25 rezultatų ieškant "spalva"

Anties krūtinėlė su apelsinų padažu

Riebioje anties krūtinėlės pusėje šiek tiek įpjaukite odą (rombo formos) ir tą pačią pusę kepkite įkaitintoje keptuvėje tol, kol taps auksinės spalvos. Tuomet ją apverskite ir vieną minutę pakepkite, o po to vėl apverskite ir pašaukite į orkaitę trims minutėms. Neperkepkite, p..

Recepto vertinimas: 0

Lietuviški barščiai

Rūkyto kumpio ar kitų rūkytų produktų sultinys iškošiamas ir į jį sudedamos šiaudeliais supjaustytos morkos, vėliau - šiaudeliais supjaustyti svogūnai. Kai morkos išvirs, sudedami šiaudeliais supjaustyti rauginti burokėliai. Kad spalva būtų gražesnė, įpilama pusė stiklinės ra..

Recepto vertinimas: 3

Gardūs sojos kepsniukai

Kepsniukus valandą pamirkinti vištienos sultinyje, išplakti kiaušinį su ''Vegeta'', pipirais ir čili, apvolioti kepsniukus, ir po to pavolioti džiūvėsiuose, ir taip kokius tris kartus, kad kepsniukai gerai būtų apsupti tešlos.Įkaitinti keptuvį ir iškepti kepsniukus, gerai apkepti, ka..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių kvadratai

Nuskustas ir nuplautas bulves sutarkuoti, sudėti mėsmale sumaltas virtas bulves, miltus, kiaušinį ir druską, paruošti masę (turėtų būti pakankamai minkšta). Kepimo skardą ištepti taukais, uždėti ploną bulvių masės sluoksnį, pabarstyti sūriu, apipilti lydytais taukais, įdėti į..

Recepto vertinimas: 0

Guliašias su grietine

Taukus pakaitinti prikaistuvyje storu dugnu. Mėsą supjaustyti dideliais gabalais ir greitai apkepinti nuolat maišant. Svogūnus nulupti ir stambiai supjaustyti, suberti į mėsos puodą ir pakepti 5 minutes, kol įgaus rusvą spalvą. Įberti pipirų, supilti sultinį, actą ir sumažinti ugnį...

Recepto vertinimas: 0

Jautienos troškinys su kukurūzais

Jautienos išpjovą supjaustyti 1 cm storio griežinėliais. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepti jame mėsą, kol gražiai paraus. Išgriebti iš keptuvės ir perdėti į puodą. Į riebalus, kuriuose kepė mėsa, įpilti šlakelį vandens, syberti prieskonius, supilti mėsos sultinį. Šiuo p..

Recepto vertinimas: 4

Močiutės ryžių pudingas

1) Į nedidelę keptuvę supilkite ryžius ir vandenį ir ant vidutinės temperatūros užvirinkite. Pamaišykite ir sumažinkite temperatūrą iki minimumo. Keptuvę uždenkite virinkite kol vanduo išgaruos - apie 20min. 2) Orkaitė įkaitinkite iki 175 C. 3)Kiaušinių trynius sumaišykite su..

Recepto vertinimas: 2

Vynuogių lapuose marinuoti kornišonai

Vynuogių lapus blanširuojam karštu vandeniu, agurkus nuplaunam, česnaką nuvalome. Kiekvieną agurkėlį vyniojam į vynuogės lapą ir talpiai dedame į stiklainį, įdedame česnako. Užpilam karštu marinatu (iš druskos, cukraus, vandens, acto), palaikom apie dvi valandas, skystį nupilam, ..

Recepto vertinimas: 5

Ryto sumuštinis

Grietinėlę, 2 saukstus medaus, isplaktą kiausinį, cinamoną, sultis sumaisykite ir suplakite. Duonos riekes panardinkite į misinį ir apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol jos įgaus auksinę spalvą. Apkeptą duoną plonai patepkite medumi ir pabarstykite sokolado drožlėmis. Ant 5 ..

Recepto vertinimas: 0

Makaronai su varškės įdaru ir špinatais

Puode pakaitinkite aliejų. Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje. Saldytus spinatus sudėkite į puodą su svogūnais, įpilkite truputį vandens ir pavirkite apie 15 minučių. Įberkite druskos, pipirų ir truputį tarkuoto muskato. Kepamąjį indą istepkite sviestu..

Recepto vertinimas: 4

Grietinėje troškinti kalmarai

Šiaudeliais supjaustyti virtus kalmarus. Juos pabarstyti druska, pipirais ir apvolioti miltuose. Apkepti svieste iki kol įgaus gražią geltoną spalvą. Kalmarus perdėti į indą, kuriame troškinsite, o į keptuvę dėti pusgriežinėliais supjaustytus svogūnus ir juos kepti. Pakepintais svo..

Recepto vertinimas: 5

Sicilietiškas Rikotos sūrio pyragas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių C. Orkaitės groteles pastatykite į vidurį. 25 cm formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Iškratykite miltų perteklių. 2. Sukrėskite rikotos sūrį į gilų indą ir gumine mentele maišykite iki vientisos masės. Maišydami dalimis s..

Recepto vertinimas: 4

Trapūs griliažiniai sausainiai

Trynius gerai išplakti su cukrumi ir vanil. cukrumi. Įpilti išlydytą ir atvėsusį sviestą, taip pat grietinę, joje nugesinus sodą. Suberti manų kruopas, miltus, maltus riešutus ir gerai išminkyti. Plonai iškočioti, išspausti formeles arba tiesiog supjaustyti juostelėmis. Patepti pla..

