25 rezultatų ieškant "kelias"

Greiti kepsneliai

Paruošti faršą kaip įprastai kotletams, jį paskaninti druska, pipirais, prieskoniais, pridėti kelias riekutes mirkyto batono. Sutarkuoti kelias morkas, supjaustyti svogūną ir patroškinti keptuvėje su aliejumi. Iš faršo formuoti kotletus ir kepti keptuvėje aukštesniais kraštais. Apkep..

Recepto vertinimas: 0

Braškiniai ledai

Braškes nuplauti ir nusausinti, kelias gražias uogas atidėti papuošimui, o likusias sutrinti į tyrę su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinos sultimis. Jogurta sumaišyti su grietine ir įmaišyti į braškių tyrę. Gautą masę sudėti į metalinį įndą, kuriame šaldysite ledus. Ledus pa..

Recepto vertinimas: 5

Kopūstinukai

Kopūstą sumalti mėsmale su stambiausiu sieteliu, sudėti miltus, kruopas, druską, prieskonius, kepimo miltelius, kefyrą. Viską gerai išmaišyti. Kiaušinį išplakti iki putų ir supilti į kopūstinukų "tešlą". Vėl gerai išmaišyti ir palaikyti kelias min. Kepti įkaitintame aliejuje p..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių sriuba su česnaku

Bulves ir salierą supjaustykite, išvirkite pasūdytame vandenyje ir sutrinkite, sudėkite su druska ir kmynais ištrintą česnaką ir kelias minutes pavirkite. Paskui sudėkite su pienu sumaišytą trynį, sviestą ir žalumynus. Duoną supjaustykite šiaudeliais ir dėkite į kiekvieną lėkšt..

Recepto vertinimas: 0

Risoto su jūros gerybėmis

I sultini sudedame dziovintas be kauliuku slyvas, smulkintus riesutus, smulkinta duonos pluta. Miltus pakepiname riebaluose ir supilame i padaza. Suberiame druska, paprikos miltelius. Viska uzviriname, pertriname per sieta...

Recepto vertinimas: 3

Dilgėlių sriuba

Nuvalytas ir nuplautas lynas supjaustomas (galima ir nepjaustyti) gabalais, sudedamas į puodą (ant puodo dugno dedama nupjauta galva, uodega), suberiami prieskoniai ir supjaustytos prieskoninės daržovės, užpilama karštu pasūdytu ir parūgštintu vandeniu, kad vos apsemtų, ir, neuždengus ..

Recepto vertinimas: 0

Česnakinė sriuba

Sutrupinkite baltos duonos minkštimą. Smulkintą česnaką suberkite į puodą su įkaitintu aliejumi ir kelias minutes kepkite ant silpnos ugnies. Suberkite duonos minkštimą ir kepkite maišydami. Įpilkite vandens, suberkite paprikų miltelius, pipirus, druską. Virkite 20 minučių. Pabaigoj..

Recepto vertinimas: 0

Kalakutas, įdarytas grybais

Kalakuto vidų išplauti ir šiek tiek įtrinti druska ir pipirais. Kapotus grybus patroškinti kartu su kubeliais supjaustyta rūkyta nugarine. Į troškinį įberti nuplautų razinų ir prieskonių. Kalakutą prikimšti šio įdaro, užsiūti ir kelias valandas palaikyti šaltai, kad prieskoniai ..

Recepto vertinimas: 5

Kepta plekšnė su lašiniais

Žuvį nuplauti, nusausinti popieriniu rankšluoščiu ir apvolioti miltuose. Nukratyti miltų perteklių nuo žuvies gabalėlių ir sudėti juo vieną šalia kito. Lašinius supjaustyti mažais kubeliais ir pačirškinti keptuvėje, kol jie virs spirgučiais. Spirgučius išimti, o keptuvėje žuv..

Recepto vertinimas: 0

Uogų gėrimas

Trintos uogos užpilamos virintu vandeniu ir palaikius 20 - 25 minučių nukošiamos. Skystis paskaninamas medumi ar cukrumi. Į kiekvieną taurę ar stiklinę įdedama po kelias pasiliktas uogas ir spalvoto ledo gabaliukų. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių košė su aguonomis

Aguonas nuplauti, užpilti verdančiu vandeniu, uždengti. Kai vanduo atsals, jį nupilti, o aguonas kelis kartus sumalti. Bulves isvirti, sugrūsti. Sudėti maltas aguonas, nuolat maisant supilti karstą pieną, kelias minutes pakaitinti. Kosę patiekti karstą. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Cepelinai

Vieną kilogramą bulvių švariai nuplauname ir išverdame su lupena, ataušiname ir sumalame mėsmale. Likusias bulves nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka. Tarkius išspaudžiame per merliuką, kuo sausiau. Bulvių sultims duodame pastovėti, kad nusėstų krakmolas. Tada sultis nupilame ..

Recepto vertinimas: 4

Bulviniai vėdarai

Tarkių masę paruoskite kaip kugeliui ir per specialų piltuvėli ar tiesiog su saukstu sukimskite į isvalytas ir gerai ismirkintas žarnas. Galus užriskite siūlu ar susmeikite mediniu smeigtuku, pirmiau vieną galą, o kai prikimsite - kitą. Neprikimskite žarnų pilnai, nes kepant vėdarai su..

