25 rezultatų ieškant "porcijomis"

Didžkukuliai su jautienos nugarinės įdaru

Žalias bulves nuskusti, nuplauti, sutarkuoti, sudėjus į lininį maišelį ar per marlę išspausti. Sultis atidėti 10-15 min., po to nupilti, o nuosėdas (krakmolą) suberti į bulves. Nulupti virtas bulves. Sumalti jas mėsmale, sumaišyti su žaliomis bulvėmis, įberti druskos ir kruopščia..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių šerbetas su kalvadosu

1. Supjaustykite obuolius skiltelėmis. Į puodą įpilkite 2 dl vandens, sudėkite obuolius, uždenkite puodą dangčiu ir virkite, kol obuoliai suminkštės. Leiskite atvėsti. Sutrinkite juos arba sugrūskite per sietelį. Supilkite citrinų sultis arba suberkite susmulkintas žieveles. 2. Į li..

Recepto vertinimas: 0

Ceviche su ananasų sultimis

Žuvis nuvaloma, nulupama, išimami kaulai ir supjaustoma 1x1 cm dydžio kubeliais. Visos sudedamosios dalys, išskyrus kokoso drožles bei žuvį, sumaišomos ir padaromas marinatas, kuris užpilamas ant žuvies. Patiekalas laikomas šaldytuve ne mažiau kaip valandą , tačiau ne daugiau kaip 5 v..

Recepto vertinimas: 0

Didžkukuliai su aguonų įdaru

Žalias bulves nuskusti, nuplauti, sutarkuoti, sudėjus į lininį maišelį ar per marlę išspausti. Sultis atidėti 10-15 min., po to nupilti, o nuosėdas (krakmolą) suberti į bulves. Nulupti virtas bulves. Sumalti jas mėsmale, sumaišyti su žaliomis bulvėmis, įberti druskos ir kruopš..

Recepto vertinimas: 0

Karpis troškintas grietinėje

Sumaisome degtine, likeri ir sultis. Sudedame ledus ir susmulkintus vaisius. Papuosiame citrinos ar karambolos riekele...

Recepto vertinimas: 0

Naminės dešrelės

Mėsa sumalama mėsmale, pridedama prieskonių, susmulkinto česnako, supjaustytų svogūnų, druskos ir truputį sultinio ar vandens (jeigu masė kieta). Viskas labai gerai išminkoma ir nekietai sukemšama į žarnas. Dešrelės persukamos porcijomis ir verdamos truputį pasūdytame vandenyje, o ..

Recepto vertinimas: 4

Kepta žąsis su garstyčiomis

Žąsį nuvalyti ir supjaustyti porcijomis. Tada įtrinti druska, pipirais, čiobreliais ir 1 valandą palaikyti šaldytuve.Garstyčias sumaišyti su sojos padažu ir aliejumi. Žąsies gabaliukus patepti šiuo mišiniu ir kepti. Po valandos apibarstyti džiūvėsėliais, dar kartą patepti padažu..

Recepto vertinimas: 0

Kiniškas viščiukas

Dubenyje išmaišyti sojų padažą su vynu, cukrumi ir svogūnų laiškais. Įdėti porcijomis supjaustytą viščiuką ir 2 - 3 valandas pridengus marinuoti šaltoje vietoje. Per tą laiką dažnai vartyti. Išimti mėsą iš marinato, gerai nusunkti, apvolioti miltuose. Kaistuve pašildyti aliej..

Recepto vertinimas: 0

Kiniškas viščiukas

Dubenyje išmaišyti sojų padažą su vynu, cukrumi ir svogūnų laiškais. Įdėti porcijomis supjaustytą viščiuką ir 2- 3 val. pridengus marinuoti šaltoje vietoje. Per tą laiką dažnai vartyti. Išimti mėsą iš marinato, gerai nusunkti, apvolioti miltuose. Kaistuve pašildyti aliejų, s..

Recepto vertinimas: 0

Aviena, marinuota aluje

Avieną supjaustome kubeliais, užpilame alumi ir padedame 2 valandoms šaltai. Svogūnus nulupame ir supjaustome žiedais. Paprikas perpjauname per pusę, išvalome ir supjaustome kvadratėliais. Mėsą, daržoves ir ananaso žiedus pakaitomis susmeigiame ant iešmų. Kepame įkaitintame ..

Recepto vertinimas: 0

Pikantiški jaučio šonkauliukai

Šonkauliukus supjaustome porcijomis ir 5 minutes paverdame vandenyje. Sumaišome pomidorų ir Vorčesterio padažus, cukrų, grūstą česnaką, maltas paprikas, čilius. Išgriebiame šonkauliukus ir sudedame į puodą. įtriname padažu, uždengiame ir 10 - 12 valandų marinuojame šalt..

Recepto vertinimas: 0

Daržovių suflė

Sūrį sutarkuoti. Paimti gilų ugniai atsparų indą, ištepti jį sviestu (apie 15 g), o kraštus pabarstyti 2 šaukštais sūrio. Indą pastatyti į šaltą patalpą. Į puodą supilti pieną, įdėti į jį lauro lapelius, virti ant silpnos ugnies 30 minučių. Susmulkinti saldžiuosius ra..

Recepto vertinimas: 0

Lašiša su špinatais

Lašišos filė supjaustyti porcijomis, pabarstyti druska ir pipirais ir apkepinti iš abiejų pusių. Nupjauti špinatų stiebus. Aliejuje apkepinti smulkintą česnaką, pridėti špinatų. Kepant maišyti. Užpilti balto vyno ir grietinės, dar patroškinti apie 2 min. Špinatus sudėti į dide..

