25 rezultatų ieškant "porcijoms"

Bulvės su žalumynais

Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Virkite 10 min. Nukoškite. Supjaustykite svogūnus, kumpį ir papriką. Daržoves ir kumpį pakepinkite. Pabarstykite druska ir pipirais, užpilkite sultiniu. Pabarstykite žalumynais ir troškinkite 15 min. ..

Recepto vertinimas: 0

Keptos bulvės su kumpiu

Bulves nulupkite, šoninę supjaustykite juostelėmis ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite bulves ir apkepinkite iš visų pusių, kol pageltonuos. Pabarstykite paprika. Silkes supjaustykite gabaliukais. Lėkštę ištrinkite perpjautu česnaku ir sudėkite į ją nuplautus ir gerai nuvarvintus salot..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių tortukas

Bulves apvirkite pasūdytame vandenyje ir supjaustykite griežinėliais.Su 3 šaukštais aliejaus pakepinkite 2 sutrintas česnako skilteles.Sūrį sutarkuokite ir sumaišykite su tarkuotais džiūvėsėliais.Supjaustykite paprikas, svogūną ir svogūno laiškus.Formą ištepkite riebalais.Išklok..

Recepto vertinimas: 0

Salotos vaikų šventėms

1. Nuplaukite visus vaisius ir nusausinkite. 2. Kriauses ir obuolius perpjaukite i keturias dalis, ispjaukite seklalizdzius. Vaisiu zieveles lupti nereikia. 3. Kriauses ir obuolius supjaustykite plonais griezineliais, apslakstykite citrinos sultimis (kad nepajuoduotu). 4. Pasiruoskite stikline salo..

Recepto vertinimas: 4

Braškių ir meliono desertas

Perpjaukite melioną ir išgremžkite sėklas . Įdėkite meliono puselę i dubenėlį, kuriame patieksite. Nevartykite, kad neištekėtų sultys. Subadykite meliono minkštimą šauksteliu, bet ne išskobkite. Nuplaukite, supjaustykite ir sudėkite į meliono vidurį braškes. Apibarstykite trupu..

Recepto vertinimas: 0

Braškių kokteilis

Visus komponentus gerai suplakti. ..

Recepto vertinimas: 5

Obuolių ir greipfrutų kokteilis

Viską suplakti ..

Recepto vertinimas: 5

Persikų ir migdolų kokteilis

Persikus nulupti ir supjaustyti. Visus komponentus suplakti plaktuvu, kad masė būtų vientisa. ..

Recepto vertinimas: 0

Rausvasis kokteilis

Visus komponentus suplakti. ..

Recepto vertinimas: 0

Spagečiai su keptomis jūros gėrybėmis

Pamerkite moliuskus ir midijas į atskirus indus su šaltu vandeniu 1 valandai. Nusausinkite ir padėkite į šalį. Pašalinkite taškuotą kalmarų odelę ir supjaustykite juos mažais gabalėliais, čiulptuvus perpjaukite pusiau. Nuo pomidorų nukoškite skysčio perteklių ir plonai juos supja..

Recepto vertinimas: 0

Keptas baklažanas tešloje (foto)

Baklažaną gerai nuplauti ir nenulupus supjaustyti 0,5cm - 1cm storio griežinėliais. Miltus užpilti vandeniu, sudėti prieskonius, gerai išmaišyti (tešlos konsistencija turi būti panaši į jogurto). Taip pat į tešlą galima įdėti susmulkinto svogūno, ciberžolės, nuo kurios blynelia..

Recepto vertinimas: 5

Makaronų salotos su feta, česnakais ir juodosiomis alyvuogėmis

Į didelį dubenį sudėkite pomidorus, svogūnus, sūrį, česnaką, aliejų, baziliką, mėtas, citrinos žievelę, pagardinkite druska, pipirais, gerai išmaišykite ir palikite pusvalandį pastovėti. Puode su pasūdytu vandeniu išvirkite makaronus taip, kad būtų ne per daug minkšti. Nusau..

Recepto vertinimas: 0

Vištienos salotos su avokadu ir pievagrybiais

Jei naudosite žalią vištieną, sudėkite ją į puodą drauge su supjaustytomis morkomis, svogūnais, salierais ir virkite ant vidutinio karštumo ugnies, kol mėsa išvirs (15-20 min.). Nepamirškite druskos bei pipirų. Tuomet nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Išvirtą vištien..

