25 rezultatų ieškant "kelias"

Merlangai su svogūnais

Žuvis nuplauti, nusausinti ir įpjauti šonuose. Pasūdyti, pabarstyti pipirais ir apšlakstyti citrinos sultimis. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinti kapotą česnaką, griežinėliais supjaustytą svogūną ir paruoštas žuvis. Žuvis perdėti į kepimo ..

Recepto vertinimas: 0

Daržovių ragu

Bulvės ir pupelės išverdamos ir nusunkiamos. Česnakai ir svogūnai smulkiai sukapojami ir pakepinami aliejuje, kol pagels, suberiamas mairūnas ir uždengus palaikoma kelias minutes. Vėliau sudedami skiltelėmis supjaustyti pomidorai, virtos pupelės ir bulvės. Viskas suma..

Recepto vertinimas: 0

Jūros ešeriai su daržovėmis

Žuvis nuplauti, nusausinti ir įtrinti druska, pipirais. Citriną nuplikyti karštu vandeniu ir supjaustyti plonomis riekelėmis. Po kelias riekeles kartu su keletu kadagio uogų, laurų lapeliu dėti į kiekvieną žuvį. Įpjovas susmeigti mediniais pagaliukais. Daržoves nuplauti, svogūną nul..

Recepto vertinimas: 5

Greiti kepsneliai

Paruošti faršą kaip įprastai kotletams, jį paskaninti druska, pipirais, prieskoniais, pridėti kelias riekutes mirkyto batono. Sutarkuoti kelias morkas, supjaustyti svogūną ir patroškinti keptuvėje su aliejumi. Iš faršo formuoti kotletus ir kepti keptuvėje aukštesniais kraštais. Apkep..

Recepto vertinimas: 0

Baklažanas

Nuplauname ir supjaustome baklažaną apskritimais dar karta nuplauname ir įtriname druska. Pakaukiame kelias minutes. Nuplauname dar karta. Įkaitiname keptuve ir pilame aliejaus arba sviesto. Mirkom baklažano gabaliukus į miltus ir dedame į keptuvę.Kepti kol apsrk..

Recepto vertinimas: 4

Spurgos II

Sodą sumaišyti su kefyru. Kiaušinius sumaišyti su cukrumi. Abu mišinius supilti į vieną indą ir sudėti miltus, gerai išmaišyti. Spugas virti aliejuje. Virti kelias minus, kol paruduoja. ..

Recepto vertinimas: 5

Česnakinė sriuba

Sutrupinti baltos duonos minkštimą. Sukapotą smulkiai česnaką suberti į puodą su įkaitintu aliejumi ir kelias minutes kepti ant silpnos ugnies. Sudėti duonos minkštimą ir kepti maišant. Įpilti vandens, suberti paprikų miltelius, pipirus, druską. Virti 20 minučių. Po to ..

Recepto vertinimas: 2

Braškių džemas

Gerai nuplautas braškes (galima jas maišyti su žemuogėmis) supilti į dubenį. Užpilti medumi ir palaikyti 3-4 valandas. Nupilti sirupą, jį iškošti ir virti, visą laiką maišant, ant didelės ugnies 10 minučių. Įdėti braškes ir virti dar kelias minutes. Galima įpilti serbentų sul..

Recepto vertinimas: 0

Itališka pica

Tai mano vienas mėgstamiausių marginimo būdų. Kelios savaitės prieš velykas pradedu rinkti svogūnų lukštus. Sušlapintą kiaušinį vynioju į lukštus ir apvynuoju skudurėliu bei aprišu siūlais. Prie kiaušinio prilipdžius kokį žalumyną , išsispaus piešinėlis. Galima p..

Recepto vertinimas: 4

Marinuoti agurkai su čili ir svogūnais

Ingridientai nurodyti trilitriniui stiklainiui. Jei darote kituose stiklainiuose - komponentus atitinkamai sumažinkite ar padidinkite. Užpilamo marinato litrui reiks: 1 L vandens, 100ml acto, šaukštas druskos, šaukštas cukraus, 3 lauro lapeliai, 5 kvapieji pipirai. Agurkų galiukus nupjauki..

Recepto vertinimas: 0

Sūdytos žaliuokės

Šviežios žaliuokės nuplaunamos, didesnės pasmulkinamos. Sumaišomos su druska ir sudedamos į stiklainį, uždengiamos, bet ne sandariai. Per kelias dienas atsiradus sultims, grybai kartu su sultimis perdedami į mažesnį stiklainį iki pat dangtelio viršaus ir sandariai uždaromi. Jei nepak..

Recepto vertinimas: 0

Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su grybais

Grybus užpilame nedideliu kiekiu šilto virinto vandens ir pamirkome pusvalandį. Grybus išgriebiame, nuvarviname, susmulkiname. 30g. sviesto įkaitiname keptuvėje, supilame brendį, sudedame grybus ir, nustatę silpną kaitrą, pridengą troškiname 25 minutes. Paruošiame bešamelio padažą...

Recepto vertinimas: 5

Pikantiški grybai

Svogūnai nuvalomi, supjaustomi žiedais, užpilami keliais šaukštais vandens ir emaliuotame puode troškinami ant mažos ugnies, kol suminkštėja. Po to sudedami grybai, suberiamas cukrus ir dar kelias minutes maišant kaitinama. Į puodą supilamas actas, viskas išmaišoma ir pusvalandžiui ..