Recepto vertinimas: 4

Silkė su raugintais agurkais

Silkės filė supjaustyti gabaliukais, uždėti pjaustytų svogūnų, pabarstyti pipirais ir užpilti actu. Taip palaikyti kelias valandas. Svogūnus supjaustyti kubeliais, pakepinti aliejuje, pridėti kubeliais pjaustytų, be sėklų agurkų, dar 8-10 minučių pakepinti, atvėsinti ir užpilti p..

Recepto vertinimas: 0

Rūkyta žuvis su krapų padažu

Žuvį nulupti, supjaustyti gabalėliais. Citrinas kruopščiai nuplauti, iš vienos išspausti sultis, o kitas supjaustyti skiltelėmis. Krapus smulkiai supjaustyti (kelias šakeles palikti papuošimui). Majonezą išsukti su grietine, citrinos sultimis ir krapais. Žuvies gabaliukus išdėlioti ..

Recepto vertinimas: 0

Maltos mėsos troškinys

Į didelę keptuvę sudėkite stambiai supjaustytus svogūnus ir morką, apkepkite. Tada sudėkite maltą mėsą, pakaninkite prieskoniais ir 5-7 minutes pakepinkite. Stambiai supjaustykite paprikas, susmulkinkite česnakus ir sudėkite į keptuvę. Įpilkite stiklinę vandens (sultinio), sume..

Recepto vertinimas: 3

Manų košė

Užvirinti pieną su vandeniu, virinti ant nedidelės ugnies. Kai pienas su vandeniu užvirs, dar primažinti ugnį ir įberti truputį druskos ir cukrų. Vėliau maišant po vieną šaukštą iš lėto suberti manų kruopas. Manų kruopas berti reikia sustoti tada, kai pasijaučia sutirštėjimas..

Recepto vertinimas: 3

Baklažanų ritinukai

Baklažaną supjaustyti pailgais griežinėliais, pabarstyti prieskoniais ir apkepinti aliejuje. Griežinėlius sudėti ant popierinės servetėlės, kad susigertų aliejus. Ryžius išvirti pasūdytame vandenyje ir sumaišyti su susmulkintais žalumynais, paprika, česnaku. Po šaukštą šio įd..

Recepto vertinimas: 0

„Gildijos“ jautienos kepsnys

Mėsą truputį pamušti, įtrinti prieskoniais ir palaikyti. Įkaitinti šiek tiek aliejaus keptuvėje, sudėti mėsą ir gerai prispausti. Abi puses apkepti po 2-3 min., tada ant mėsos suberti smulkintus svogūnus, tarkuotą fermentinį sūrį ir šaukštelį majonezo. Uždengti keptuvę ir, su..

Recepto vertinimas: 4

Kepta ėriena (Tajine ďagneau)

Orkaitę įkaitinkite iki 210ºC. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite. Iš mėsos išimkite kaulus, supjaustykite dideliais gabalais. Pašildykite aliejų ir 5 minutes pakepinkite jame svogūnus; sudėkite mėsą. Paruoškite 0,75 l sultinio, sudėkite medų, įberkite šafranų, kmynų, imbier..

Recepto vertinimas: 0

SILKIŲ SUKTINUKAI

Silkes ismirkyti, isvalyti, isimti kaulus, perpjauti isilgai. Ju puseles apibarstyti susmulkintomis petrazolemis, apslakstyti citrinos sultimis, aptepti aliejumi ir 1-2 val. palaikyti saldytuve.Paruosti idara: svogunus nulupti, siupjaustyti siaudeliais ir pakepinti su aliejumi, sudeti siaudeliais su..

Recepto vertinimas: 4

SILKRAMTIS

Silkes ismirkyti, isdarineti, isimti kaulus ir sukapoti. Ant duonos riekiu uztepti sviesto, apibarstyti kmynais, uzdeti kelias rugstaus obuolio skilteles, o ant obuoliu - silkes. Kepimo skarda istepti riebalais. Taip paruostas riekes deti i riebalais istepta kepimo skarda ir kepti 20-25 min. orkaite..

Recepto vertinimas: 0

GRAIKINIŲ RIEŠUTŲ UOGIENĖ (uzbekų)

Vandens paruosimas: 500g kalkiu gesinti 3 litrais vandens ir duoti pastoveti 3-4 valandas. Paskui nupilti skaidru vandeni ir perkosti per marle. Graikinius riesutus apvalyti nuovirsu dengiancios pleveles ir pamirkyti juos i paprasta salta vandeni dviem dienom, keisdami vandeni 3-4 kartus per dien..

Recepto vertinimas: 5

SALDI PUTA

Zelatina uzpilti vandeniu ir palikti 15 min, kad isbrinktu. Po to suberti cukru ir sildyti maisant, kol istirps zelatina. Kiausinio baltymus isplakti iki standziu putu su cukraus pudra ir citrinos sultimis, iplakti zelatina. Kelias braskes palikti papuosimui, o kitas supjaustyti. I riebalais istepta..

Recepto vertinimas: 0

Makaronai su baravykais

Baravykus nuvalome ir isverdame pasudytame vandenyje. Didesnius supjaustome kubeliais, o mazesnius paliekame patiekalui papuosti. Pasudytame vandenyje isverdame makaronus. Keptuveje su sviestu pakepiname kubeliais supjaustytas svogunu galvutes. Suberiame susmulkinta sultinio kubeli ir miltus. Nuolat..

Recepto vertinimas: 2

Raktiniai žodžiai: kelias