Recepto vertinimas: 2

Indiški varškės pyragėliai

Iš tešlai skirtų produktų paruošiam trapią tešlą: miltus sumaišyti su cukrumi. Sudėti minkštą sviestą ir pirštais trinti, kol neliks sausų miltų ir gausis trupinukai. Po truputį pilti vandenį ir minkyti tešlą, kol ji taps vienalyte ir nelips prie rankų. Tešlą suvynioti į pl..

Recepto vertinimas: 0

Baltojo šokolado sausainukai

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ant didelės skardos išdėliokite lazdynų riešutus. Paskrudinkite, kol gražiai pagels, 7-10 minučių. Perkelkite į maisto smulkintuvą kartu su 50 g cukraus ir labai smulkiai sumalkite. Padidinkite orkaitės temperatūrą iki 190°C. Paruoškite tris ke..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladiniai vafliai

Įkaitinkite orkaitę iki 170° C. Išdėliokite migdolus ant didelės skardos. Paskrudinkite, kol įgaus auksinę spalvą, 5-7 minutes. Ištepkite sviestu keturias kepimo skardas. Suberkite miltus, kakavos mitelius ir druskos į vidutinio dydžio dubenį. Mediniu šaukštu išmaišykite kiaušin..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladinis vanilinis kokteilis

Ištirpinkite šokoladą vandenyje prikaistuvyje dvigubu dugnu, virš lėtai verdančio vandens. Šiek tiek atvėsinkite. Sudėkite į maisto smulkintuvą kartu su ledais ir susmulkinkite iki vientisos masės. atskirai suplakite ledus su pienu. Palaipsniui supilkite abu mišinius į atvėsintas ta..

Recepto vertinimas: 0

Manų saldėsis (chalva)

Į puodą įdėkite sviestą ir jį ištirpinkite. Supilkite manų kruopas ir jas gerai maišykite ir paskrudinkite, kad gautų šviesiai rudą spalvą. Iš razinų cukraus ir vandens padarykite sirupą ir jį užvirinkite. Užpilkite sirupą ant manų kruopų ir gerai maišykite, masė pradės ti..

Recepto vertinimas: 0

MARCIPANAI

Migdolus keletui minuciu panardinti i karsta vandeni, nulupti luobeles ir isdziovinti. Tada migdolus sutrinti migdolu trintuveje arba kelis kartus permalti mesmale, kad gautusi kuo vientisesne mase. Kai migdolus sutriname reikia sumaisyti su cukraus pudra,karciuju migdolu esencija ir vandeniu. Mase ..

Recepto vertinimas: 4

SŪDYTI AGURKAI SU RAUDONAISIAIS SERBENTAIS

Agurkus nuplauti ir palikti 1 val. saltame vandenyje. Raudonuosius serbentus nuplauti ir isvalyti nuo sakeliu. I stiklaini ant dugno deti prieskonius ir zalumynus. Paskiau sudeti agurkus tarp ju pridedant raudonuju serbentu. Vandeni uzvirti ir suberti druska. Truputi atvesinus uzpilame juo agurkus s..

Recepto vertinimas: 0

Marinuoti agurkai arba pomidorai

1. I stiklaini sudeti supjaustyta morka, svoguna. Taip pat sudeti lapelius, gvazdikelius, krapu ziedus, pipirus, cukru, druska.2. Sudeti agurkus arba pomidorus. (Ziurint ka marinuojate).3. Supilti acta.4. Viska uzpilti vasarosilciu vadeniu ir pridengti dangteliu.5. I puodo dugna pakloti renksluosti,..

Recepto vertinimas: 4

Anties krūtinėlė su apelsinų padažu

Riebioje anties krutineles puseje siek tiek ipjaukite oda (rombo formos) ir ta pacia puse kepkite ikaitintoje keptuveje tol, kol taps auksines spalvos. Tuomet ja apverskite ir viena minute pakepkite, o po to vel apverskite ir pasaukite i orkaite trims minutems. Neperkepkite, paruosta krutinele turet..

Recepto vertinimas: 0

Ryto sumuštinis

Grietinėlę, 2 šaukštus medaus, išplaktą kiaušinį, cinamoną, sultis sumaišome ir suplakame. Duonos riekes panardiname į mišinį ir apkepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol jos įgaus auksinę spalvą. Apkeptą duoną plonai patepame medumi ir pabarstome šokolado drožlėmis. Ant 5 ..

Recepto vertinimas: 0

Bandelės su slyvų marmeladu

Mieles išleidžiame šiltame piene, įberiame 50 g miltų, išmaišome, apibarstome miltais, uždengiame ir pastatome kilti šiltoje vietoje. Ištirpiname sviestą. Užmaišome tešla iš likusių produktų. Maišome, kol tešla nelips prie indo sienelių. Tešlą uždengiame ir paliekame 20 min. k..

Recepto vertinimas: 0

Kalakutienos apkepas su šviežiais makaronais

Kalakutieną supjaustom kubeliais ir pamarinuojam. Marinatą galima rinktis pagal skonį (aš marinuoju su majonezu, citrinos sultimis, įvairias prieskoniais ir prieskoninėmis žolelėmis). Marinuoti mažiausiai 2 val. Šviežius makaronus išvirti pagal instrukciją. Kalakutieną pakepti kol ji b..

Recepto vertinimas: 5

Raktiniai žodžiai: spalva