Recepto vertinimas: 0

Rūkyta žuvis su krapų padažu

Žuvį nulupti, supjaustyti gabalėliais. Citrinas kruopščiai nuplauti, iš vienos išspausti sultis, o kitas supjaustyti skiltelėmis. Krapus smulkiai supjaustyti (kelias šakeles palikti papuošimui). Majonezą išsukti su grietine, citrinos sultimis ir krapais. Žuvies gabaliukus išdėlioti ..

Recepto vertinimas: 0

Lakštiniai su midijomis

Pamerkite midijas 1 valandai į didelį indą su šaltu vandeniu. Į didelį puodą įpilkite 125 ml vyno ir sudėkite midijas. Uždenkite ir pavirkite ant didelės ugnies 5-10 minučių, pakratydami puodą, kol geldelės atsivers. Neatsivėrusias geldeles išmeskite. Midijų mėsą išimkite iš ..

Recepto vertinimas: 4

Lakštiniai makaronai su jūros gėrybėmis

Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje. Perlieti šaltu vandeniu ir nuvarvinti. Keptuvėje įkaitintame alyvuogių aliejuje 5 minutes pakepinti jūrų gėrybes, sudėti makaronus, išmaišyti ir dar kelias minutes kepinti. Patiekti pabarščius smulkintais bazilikais. ..

Recepto vertinimas: 0

Tortas "Pasveikinimas"

Tešlai atskirkite 5 kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išplakite įpylę 6 valg. šaukšt. verdančio vandens ir pridėję 100 g cukraus bei 1 pak. vanilinio cukraus. Plakite, kol masė taps balta. 5 baltymus išplakite iki labai standžių putų, plakdami suberkite 50 g cukraus. Juos suk..

Recepto vertinimas: 3

Karštos salotos (Robertos)

Baklažaną supjaustyti riekelėmis, taip pat ir cukiniją. Paprikas ir pomidorus supjaustyti nedideliais gabalėliais. Keptuvėje išlydyti šiek tiek sviesto ir pakepti baklažaną su cukinija. Sudėti pupeles, paprikas ir pomidorus, pakepti kelias minutes. Tuomet sudėti pomidorų padažą ir g..

Recepto vertinimas: 0

Česnakinė sriuba

Sutrupinkite baltos duonos minkštimą. Smulkintą česnaką suberkite į puodą su įkaitintu aliejumi ir kelias minutes kepkite ant silpnos ugnies. Suberkite duonos minkštimą ir kepkite maišydami, kad neprisviltų. Įpilkite vandens, suberkite paprikos miltelius, pipirus druską. Virkite 20 m..

Recepto vertinimas: 1

DUONOS SRIUBA SU MEDUMI

Duona suraikyti, padziovinti orkaiteje, uzpillti saltu vandeniu ir palaikyti kelias valandas. Paskui pavirinti, kol visiskai issileis, sudeti medu, supilti gira su razinomis ir kmynais, o bebaigiant virti - ideti sviesto. Pries tiekiant supilti isplakta grietinele...

Recepto vertinimas: 0

GRAIKINIŲ RIEŠUTŲ UOGIENĖ (uzbekų)

Vandens paruosimas: 500g kalkiu gesinti 3 litrais vandens ir duoti pastoveti 3-4 valandas. Paskui nupilti skaidru vandeni ir perkosti per marle. Graikinius riesutus apvalyti nuovirsu dengiancios pleveles ir pamirkyti juos i paprasta salta vandeni dviem dienom, keisdami vandeni 3-4 kartus per dien..

Recepto vertinimas: 5

Vynuogių verinukai

Ant mediniu pagaliuku paeiliui suverkite vynuoges, uogas ar vaisius ir bananu riekeles. Apslakstykite citrinos sultimis ir pabarstykite cukrumi. Verinukus sudekite ant groteliu ir kelias minutes pakepkite. Padazui sokolada istirpinkite ir sumaisykite su grietinele. I lekste sudekite verinukus ir api..

Recepto vertinimas: 0

AGRASTŲ UOGIENĖ

Is cukraus ir vandens isverdame sirupa, atvesiname ir uzpilame ant uogu. Kita diena sirupa nupilame, uzverdame, atvesiname iki 40 C temperaturos ir vel uzpilame ant uogu. Trecia diena sirupa nupilame, uzverdame ir karsta uzpilame ant uogu. Po to uogas kelias minutes paviriname, sukreciame i paruostu..

Recepto vertinimas: 2

Troškinta veršiena su saulėgrąžomis

Mėsą truputi pamušame mėsos plaktuku, supjaustome juostelėmis. Įberiame prieskonių, saulėgrąžų, druskos ir palaikome 30 min.Keptuvėje su aliejumi apkepame mėsą, tuomet įpilame vyno ir dar pakepame kelias minutes. Po to įpilame vandens, sumaišyto su grietinėle, i padažą įberiame ..

Recepto vertinimas: 0

Vištiena troškinta vyne

Troškintuve blauzdeles apkepinti aliejuje iš abiejų pusių, sudėti pusžiedžiais plonai supjaustytus svogūnus, susmulkintą česnaką ir uždengus, ant mažos ugnies troškinti. Pievagrybius supjaustyti plokštelėm ir taip pat sudeti. Pomidorus užplikinti verdančiu vandeniu, palaikyti kelia..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: kelias