Recepto vertinimas: 4

Rizotas su graikiniais riešutais ir pupelėmis

Įkaitinkite aliejų ir sviestą didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Sudėkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol išgaruos (2-3 min.). Įpilkite ½ stiklinės (125 ml) sultinio ir kaitink..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su paprikomis

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus bei česnaką ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Sudėkite paprikas ir pakepinkite, kol suminkštės (5-7 min.). Suberkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol išgaruo..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su kriaušėmis ir ožkos sūriu

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Supjaustykite vieną kriaušę į keturias dalis, išimkite šerdį. Supjaustykite labai plonais griežinėliais ir sudėkite ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi. Kepkite, karts nuo karto apversdami, kol griežinėliai išdžius (15-20 min.). Išimkite ..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su žirniais ir sūriu

Dideliame prikaistuvyje ant vidutinės ugnies kaitinkite daržovių sultinį, kol užvirs. Sudėkite pusę žirnių ir virkite, kol suminkštės (6-7 min.). Išgriebkite žirnius ir sutrinkite į vientisą masę. Sudėkite masę atgal į prikaistuvį, sumaišykite ir uždenkite, kad neatvėstų. &..

Recepto vertinimas: 1

Sicilietiškos kalafiorų salotos

Kalafiorą susmulkinkite: nupjaukite žiedelius, o kotus supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Pavirkite 2-3 min. pasūdytame vandenyje, kad šiek tiek suminkštėtų, bet nepervirkite. Išvirusius kalafiorus nusausinkite. Uždengiamame inde sumaišykite citrinos sultis, cinamoną, kajen..

Recepto vertinimas: 1

Šalta pomidorų sriuba

Pusę kiekio svogūnų, žaliųjų pipirų ir agurkų susmulkinkite mikseriu. Sudėkite pomidorus ir dar išsukite. Visą masę sudėkite į dubenį, įpilkite pomidorų ir citrinos sulčių. Pagardinkite druska, kajeno pipirais ir atvėsinkite. Smulkiai supjaustykite likusias daržoves ir iš..

Recepto vertinimas: 0

Baklažanų ir pomidorų apkepas

Baklažano griežinėlius sudėkite sluoksniais į kiaurasamtį, kiekvieną sluoksnį pabarstydami druska. Palikite pastovėti 30 min., po to perliekite vandeniu ir nusausinkite virtuvine šluoste. Iki 200°C temperatūros įkaitinkite orkaitę. Keptuvėje įkaitinkite 2 valg. š. aliejaus, su..

Recepto vertinimas: 0

Kepta sardinių filė

Keturis folijos lakštus sutepkite aliejumi. Į kiekvieną jų padėkite porciją sardinių (odele žemyn). Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Dubenyje sumaišykite pomidorus, ankštinius pipirus, kaparėlius, pomidorų padažą, česnaką, citrinos sultis, druską bei juoduosius ..

Recepto vertinimas: 0

Kiaulienos tištsriubė (Pozole)

Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Užvirinkite 2 l vandens su 1 svogūnu, 3 česnako skiltelėmis, 1 morka, 2 šakelėmis kalendrų ir 1 lauro lapu. Įdėkite nuplautą vištą ir pasūdykite. Priklausomai nuo vištos jaunumo vir..

Recepto vertinimas: 0

Vištiena su sezamo sėklomis ir daržovėmis

Viščiukų krūtinėlių filė supjaustykite pailgomis juostelėmis, pagardinkite vištienos prieskoniais, sezamų sėklomis ir apkepkite aliejuje. Padėkite šiltai, kad neatauštų. Tuomet paruoškite garnyrą. Svogūną ir česnako skilteles susmulkinkite, pakepinkite karštuose riebaluose..

Recepto vertinimas: 0

KEPTAS KARPIS

Karpi nuplauti po tekanciu vandeniu, nusausinti ir skersai supjaustyti porcijomis, paslakstyti citrinu sultimis, pabarstyti druska ir pipirais, tuomet palikti pastoveti. Tuomet nusausinti ir isvolioti - is pradziu miltuose, po to plaktame kiausinyje, o galiausiai - dziuvesiu trupiniuose. Lydyta svie..

Recepto vertinimas: 0

BULVIŲ BLYNAI SU VYNU

Bulves nuplauk, nuskusk, sutarkuok smulkia tarka, siek tiek nusunk. Pasalink slyvu kauliukus, jas ismirkyk, isvirk, pertrink per sieta, sumsisyk su tarkuotomis bulvemis, pomidoru padazu, krienais, kiausiniais, miltais ir vynu, mase pasudik. Ikaitink krptuveje riebalus, dek bulviu mase nedideliais pl..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: porcijoms