Recepto vertinimas: 0

Vištiena su riešutais

Kedrų riešutus suberkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir pakepinkite karštoje orkaitėje. Palikite, kad atvėstų. Miltus sumaišykite su druska ir maltais pipirais. Juose pavoliokite nuplautus, nusausintus ir porcijomis supjaustytus vištienos gabalėlius ir 5 minutes kepkite ka..

Recepto vertinimas: 0

Meksikietiškas viščiukas II

Porcijomis supjaustytą viščiuką pakepinti aliejuje iki paskrus odelė. Po to aplieti baltuoju vynu, mėsos sultimis, įdėti pomidorų padažo ir troškinti kol suminkštės. Grybus pakepinti ant grotelių, supjaustyti smulkiais gabaliukais. Nulupti pomidorų luobeles, išimti sėklas ir pakep..

Recepto vertinimas: 0

Triušiena su garstyčiomis

Triušį išplauname, nusausiname, supjaustome porcijomis ir apkepiname aliejuje. Puode įkaitiname sviestą, sudedame apekepintus triušio gabalus, pabarstome miltais ir išmaišome mediniu šaukštu. Į puodą dedame nuluptą svogūną, prismaigstytą gvazdikėlių, suberiame čiobrelius, laurų..

Recepto vertinimas: 0

Ciuricho pjausnys

Mėsą nuplauname, nusausiname ir supjaustome maždaug 0,5 cm pločio juostelėmis. Porcijomis apkepiname svieste ir išimame iš keptuvės. Svogūną nulupame, smulkiai supjaustome ir pakepiname keptuvėje likusiame svieste. Mėsą sudedame prie svogūnų, pasūdome, pagardiname pipirais. Suberia..

Recepto vertinimas: 5

KEPTAS KARPIS

Karpi nuplauti po tekanciu vandeniu, nusausinti ir skersai supjaustyti porcijomis, paslakstyti citrinu sultimis, pabarstyti druska ir pipirais, tuomet palikti pastoveti. Tuomet nusausinti ir isvolioti - is pradziu miltuose, po to plaktame kiausinyje, o galiausiai - dziuvesiu trupiniuose. Lydyta svie..

Recepto vertinimas: 0

DARŽOVIŲ ŠALTIENA

Darzoves nuvalyti ir nuplauti. Ziedini kopusta padalinti mazomis guztelemis ir 3 minutes pavirti sudytame vandenyje. Salierus, pomidorus supjaustyti. Kiausinius nulupti ir perpjauti per puse. Skumbres file supjaustyti kubeliais. Nuskabyti petrazoliu lapelius. Viska padalinti i dubenelius porcijomis ..

Recepto vertinimas: 1

TAURUSIS MAJONEZAS

Tryni su druska suplakti iki baltumo, po laseli lasinti citrinu sultis ir kartu be paliovos plakti, o paskui, taip pat po truputi, porcijomis pilti alieju, visa laika plakant. Jei majonezas iseis pernelyg tirstas, po laseli ilasinama citrinu sulciu. I gatava majoneza sudeti prieskonius ir dar karta ..

Recepto vertinimas: 2

AMONIAKO PYRAGAS

Standziai isplakti baltymus su cukrumi, porcijomis deti trynius, ismaisytus su amoniaku, miltus ir gerai istrinta margarina bei supilti arako esencija. Viska gerai ismaisyti. Tesla padalyti i tris dalis. Skarda patepti taukais, iskloti taukais pateptu pergamentiniu popieriumi, ideti plona sluoksni t..

Recepto vertinimas: 5

Mėlynių uogienė 2

Is cukraus ir vandens isvirti sirupa. I verdanti sirupa berti nuplautas melynes porcijomis. Suberus paskutine uogu porcija, virti 5-7 min. ir 8-10 vai. palaikyti. Atvesinus virti ant silpnos ugnies, kol uogiene sutirstes iki reikiamo tirstumo (kai uogienes lasas ant lekstes islaiko savo forma). Kars..

Recepto vertinimas: 3

Trintos mėlynės su nedideliu cukraus kiekiu

Perrinktas melynes labai gerai nuplauti tekancio vandens srove. Paskutini karta perplauti saltu virintu vandeniu. Vandeniui gerai nutekejus, uogas mediniu saukstu lengvai sutraiskyti, kad pasizeistu tik odele. Tai lengviau padaryti traiskant nedidelemis porcijomis emaliuotame puode arba kiaurasamtyj..

Recepto vertinimas: 0

Sedulų marmeladas

Sedulas nuplauti, sudeti i puoda, ipilti truputi vandens ir virti, kol suminkstes. Isvirusias sumaigyti, pertrinti per tinkleli, i tyre iberti cukraus ir palikti, kol jis visiskai istirps. Virti nedidelemis porcijomis, visa laika maisant, kol sutirstes...

Recepto vertinimas: 0

Tortas ''Jaunystė''

Riešutus pakepinti ir sukapoti. Persijoti miltus. Riešutus sumaišyti su miltiniu cukrumi ir miltais. Išplakti baltymus. Į plakamus baltymus, kai jie pradeda putoti, mažomis porcijomis suberti visą cukrų, ir riešutų, miltinio cukraus ir miltų masę. Viską lėtai išmaišyti...

Recepto vertinimas: 3

Raktiniai žodžiai: porcijomis