25 rezultatų ieškant "reikia"

Namie ruošti kibinai, pyragėliai su mėsa

Sudedame margariną, sudedame grietinę ir 2 kiaušinius. Viską sumaišome, įpilame miltų ir viską suminkome. Kol gaunasi minkoma tešla ir turėkite omenyje, kad tešlą reikia minkyti greitai nes sviestas ar margarinas greitai tirpsta ir atrodo, kad reikia vis daugiau ir daugiau miltų. Tešl..

Recepto vertinimas: 4

"Grybai" iš bulvių

Labai kruopščiai išplauti bulves šepetuku [gal net nenaudojamu dantų šepetuku]. Į puodą įpilti vandens ir pasudyti. Palaukti kol vanduo užvirs. Sudėti bulves ir virti iki tol kol bulvės pasidarys minkštos. Tada vandenį nupilti, o bulves atšaldyti. Dabar pats linksmiausias momentas. D..

Recepto vertinimas: 0

Jogurtinis tortas su braškėmis

Su šakute sutrynti braškes ir maišyti tol kol pasidarys vienalytė masė, įdėti cukrų ir dalį apelsinų sulčių ir kaitinti kol užvirs. Nuimti nuo ugnies ir leisti masei atvėsti. Į likusias apelsinų sultis supilti želatiną, maišyti, turėtų ištirpti. Ištirpusią želatiną ma..

Recepto vertinimas: 3

Šilutės bandelės su cinamonais, riešutais ir razinomis

Sausas mieles išmaišyti su trupučiu miltų, o paskui ir su visais išsijotais miltais, cukrumi ir druska. Įpylus pasukas ir aliejų, išmaišyti tešlą, suformuoti rutulį ir apdengus palikti pusvalandžiui šiltoje vietoje pakilti. Paskui tešlą dar kartą išminkyti, suformuoti 20x40 cm sta..

Recepto vertinimas: 0

Garsusis Šilutės šokoladinis pyragaitis

Biskvitui išmaišyti persijotus miltus su maltais migdolais, alyvų aliejumi ir tryniais. Atskirai su cukrumi kietai suplakti baltymus ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Tešlą plonu sluoksniu supilti į kepimo popieriumi išteptą skardą ir kepti 250? 5 minutes. Kas nemoka kepti biskvito, gal..

Recepto vertinimas: 5

Tortas „Napoleonas“

Tešla: Šaltą, kietą margariną stambiai sutarkuoti. Įdėti miltus, sojos pieną, druską. Padaryti tešlą. Padaryti is tešlos rutulį ir įdėti į šaldytuvą 1 valandai. Po valandos tešlą padalinti į 6, 7 dalis ir padaryti iš jų blynus. Iškepti juos orkaitėje.Kremas: sumaišyti šal..

Recepto vertinimas: 4

Agurkinė su inkstais

Inkstus perpjaukite išilgai, išmirkykite, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite. Pavirę 10 minučių, vandenį nupilkite, inkstus išplaukite, vėl užpilkite šaltu vandeniu ir virkite dar 5 minutes. Po to susmulkinkite ir sudėkite juos į puodą. Liežuvį (geriausiai ver..

Recepto vertinimas: 4

Įdaryta lydeka drebučiuose

Lydeką nuskusti, išskrosti per padarytą pjūvį neperpjaunant papilvės, išimti žiaunas ir išplauti šaltame vandenyje. Numauti odą taip, kad galva ir uodega pasiliktų neatskirtos nuo odos. Įdarui skirtą žuvies mėsą, išėmus kaulus, sukapoti arba sumalti mašinėle kartu su pakeptu sv..

Recepto vertinimas: 1

Silkių vyniotiniai "Rolmopsai"

Silkes išmirkyti, išvalyti (prastesnes silkes nulupti), išimti kaulus, perskiriant išilgai į dvi puses. Marinatui morkas supjaustyti žvaigždutėmis, svogūnus - pailgais plonais gabalėliais ir, sudėjus į verdantį vandenį su lauro lapeliais, gvazdikėliais bei pipirais, pavirti 15 min. P..

Recepto vertinimas: 0

Saldūs sumuštiniai su obuoliais ir plakta grietinėle arba varške

Keksas perpjaunamas pusiau, šokoladinis sviestas išsukamas ir užtepamas ant kekso arba sausainių.Obuoliai nulupami, perpjaunami į keturias dalis.Minkštus galima dėti žalius, o kietesnius ir rūgštesnius reikia išvirti pasaldintame vandenyje.Grietinėlė arba varškė išplakama, įdėjus ..

Recepto vertinimas: 0

Bulviniai kukuliai su lašinukais

Paruoškite tešlą pagal cepelinų mišinio paruošimo būdą. 625 ml šalto vandens pastoviai maišant iš lėto reikia supilti visą pakelio turinį. Leisti tešlai išbrinkti 5-7 min. Lašinukai ir svogūnai smulkiai supjaustomi. Lašinukai suspirginami, tada sudedami ir apkepinami svogūnai..

Recepto vertinimas: 0

"JAUNYSTĖ"

Kiaušinių baltymus išplakti su cukraus pudra, kol bus labai standžios putos, suberti pakelį vanilinio cukraus, susmulkintus riešutus, truputį citrinos rūgšties, dar kiek paplakti. Iš gautos masės iškepti 3-4 papločius. Paplotį reikia kepti apie 1,5 val. 100C temperatūroje. Paplotis ..

