25 rezultatų ieškant "saldainiai"

Šokoladiniai irisai

Grietinėlė įkaitinama 18-20 cm skersmens puode. Šokoladas smulkiai sutrupinamas, su cukrumi ir kakavos milteliais įmaišomas į grietinėlę ir 4-5 minutes pavirinama. Verdant nepaliaujamai maišyti, nes tyrė gali prisvilti. Forma išklojama plėvele arba rūpestingai ištepama aliejumi. Šok..

Recepto vertinimas: 0

Morkų saldainiai

Nuplautas morkas sutarkuoti, supilti į emaliuotą indą ir sudėti cukrų, išmaišyti mediniu šaukštu. Virti apie valandą, kartais ir mažiau. Baigiant virti įberti imbierų, išmaišyti. Jei šaukšteliu suvoliojus kamuolėlį jis išlaiko formą, vadinasi išvirė. Tada labai plonai patepti..

Recepto vertinimas: 0

Medaus saldainiai

Medų su sviestu išsukite. Supilkite avižinius dribsnius, sudėkite mėsmale sumaltus riešutus, vanilinį cukrų, išmaišykite. Skardą išklokite sviestu ištepta folija ir sukrėskite paruoštą masę. Sulyginkite. Statykite šaltoje vietoje. Kai sustings supjaustykite gabaliukais, ant jų u..

Recepto vertinimas: 0

Slyvų saldainiai

Slyvas išmirkykite, išimkite kauliukus ir sumalkite. Iš cukraus ir vandens išvirkite sirupą. Į sirupą dalimis dėkite slyvas, išspaustas citrinos sultis ir dar šiek tiek pavirkite. Ant vaflio lakšto paskleiskite dalį masės, uždėkite kitą lakštą. Taip kartokite, kol viską sudėsite..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių saldainiai

Cukrų ir grietinę virkite maišydami, kol pasidarys kondensuotos grietinės tirštumo. Tada supilkite sodą, tarkuotus obuolius, sviestą, cinamoną ir citrinos žievelę. Dar pavirkite, pamaišydami, ir ataušinkite. Tada masę 1 cm storiu paskleiskite ant vandeniu sudrėkintos lentelės. Pabars..

Recepto vertinimas: 1

Sausainių saldainiai

Išsukus sviestą, supilami kakavos milteliai ir cukrus. Sudedami vandeniu ir likeriu pašlakstyti sausainiai. Iš išminkytos masės suformuotos bulvelės pavoliojamos tarkuotame šokolade. ..

Recepto vertinimas: 0

Avižinių dribsnių saldainiai

Ištirpinus puode sviestą, suberiamas cukrus, avižiniai dribsniai ir truputį paskrudinami. Tada supilama grietinėlė ir likeris, masė pakaitinama, kol skystis susigeria. Išmaišyta masė atšaldoma, iškočiojamas 2 cm storumo lakštas ir, supjausčius kvadratėliais, aptepama glajum. Glajui..

Recepto vertinimas: 3

Saldainiai

Šokoladą susmulkinti. Grietinėlę užvirinti ir joje ištirpinti šokoladą. Į ištirpintą šokoladą sudėti riešutus ir supilti romą. Masę atšaldyti šaldytuve. Peiliu dar pasmulkinti kokoso drožles. Iš šokolado masės daromi rutuliukai ir apvoliojami smulkintose kokoso drožlėse. Ga..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių saldainiai

Nulupti obuoliai smulkiai supjaustomi, užpilami keliais šaukštais vandens, citrinos ir apelsino sultimis, sudedamas cukrus, tarkuotos citrinos ir apelsino žievelės ir maišant verdama, kol sutirštėja (apie 30 minučių). Išvirusi masė sumaišoma su kapotais riešutais ir užtepama ant vafl..

Recepto vertinimas: 0

Grietininiai saldainiai

Viską virti ant silpnos ugnies, kad sutirštėtų. Maišyti. Kai pradės tirštėti, perpilti į didesnį indą. Masei pakankamai sustingus , supjaustyti ir pavolioti cukraus pudroje. ..

Recepto vertinimas: 0

Saldainiai su imbieru

Šokoladą ištirpiname ir praaušiname. Imbiero gabaliukus suberiame į šokolado tyrę ir maišome, kol aplips. Tada dedame į padėklą, kad sustingtų. Sandariame inde šaldytuve galime laikyti net mėnesį. ..

Recepto vertinimas: 0

Saldainiai su pienu ir medumi

Visus komponentus virti, kol pasidarys tiršta masė. Ją sukrėsti į sviestu išteptą skardą. Atvėsusią supjaustyti nedideliais kvadratėliais ir juos suvynioti į celofaną arba pergamentinį popierių. ..

Recepto vertinimas: 1

Saldainiai „Paukščių pienas“ (Jūratės)

Želatiną ištirpinti vandenyje (vandens reikia per pus mažiau, nei rašoma ant pakelio). Pieną su miltiniu cukrumi gerai išplakti. Kai želatina pradės stingti, ją maišant pilti į išplaktą pieno ir cukraus masę. Sustingusią masę supjaustyti mažais kubeliais. ..

