25 rezultatų ieškant "salieras"

Kalakutiena su ryžiais

Ryžius pakepinti svieste, kartu su svogūnais, salieru ir morka. Įpilti sultinio ir 15 minučių troškinti. Paskui sudėti mėsą, žirnelius, prieskonius ir troškinti 10 minučių. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 3

Vištiena su ryžiais

Ryžius pakepinti svieste, kartu su svogūnais, salieru ir morka. Įpilti sultinio ir 15 minučių troškinti. Paskui sudėti mėsą, žirnelius, prieskonius ir troškinti 10 minučių. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Ropinių salierų salotos

Salieras ir obuolys supjaustomi smulkiais kubeliais, morka - smulkiai sutarkuojama. Visos daržovės sumaišomos, apšlakstomos citrinos sultimis, sudedamos smulkiai supjaustytos slyvos, pasūdoma ir užpilama majonezu. ..

Recepto vertinimas: 0

Grybų sriuba su kepta mėsa

Mėsą supjaustyti skersai raumenų į 4 - 5 gabalus, išmušti ir truputį apkepinti iš abiejų pusių. Mėsą kartu su atsiradusiomis sultimis dėti į puodą, įpilti 1 litrą verdančio vandens ir virti tol, kol mėsa suminkštės. Tada sudėti bulves. Kai jos beveik išvirs, suberti supjausty..

Recepto vertinimas: 0

Agurkinė su inkstais

Inkstus perpjaukite išilgai, išmirkykite, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite. Pavirę 10 minučių, vandenį nupilkite, inkstus išplaukite, vėl užpilkite šaltu vandeniu ir virkite dar 5 minutes. Po to susmulkinkite ir sudėkite juos į puodą. Liežuvį (geriausiai ver..

Recepto vertinimas: 4

Silkė su troškintomis daržovėmis

Svogūnai supjaustomi griežinėliais, daržovės stambiai sutarkuojamos. Aliejuje pakepinus svogūnus sudedamos daržovės ir patroškinamos, kol suminkštėja. Į daržoves supilama pomidorų tyrė, 1 stiklinė vandens, acto pagal skonį, įberiama truputis cukraus, sudedami prieskoniai ir pavir..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos buljonas „Konsome“

Jautieną nuplauti, įdėti į puodą ir užpylus 15 stiklinių vandens pastatyti ant ugnies virti. Užvirus nugriebti putas, sudėti smulkiai supjaustytas daržoves, pagal poreikį pasūdyti ir ant mažos ugnies virti porą valandų. Sriubą patiekti sriubiniuose puodeliuose su įvairiais pyragai..

Recepto vertinimas: 1

Silkė su daržovėmis

Silkė nulupama, išimami kaulai, obuoliai, svogūnai ir agurkai supjaustomi griežinėliais, morka ir salieras - mažais kubeliais. Į pusdubenį sluoksniuojama silkė su obuoliu, svogūnų ir agurkų griežinėliais. Užpilama padažu ir apibarstoma salirais ir morkomis. PAdažui majonezas išpla..

Recepto vertinimas: 1

Karšti sumuštiniai su rūkyta silke ir obuoliais

Viena duonos pusė apkepama. Silkė nuvaloma, išimami kaulai. Obuoliai supjaustomi mažais plonais griežinėliais, svogūnai susmulkinami. Silkės gabaliukai ir svogūnai truputį pakepinami margarine, įdedama miltų ir skysčio, paverdama, paskui sudedami obuoliai ir dar šiek tiek pakepinama a..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių balandėliai

Nuskustas bulves ir morkas stambiai sutarkuoti. Porus, salierą, kiausinius susmulkinti. Ryžius užpilti verdančiu vandeniu, palikti ismirkti, o atvėsusius sumaisyti su visais kitais produktais, suberti prieskonius. Kopūstų lapus paruosti kaip paprastiems balandėliams, įjuos dėti bulvių įd..

Recepto vertinimas: 0

Prancūziška bulvių mišrainė

Morka ir salieras stambiai sutarkuojami ir troškinami svieste. Baigiant troškinti, sudedami žirneliai, ataušinama. Bulvės, agurkai, obuoliai ir kiaušiniai supjaustomi kubiukais. Viskas sumaišoma, pasūdoma, įberiama truputis cukraus, sudedama į salotinę, užpilama majonezo, užbarstoma k..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir obuolių mišrainė

Bulvės ir obuoliai supjaustomi griežinėliais, salieras - mažais kubiukais, pipiras ir svogūnas - smulkiai sukapojami. Viskas sumaišona, pasūdoma ir, sudėjus į salotinę, užpilama padažu. Padažui: grietinė išplakama su garstyčiomis ir majonezu, įberiama sauja smulkiai supjaustyt..

Recepto vertinimas: 5

Bulvių ir grybų mišrainė

Bulvės ir pasūdytame vandenyje išvirtas salieras supjaustomi kubiukais. Išvirti pasūdytame vandenyje grybai atšaldomi ir supjaustomi. Viskas sumaišoma, pasūdoma ir užpilama majonezu. ..

