Kepta marinuota veršiena

Ingridientai:
1kg veršienos,
50 g lašinukų,
20 g riebalų,
prieskonių,
prieskoninių daržovių,
druskos,
truputis acto ar l/2 citrinos sulčių,
cukraus.
Gaminimas
Prieskoninės daržovės (morka, svogūnas, petražolė, salieras, poras) susmulkinamos ir jomis įtrinamas veršienos gabalas. Išverdamas marinatas iš prieskonių (pipirų, lauro lapelių), acto, cukraus ir vandens ir atvėsęs užpilamas ant mėsos. Marinuojama 4—6 val. Išimta iš marinato mėsa nusausinama, pasūdoma, prismaigstoma pailgais gabalėliais supjaustytų lašinukų (raumenų kryptimi), dedama į keptuvą su įkaitintais riebalais ir kepama orkaitėje ar krosnyje palaistant atsiradusiomis sultimis. Jei sultys išgaruoja, papildoma karštu vandeniu, kad kepsnys neprisviltų. Iškepa per 1-1,5 val.
Patiekiant mėsa pjaustoma skersai raumenų griežinėliais, sudedama į pusdubenį, apipilama perkoštu padažu, kuriame kepė, ir apdedama keptomis bulvėmis. Atskirai duodama žalių ar raugintų daržovių salotos, marinuoti vaisiai ar bulvių košė.

Pastabos:
Keptą veršieną galima patiekti ir šaltą. Tuomet perkoštas padažas supilamas į plokščią lėkštę ir ataušinamas, nuo paviršiaus nuimami riebalai, o sustingę drebučiai supjaustomi rėželiais ir jais puošiamas supjaustytas kepsnys.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!