjaustytu kiausiniu gabaleliu (kiausini perpjauname i 4 skilteles, o jas dar per puse).Papuosiame petrazoliu lapeliais...

Recepto vertinimas: 4

Greitutis

Viską labai gerai sumaišome, sudedame į sviestu pateptą kekso formą ir kepame 200 C orkaitėje 40-50 min...

Recepto vertinimas: 0

Ryto sumuštinis

Grietinėlę, 2 šaukštus medaus, išplaktą kiaušinį, cinamoną, sultis sumaišome ir suplakame. Duonos riekes panardiname į mišinį ir apkepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol jos įgaus auksinę spalvą. Apkeptą duoną plonai patepame medumi ir pabarstome šokolado drožlėmis. Ant 5 ..

Recepto vertinimas: 0

Vištienos sriuba su agurkais ir morkomis

Krūtinėlę supjaustome gabaliukais, sumaišome su prieskoniais ir citrinų sultimis ir marinuojame 10 min.•Į vištienos sultinį suberiame šiaudeliais sutarkuotas morkas ir verdame apie 10 min. ant vidutinio stiprumo ugnies. Sudedame vištieną ir dar verdame 10 min. Supilstome j lėkštes ir ..

Recepto vertinimas: 0

Pyragas su žuvimi ir brokoliais

Iš tešlai skirtų produktų paruošiame trapią tešlą ir 1 vai. paliekame šaltai. Tuomet iškočiojame 5 mm storio tešlos lakštą ir įklojame į kepimo formą. Apipjauname tešlos kraštus.Žuvį pabarstome prieskoniais, apvoliojame kiaušinio plakinyje, miltuose ir iškepame aliejuje. Atvė..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: sutarkuoto