Žuvienė su prancūzišku česnakiniu majonezu


Sudėtingumas: 4
Ingridientai:

Tai tikrai šventinė sriuba, kurią galima išvirti iš anksto. Atėjus svečiams ją tereikia pašildyti ir įdėti vėžių uodegėlių.

1 poras
1 cukinija
1 kg pomidorų
300 ml balto vyno
300 g gabalėliais supjaustytos menkės
300 g gabalėliais supjaustytos lašišos
200 g vėžių uodegėlių
2 arbatiniai šaukšteliai raudonėlių
2 arbatiniai šaukšteliai čiobrelių
4 kubeliai žuvies buljono
2 arbatiniai šaukšteliai geltonojo cukraus
druska, pipirai
½ šafrano
1 l vandens
krapai
maistiniai riebalai

Česnakiniam majonezui pagaminti:
4 skiltelės česnako
2 kiaušinio tryniai
250 ml aliejaus
½ arbatinio šaukštelio druskos

Gaminimas:

Pirmiausia paruoškite česnakinį majonezą. Inde sutrinkite česnako skilteles ir sumaišykite su kiaušinio tryniais. Maišydami pamažu supilkite aliejų. Įdėkite druskos. Prieš patiekdami laikykite šaldytuve.

Verdančiu vandeniu perliekite pomidorus, nulupkite nuo jų odelę ir supjaustykite gabalėliais. Nuplaukite porą ir supjaustykite griežinėliais. Tada kubeliais supjaustykite cukiniją.

Įdėkite į puodą šiek tiek maistinių riebalų ir pavirkite jame porą su cukinija. Sudėkite pomidorų gabalėlius, buljono kubelius, suberkite prieskonius, druską, cukrų ir pipirus. Pavirkite 5 min.

Supilkite vyną, sudėkite šafraną, žuvį ir dar 2-5 min. pavirkite. Virimo laikas priklauso nuo žuvies gabalėlių dydžio.

Paragaukite, jei reikia, įdėkite daugiau prieskonių. Sudėkite vėžių uodegėles ir padidinkite ugnį, kad sriuba greitai užvirtų. Patiekiama iš karto.

Tinka vartoti su:

Šaltinis : http://www.dansukker.com

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!