8 rezultatų ieškant "sausu"

Velykų boba

Miltus persijoti. Mieles sudėti į šiltą vandenį . Po truputį į pieną pilti miltus, druską, žiupsnelį cukraus. Užminkyti tešlą, padėti šiltai kol iškils. Trynius išplakti su cukrum, plakant supilti pašildytą sviestą , smulkintus migdolus, smulkintus kardamonus, nutarku..

Recepto vertinimas: 3

Aukštaitiškas jautienos liežuvis

Liežuvis gerai nuplaunamas ir įtrinamas sausu marinatu, t.y.prieskonių mišiniu (susmulkintais lauro lapeliais, maltais pipirais, grūstu česnaku), sumaišytu su druska, cukrumi ir citrinos rūgštimi. Liežuvis dedamas į emaliuotą indą, lengvai paslegiamas ir palaikomas 10-12 val. žemoje t..

Recepto vertinimas: 1

Bruknių padažas

40g bruknių uogienės atskieskite 23g raudonu sausu vynu, įberkite 0,5g sutrėkštų kadagių uogų, 0,01g maltų gvazdikėlių, įpilkite 2g brendžio ir užvirinkite, jei padažas skystokas, sutirštinkite 1g krakmolo. Padažą galite pasiruošti iš anksčiau ir laikyti šaldytuve uždarame in..

Recepto vertinimas: 0

Marinuoti žali pomidorai

paruostus pomidorus sudedam i stiklainius,uzpilame verdanciu vandeniu ir palaike apie 20 minuciu nupilame.Tada i stiklaini dedame po sauksta prieskoniu,uzpilame isvirtu marinatu ir uzsukame ..

Recepto vertinimas: 3

Saldi bulvių krakmolo sriuba

Kiaušiniai išplakami, sudedamas krakmolas ir išminkoma kieta tešla. Iš jos padaromi maži rutulėliai, apvoliojami sausu krakmolu. Vanduo su pienu užvirinamas, įberiama truputis druskos ir pagal skonį cukraus, suberiami krakmolo rutulėliai, pamaišoma, truputį paverdama. Į kiekviena lė..

Recepto vertinimas: 0

Ypatingas jautienos liežuvis

Liežuvis gerai nuplaunamas ir įtrinamas sausu marinatu, t.y. prieskonių mišiniu (susmulkintais lauro lapeliais, maltais pipirais, grūstu česnaku), sumaišytu su druska, cukrum ir citrinos rūgštimi. Liežuvis dedamas į emaliuotą indą, lengvai paslegiamas ir palaikomas 10—12 val. žemoj..

Recepto vertinimas: 3

SALOTOS "MEILĖS MAGIJA"

Isvalyta astuonkoji supjaustyti ziedeliais ir trumpai pakepinti ant labai karstos keptuves su aliejumi, sudeti visus prieskonius (druska, pipirus, susmulkinta cesnaka). Ryzius isvirti byriai ir atvesinti. Paprika nuplauti, isvalyti seklalyzdzius ir supjaustyti siaudeliais. Visus produktus sumaisyti,..

Recepto vertinimas: 0

DESERTAS "PIKANTIŠKOS SLYVOS"

Dziovintas slyvas per nakti palaikyti apipiltas raudonu sausu vynu.I slyvos vidu ikisti graikisko riesuto pusele.Paruostas slyvas deti i inda desertui vis uzpilant karstu sokoladu.Sokoladas:Istirpinti sviesta. Sviestui istirpus supilti cukru.Pavirti pakol istirps cukrus. Supilti grietine.Kai mase pr..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: sausu