Recepto vertinimas: 3

Riešutiniai saldainiai (Jūratės) (foto)

Riešutinė masė: riešutus sumalti kavamale. Indelyje išlydyti sviestą, įberti cukraus ir maišyti kaitinant kol cukrus ištirps. Įpilti šlakelį pieno ar grietinėlės. Maišant po truputį berti sumaltus riešutus. Kaitinant maišyti kol sutirštės. Leisti atvėsti. Iš atvėsusios masė..

Recepto vertinimas: 0

ŠOKOLADINIAI IRISAI

Grietinele ikaitinama 18-20 cm skersmens puode. Sokoladas smulkiai sutrupinamas, su cukrumi ir kakavos milteliais imaisomas i grietinele ir 4-5 minutes pavirinama. Verdant nepaliaujamai maisyti, nes tyre gali prisvilti. Forma isklojama plevele arba rupestingai istepama aliejumi. Sokoladiniu irisu ty..

Recepto vertinimas: 2

VAISINIAI SALDAINIAI

Datules, slyvas ir abrikosus permalkite mesmale. Imaisykite medu ir citrinos geltonaji zieveles sluoksni. Rankas suvilgykite saltu vandeniu ir formuokite rutuliukus. Juos apvoliokite maltais riesutais ar susmulkintais vafliais.Patariu saldainius laikyti saltai...

Recepto vertinimas: 0

SALDAINIAI SU MIGDOLAIS

1-oji mase: istirpiname sviesta, suberiame sauksta miltu, pakepiname. Pilame cukru, piena ir maisydami viriname, kol mase bus vientisa. Atausiname. Mase suplakame. Plakdami, po truputi pilame puses citrinos sultis. Plakame tol, kol mase pasidarys puri.2-oji mase: per sieteli pertriname varske. Ideda..

Recepto vertinimas: 0

SALDAINIAI "ROMO RUTULIUKAI"

Sokolada susmulkinti. Grietinele uzvirinti ir joje istirpinti sokolada. I istirpinta sokolada sudeti riesutus ir supilti roma. Mase atsaldyti saldytuve. Peiliu dar pasmulkinti kokoso drozles. Is sokolado mases daromi rutuliukai ir apvoliojami smulkintose kokoso drozlese. Galima sudeti i krepselius s..

Recepto vertinimas: 0

SALDAINIAI SU PISTACIJOMIS

Dubenyje iki vientisos mases ismaisykite skrudintus riesutus, kapotas pistacijas, cukraus pudra, konjako ir kiausinio baltyma. Suvoliokite riesuto dydzio rutuliukus. Smulkiai sukapokite konservuota apelsina. Pirstu rutuliuke ispauskite duobute, idekite kapoto apelsino ir vel suvoliokite rutuliuka. D..

Recepto vertinimas: 0

SALDAINIAI "SVARAINIUKAI"

Visus produktus ismaisome. Mase turi pastoveti, kol isbrinks kokosas. Jai sustangrejus darome mazus saldainiukus ir apibarstome juos kokoso drozlemis.Siuos saldainius galima laikyti ilgai, jie padziusta ir pasidaro dar skanesni...

Recepto vertinimas: 0

AVIŽINIŲ DRIBSNIŲ SALDAINIAI

Obuolius supjaustyti smulkiais gabaleliais. Sviesta istirpinti, sumaisyti su aviziniais, kaitinti maisant, kol dribsniai pagels. Cukru pakaitinti, kol paruduos, supilti i puoda su obuoliais ir dribsniais. Mase kaitinti maisant, ipilti uogienes, suberti kava. (Vietoj uogienes galima ideti citrinos ru..

Recepto vertinimas: 0

DŽIOVINTŲ MORKŲ SALDAINIAI

Riesutus sausoje keptuveje paskrudiname iki gelsvumo, nuimame zievele ir sukapojame. Morkas ir razinas nuplauname, sumalame mesmale, isspaudziame cirtinos sultis, sudedame prieskonius, riesutu trupinelius ir pakepintus dribsnius. Viska gerai isminkome. I tesla galima ideti sauksteli dziovintos dilge..

Recepto vertinimas: 0

ŠOKOLADINIAI SALDAINIAI SU IMBIERU

Sokolada istirpiname ir praausiname. Imbiero gabaliukus suberiame i sokolado tyre ir maisome , kol aplips. Tada dedame i padekla, kad sistingtu. Tokie saldainiai tinka prie kavos likerio. Sandariame inde saldytuve galime laikyti net menesi...

Recepto vertinimas: 3

Pienių saldainiai

Pienių žiedus, slyvas, razinas sumalame mėsmale. Išspaudžiame citrinos sultis. Įdedame medaus. Išmaišome. Tarp delnų įdedame šaukštelį masės, susukame rutulėlį ir apvoliojam sausainių trupiniuose. ..

Recepto vertinimas: 0

Morkų saldainiai

Nuskustas, smulkiai sutarkuotas morkas virti ant nedidelės ugnies 20-30 min., kad būtų košė ir neliktų sulčių. Kai atvės, berti vanilinį cukrų, sutarkuotas apelsinų žieveles ir pilti konjaką. Po to formuoti riešuto dydžio rutuliukus ir apvolioti cukruje.Pastovėję šie saldainiai ta..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: saldainiai