Rizotas su pomidorais ir šviežiu baziliku (foto)

Ingridientai:
4 porcijoms:

90 g sviesto;
1 nedidelis, smulkiai supjaustytas svogūnas;
500 g nuluptų ir gabalėliais supjaustytų pomidorų;
350 g rizoto ryžių;
90 ml sauso baltojo vyno;
3 stiklinės (apie 750 g) verdančio daržovių sultinio;
20 suplėšytų baziliko lapelių (ir dar keli papuošimui);
30 g ką tik sutarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai.

Gaminimas
Ant vidutinės ugnies dideliame prikaistuvyje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite susmulkintą svogūną ir pakepinkite 3-4 min. Sudėkite pomidorus ir gerai išmaišykite. Pakepinkite, kol pomidorai išsileis ir masė šiek tiek sutirštės (apie 20 min.).

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite ryžius ir 2 min. pakepinkite. Supilkite vyną ir pakaitinkite, kol išgaruos. Įmaišykite paruoštą pomidorų padažą ir baziliko lapelius. Gerai maišant, kad susigertų, dalimis pilkite sultinį- po ½ stiklinės (125 ml), kol ryžiai suminkštės (15-18 min.). Įmaišykite likusį sviestą bei sutarkuotą parmezaną. Pagardinkite druska ir pipirais. Nuimkite nuo ugnies ir palikite 1 min. Patiekalą papuoškite baziliko lapeliais ir patiekite karštą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!