9 rezultatų ieškant "raugo"

Agurkinė su inkstais

Inkstus perpjaukite išilgai, išmirkykite, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite. Pavirę 10 minučių, vandenį nupilkite, inkstus išplaukite, vėl užpilkite šaltu vandeniu ir virkite dar 5 minutes. Po to susmulkinkite ir sudėkite juos į puodą. Liežuvį (geriausiai ver..

Recepto vertinimas: 4

Žuvies barščiai

Grybus nuplauti ir kelioms valandoms pamerkti nedideliame vandens kiekyje. Žuvį ir daržoves nuplauti, nuvalyti ir išvirti (1,5 litro vandens), supilti grybus su vandeniu, kuriame buvo mirkomi. Baigiant virti suberti kvapniuosius pipirus ir lauro lapelį. Išvirus perkošti. Atskirai išvirti bu..

Recepto vertinimas: 0

Žuvies barščiai

Grybus nuplauti ir kelioms valandoms pamerkti nedideliame vandens kiekyje. Žuvį ir daržoves nuplauti, nuvalyti ir išvirti (1,5 litro vandens), supilti grybus su vandeniu, kuriame buvo mirkomi. Baigiant virti suberti kvapniuosius pipirus ir lauro lapelį. Išvirus perkošti. Atskirai išvirti bu..

Recepto vertinimas: 0

Pyragas pynė

Mieles ištirpdykite pusėje kiekio šilto pieno.Įdėkite po šaukštelį cukraus pudros ir miltų.Gerai sumaišykite ir padėkite šiltai.Sviestą ištirpdykite ir leiskite ataušti.Iš miltų, išaugusio raugo, kiaušinių, 4 šaukštų cukraus pudros ir vanilinio cukraus užmaišykite tešlą.G..

Recepto vertinimas: 0

Avižinis kisielius

Avižų miltus, vandenį ir duonos raugą sumaišome ir paliekame nakčiai. Tada perkošiame per sietą, įdedame druskos ir verdame. Patiekiame su migdolų pienu. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Pyragas Hermanas

Pries kepdami berkite du saukstelius vanilinio cukraus,2 saukstelius kepimo milteliu,2 stiklines miltu,imuskite 3 kiausinius,ipilkite puse stiklines aliejaus.Galite iberti razinu arba kitu dziovintu vaisiu.Labai gerai viska ismaisykite.Kepimo forma istepkite riebalais,kepkite 40 minuciu 180-200 lai..

Recepto vertinimas: 3

Raugas

Ruginei juodai duonai išpurenti vartojamas tik raugas — paskutinio kepimo duonos tešlos 1/2—1 kilogramo didumo bandelė, kuri paliekama išplautame duonkubilyje ir laikoma sausoje šaltoje (ne žemesnėje kaip 0°C) vietoje iki kito kepimo. Per tą laiką bandelės paviršius apdžiūsta..

Recepto vertinimas: 3

RAGUOLIAI SU UOGIENE

Miltus, cukru ir grietine ismaisyti ir trumpam palikti, kad pakiltu raugas. Is miltu, margarino, kiausiniu, druskos ir pakilusio raugo paruosti tesla. Atsaldyti ja, o po to iskocioti nedideliais lakstais. Kiekviena supjausyti i 4 dalis. Po to patepti uogiene ir suvynioti. Raguolius kepti vidutiniska..

Recepto vertinimas: 0

Ruginė Kūčių duona

Sventems zemaiciai kepdavo pagerinta duonele. I duonkubili pildavo sultis, iberdavo puse miltu, mentele isplakdavo, idedavo raugo ir kildindavo vis retkarciais paplakdami. Tada sudedavo medu arba cukru, kmynus, druskos, supildavo miltus ir gerai isminkydavo. Kildindavo. Ant lizes paberdavo miltu arb..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: raugo