Recepto vertinimas: 0

"Paukščių pieno" tortas

Prieš pradedant gaminti, reikia želatiną užpilti pienu. Varškė du kartus permalti mėsmale, cukrų, sviestą ir kiaušinius (trynius) išsukti iki purumo, paskui sudėt varškę, visus prieskonius ir viską išmaišyti. Paskui šildyti želatiną. Bliudelį su želatina, užpilta pie..

Recepto vertinimas: 5

Su obuoliais kepta žąsis

Prieš kepant žąsis nusvilinama, išdorojama, labai gerai nuplaunama ir nušluostoma. Jai nupjaunamas kaklas ir kojos iki sąnario. Paukštis iš vidaus ir iš išorės įtrinamas druska su kmynais ir maltais kvapiaisiais pipirais. Taip paruošta ji paliekama per naktį. Kitą dieną kmynai nuš..

Recepto vertinimas: 0

Makaronai su sūriu (Saimono)

Puode vandens su 2 šaukštais aliejaus verdame makaronus (taip jie išverda geriau ir nesukimba) apie 10 min., kad būtų ne per minkšti. Kol verda makaronai sutarkuojame sūrį, pasiruošiame faršą ir supjaustome pomidorą kubeliais. Išvirusius makaronus nukošiame, perdedame į kitą indą ..

Recepto vertinimas: 3

Grepfrutų suflė (Pamplemousse en soufflé)

Greipfrutus švariai nuplaukite, nutrinkite šepetėliu. Nupjaukite maždaug trečdalį kiekvieno greipfruto;šaukšteliu išskobkite vidų. Išspauskite sultis, perkoškite per marlę. Puode ištirpinkite sviestą, suberkite krakmolą. Nukaiskite, supilkite greipfrutų sultis. Maišant virkite an..

Recepto vertinimas: 0

Rauginti kopūstai

Rauginimui geriausiai tinka vėlyvieji kopūstai ir rauginti mediniame inde. Galima rauginti ir emaliuotame inde, bet reikia, kad nebūtų nė vieno pažeidimo. Viršutinius lapus reikia nuimti, perpjauti per pusę ir išimti kotą, tuomet peiliu ar specialia smulkintuve supjaustyti kopū..

Recepto vertinimas: 2

RAUGINTI KOPŪSTAI SU PAPRIKA

Virsutinius lapus reikia nuimti, perpjauti per puse ir isimti kota, tuomet peiliu ar specialia smulkintuve supjaustyti kopustus. Sutarkuoti (burokine tarka) arba supjaustyti morkas. Paprikas supjaustyti siaudeliais ir susmulkinti petrazoles. Supjaustytus kopustus deti i inda sluoksniais: kopustai - ..

Recepto vertinimas: 0

RAUGINTI KOPŪSTAI SU SVOGŪNAIS

Virsutinius lapus reikia nuimti, perpjauti per puse ir isimti kota, tuomet peiliu ar specialia smulkintuve supjaustyti kopustus. Sutarkuoti (burokine tarka) arba supjaustyti morkas ir susmulkinti svogunus. Supjaustytus kopustus deti i inda sluoksniais: kopustai - morkos ir svogunai - truputi pabarst..

Recepto vertinimas: 0

RAUGINTI KOPŪSTAI SU OBUOLIAIS IR SPANGUOLĖMIS

Kopustus susmulkiname, kruopsciai pertriname su druska, suberiame tarkuotas morkas, skiltelemis pjaustytus obuolius, sudedame visus prieskonius ir spanguoles, kruopsciai ismaisome. Paspausdami sudedame i inda, virsu pridengiame kopustu lapais, uzdengiame medine lentele ir prislegiame, kad skystis ap..

Recepto vertinimas: 0

Trešnių sultys su minkštimu

Nuplautas tresnes, geriau be kauliuku, kaitinti 60-70 C temperaturoje, kol suminkstes. Tuomet pertrinti per asutini ar plastmasini tinkleli. Sultis su minkstimu reikia gaminti greitai, nes trinant i zaliava patenka daug oro, todel ji gali patamseti ir suirti nemazai vitaminu. Kad sultys nepatamsetu,..

Recepto vertinimas: 0

Trešnių kompotas

Tresnes i stiklainius dedamos nenuplikytos, todel inda reikia talpiai prideti, sukreciant, kad daugiau sutilptu. Grusti negalima, nes tresnes galima suzeisti, jos deformuosis, kompoto isvaizda bus negrazi. Jei tresniu bus prideta netalpiai, veliau jos iskils i pavirsiu, o skystis susirinks stiklaini..

Recepto vertinimas: 0

Pienas su medum

Piena reikia uzvirti, kai isvirs reikia i pieno puodeli ideti medaus, viska ismaisyti ir gerti. SKANAUS ;) (Andrius)..

Recepto vertinimas: 1

Kepti vafliai

Sudėti kiaušinius, įpilti cukraus, išmaišyti. Tada įpilti aliejaus, įdėti grietinės ir vėl viską gerai išmaisyti. Tada įdėti druskos. Įpilti miltus ir po truputį, kiek reikia, pilti vandens kad geriau maišytųsi miltai. Kai gaunasi be jokių gumulų skysta tešla, jau gal..

Recepto vertinimas: 3

Obuoliniai sausainiukai

Obuolius reikia nuvalyti t.y nulupti ir išimti sėklas, paskui supjaustyti į nelabai stambias skilteles. Na, jei obuoliai dideli tai bus iš vieno kokių 15 skiltelių. Taip juos supjausčius užpilkite cukrumi ir cinamonu ir palikite 5 min pastoveti. Tešla: Sviestas turi būti sušalęs, nes jį..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: reikia