Recepto vertinimas: 0

Pertrinta bulvių sriuba su ankštpipiriais

Bulvės ir salieras nuskutami, supjaustomi ir su svogūnu, ankštpipiriu bei pyrago riekute verdama sultinyje arba vandenyje. Išvirus pertrinama pro kiaurasamtį.Dar kartą užvirinama, supilama grietinė, įberiama druskos ir kapotų petražolių lapelių. ..

Recepto vertinimas: 0

Svogūnų sriuba

Iš mėsos, saliero, porų, pipirų ir lauro lapelių išverdamas sultinys. Svogūnai supjaustomi plonais griežinėliais ir atskirame indelyje, užpylus trupučiu sultinio, įdėjus sviesto, patroškinami. Suminkštėję svogūnai pertrinami pro sietelį ir sudedami į perkoštą sultinį. Užvir..

Recepto vertinimas: 4

Troškinta veršiena

Veršiena su kaulais sukapojama gabalais, įtrinamą prieskoniais, sumaišytais su druska, apibarstoma miltais ir apkepinama riebaluose, kol gražiai parusvės. Tada mėsa sudedama į puodą kartu su prieskoninėmis daržovėmis, įpilama šiek tiek sultinio ar karšto vandens ir troškinama ant m..

Recepto vertinimas: 0

Kepta marinuota veršiena

Prieskoninės daržovės (morka, svogūnas, petražolė, salieras, poras) susmulkinamos ir jomis įtrinamas veršienos gabalas. Išverdamas marinatas iš prieskonių (pipirų, lauro lapelių), acto, cukraus ir vandens ir atvėsęs užpilamas ant mėsos. Marinuojama 4—6 val. Išimta iš marinato ..

Recepto vertinimas: 0

Žemaitiškas veršienos kumpis su obuoliais

Veršienos kumpis ar kumpio gabalas palaikomas šaltame marinate ar rūgusiame piene 2—3 val. Išimtas nusausinamas, įtrinamas druska, sumaišyta su susmulkintais prieskoniais, ir kepamas orkaitėje pridėjus susmulkintų prieskoninių daržovių, truputį sviesto ar riebalų ir įpylus šiek t..

Recepto vertinimas: 2

Triušienos kepsniai su salierų ir porų salotomis

Nuvalyta, nusausinta ir supjaustyta gabaliukais skersai raumenų mėsa pabarstoma druska ir prieskoniais, pavilgoma išplaktame kiaušinyje, pavoliojama džiūvėsėliuose ir iškepama įkaitintuose riebaluose (abi pusės). Salotoms salierai ir porai (stiebo baltosios dalys) išverdami pasūdy..

Recepto vertinimas: 0

Šaltas jautienos kepsnys

Jautiena išmušama, pasūdoma, prismaigstoma lašinukų ir paliekama valandai. Keptuve kaitinamas sviestas. Į jį dedama jautiena ir kepama, kol apkepa iš visų pusių. Tuomet sudedamos veršio kojos, smulkiai supjaustytos morkos, burokėlis, poras, svogūnas, salieras, keli kvapieji pipirai ir..

Recepto vertinimas: 0

Olija Podrida troškinys

Žirnius pamirkyti per naktį, kad jie suminkštėtu. Kitą dieną juos virti apie 30 minučių 2l. vandens. Augalinį aliejų įkaitinti didelėje keptuvėje, įdėti supjaustytą svogūną, susmulkintą česnaką, dideliais gabaliukais supjaustytą mėsą (jautieną, gali būti ir vištiena), ku..

Recepto vertinimas: 0

Baklažanai, troškinti su daržovėmis (Ramunės)

Baklažanus supjaustyti griežinėliais, apvolioti miltuose ir apkepti. Iškeptus pasūdyti, užpilti padažu ir dar 3 min patroškinti. Padažas: Visas daržoves smulkiai supjaustyti arba stambiai sutarkuoti ir pakepinti aliejuje, kai suminkštėja, supilti pomidorų padažą, apsūdyti, ..

Recepto vertinimas: 0

Artišokų salotos su parmezano sūriu

Kietus išorinius artišoko lapus nuskabykite, nupjaukite viršutinį pumpuro trečdalį ir nuvalykite kotą. Tuomet perpjaukite artišokus išilgai ir išvalykite vidų. Šitaip sutvarkytus artišokus sudėkite į dubenį, apšlakstykite trimis ketvirtadaliais citrinos sulčių, užpilkite šaltu..

Recepto vertinimas: 0

Artišokų salotos su parmezano sūriu

Kietus išorinius artišoko lapus nuskabykite, nupjaukite viršutinį pumpuro trečdalį ir nuvalykite kotą. Tuomet perpjaukite artišokus išilgai ir išvalykite vidų. Šitaip sutvarkytus artišokus sudėkite į dubenį, apšlakstykite trimis ketvirtadaliais citrinos sulčių, užpilkite šaltu..

Recepto vertinimas: 0

Daržovių troškinys su dešrelėmis

Porus supjaustome griežinėliais, morkas ir salierus supjaustome plonais šiaudeliais. Bulves, svogūną ir šoninę supjaustome kubeliais. Į indą, skirtą troškinimui, supilame aliejų, pakepiname kiaulienos šoninę, sudedame visas daržoves, išskyrus porus, ir pakepiname. Supilame sultinį..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: salieras