Makaronai su varškės įdaru ir špinatais

Ingridientai:
600 g šaldytų špinatų
125 g vamzdelio formos makaronų
2 šaukštai aliejaus
1 svogūnas
tarkuoto muskato
120 g sviesto
100 g miltų
850 ml pienas
250 g grietinėlės
120 g tarkuoto parmezano
250 g varškės
druskos
pipirų
Gaminimas

Puode pakaitinkite aliejų. Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje. Šaldytus špinatus sudėkite į puodą su svogūnais, įpilkite truputį vandens ir pavirkite apie 15 minučių. Įberkite druskos, pipirų ir truputį tarkuoto muskato. Kepamąjį indą ištepkite sviestu ir ant dugno lygiai sudėkite špinatus. Padažas. Puode ištirpinkite 100 g sviesto, sudėkite miltus. Maišydami kaitinkite miltus, kol truputį pakeis spalvą, po to įpilkite 750 ml pieno. Gerai išmaišykite, kad nesusidarytų gumuliukų. Padažą užvirinkite ir virkite apie 2 minutes, paskaninkite druska ir pipirais, parmezanu. Vieną trečdalį padažo išmaišykite su atskiesta varške. Galite dar pridėti prieskonių. Per piltuvėlį prikimškite makaronus varškės mišinio. Pusę likusio padažo užpilkite ant špinatų ir ant viršaus išdėliokite įdarytus makaronus. Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 225 °C temperatūros. Likusį padažą išmaišykite su 100 ml pieno ir užpilkite ant makaronų. Padažą pabarstykite parmezano sūriu ir uždėkite kelis sviesto gabaliukus. Įdarytus makaronus, sudėtus ant špinatų, kepkite orkaitėje 30 minučių. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!