25 rezultatų ieškant "porcijomis"

Migdolų ausytės

Sviestą trinti su cukrumi, po vieną įmušti kiaušinius. suberti miltus, tarkuotą citrinos žievelę ir supilti citrinos sultis. tešlą gerai išmaišyti. Pirmąsias 9 tešlos porcijas šaukšteliu sukrėsti ant kepimo popieriaus. tešlos kauburėlius šiek tiek suploti, apibarstyti vaniliniu ..

Recepto vertinimas: 5

Didžkukuliai su jautienos nugarinės įdaru

Žalias bulves nuskusti, nuplauti, sutarkuoti, sudėjus į lininį maišelį ar per marlę išspausti. Sultis atidėti 10-15 min., po to nupilti, o nuosėdas (krakmolą) suberti į bulves. Nulupti virtas bulves. Sumalti jas mėsmale, sumaišyti su žaliomis bulvėmis, įberti druskos ir kruopščia..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių šerbetas su kalvadosu

1. Supjaustykite obuolius skiltelėmis. Į puodą įpilkite 2 dl vandens, sudėkite obuolius, uždenkite puodą dangčiu ir virkite, kol obuoliai suminkštės. Leiskite atvėsti. Sutrinkite juos arba sugrūskite per sietelį. Supilkite citrinų sultis arba suberkite susmulkintas žieveles. 2. Į li..

Recepto vertinimas: 0

Kiniškas viščiukas

Dubenyje išmaišyti sojų padažą su vynu, cukrumi ir svogūnų laiškais. Įdėti porcijomis supjaustytą viščiuką ir 2- 3 val. pridengus marinuoti šaltoje vietoje. Per tą laiką dažnai vartyti. Išimti mėsą iš marinato, gerai nusunkti, apvolioti miltuose. Kaistuve pašildyti aliejų, s..

Recepto vertinimas: 0

Braškių uogienė

Uogienei geriau tinka smulkesnės, apvalios, rūgštokos, tamsiai raudonos uogos, nes jų minkštimas tankesnis ir dėl to verdant jos mažiau ištyžta. Atrenkamos maždaug vienodo dydžio uogos, nuplaunamos ir, vandeniui nuvarvėjus, sudedamos į dubenį sluoksniais su cukrumi. Sekančią dieną ..

Recepto vertinimas: 2

Gardukas

1. Ruošiame trupiniuotį. Sumaišome sviestą, miltus, avižinius dribsnius, cinamoną, cukrų ir žiupsnelį druskos. 2. Ruošiame įdarą. Obuolius nulupame, supjaustome ketvirčiais, išpjauname sėklalizdžius. Tada supjaustome skiltelėmis. Jas gražiai vieną prie kitos sudedame į apsk..

Recepto vertinimas: 0

Virta rūkyta šoninė

Mėsa nuplaunama, dedama į verdantį vandenį, pridedama prieskonių bei prieskoninių daržovių ir verdama ant mažos ugnies. Virta šoninė supjaustoma porcijomis, tvarkingai sudedama į pusdubenį ir patiekiama su virtomis bulvėmis, pupomis, pupelėmis ar žirniais. Atskirai duodama tarkuot..

Recepto vertinimas: 5

Naminės dešrelės

Mėsa sumalama mėsmale, pridedama prieskonių, susmulkinto česnako, supjaustytų svogūnų, druskos ir truputį sultinio ar vandens (jeigu masė kieta). Viskas labai gerai išminkoma ir nekietai sukemšama į žarnas. Dešrelės persukamos porcijomis ir verdamos truputį pasūdytame vandenyje, o..

Recepto vertinimas: 3

Kaimiški kiaulienos muštiniai

Kiaulienos nugarinė supjaustoma porcijomis, gerai išmušama, pasūdoma, pavilgoma išplaktame kiaušinyje ir pavoliojama miltuose. Kepama gerai įkaitintuose riebaluose (abi pusės). Patiekiama, užpylus sviestu ar tuo padažu, kuriame kepė, su virtomis bulvėmis, troškintomis morkomis, ra..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos muštiniai

Mėsą supjaustyti porcijomis, išmušti, pabarstyti druska ir miltais, apkepti įkaitintuose riebaluose. Tada sudėti į kepimo skardą, įpilti sultinio ir kepti orkaitėje uždengtą. Kai mėsa suminkštės, sudėti trupintą duoną, supilti grietinę, išmaišyti ir dar kelioms minutėms įki..

Recepto vertinimas: 0

Kiaulienos didkepsniai

Mėsą supjaustome porcijomis. Gaminame marinatą. Sumaišome aliejų, sojų padažą, actą, medų, paprikų miltelius, uogines paprikas ir druską. Sudedame mėsą į marinatą, uždengiame, padedame šaltai ir marinuojame 8-10 valandų. Didkepsnius kepame ant įraudusių žarijų po..

Recepto vertinimas: 4

Aviena, marinuota aluje

Avieną supjaustome kubeliais, užpilame alumi ir padedame 2 valandoms šaltai. Svogūnus nulupame ir supjaustome žiedais. Paprikas perpjauname per pusę, išvalome ir supjaustome kvadratėliais. Mėsą, daržoves ir ananaso žiedus pakaitomis susmeigiame ant iešmų. Kepame įkaitintame ..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių sultyse troškinta višta

Vištieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome porcijomis. Įtriname druska ir pipirais. Paruoštą vištieną apkepiname svieste, apibarstome miltais. Įdedame grūstą česnaką, lauro lapelį, suberiame susmulkintas petražoles, alyvuoges, supilame obuolių sultis ir sultinį. Troškiname 20..

Recepto vertinimas: 4

Bulvių traškučiai su tunų pagardais

Bulves nuskusti, nuplauti ir supjaustyti labai plonomis riekelėmis, kurias bent pusvalandį (o galima ir visą naktį) pamirkyti šaltame vandenyje. Vandenį reikėtų vis keisti, kad bulvės prarastų krakmolą ir skrudinant taptų traškios. Išimtas iš vandens bulves nuvarvinti, nusausint..

Recepto vertinimas: 0

Kiaulienos šonkauliukai su rozmarinu (Ramunės)

Šonkauliukus nuplauti, nusausinti, padalyti porcijomis, pabarstyti druska ir pipirais. Paruošti marinatą: rozmariną susmulkinti, išmaišyti su garstyčiomis, raudonėliu ir mairūnu. Aptepti juo mėsą ir sudėti į indą, sluoksniuojant su lauro lapais. Indą pridengti, įdėti į šaldytuv..

Recepto vertinimas: 0

Pupelių salotos baziliko ir riešutų padaže

Mikseriu arba šakute išsukite laimo sultis ir riešutų aliejų su baziliko lapeliais, keletą jų pasilikite papuošimui. Sumaišykite pupeles, kriaušių ir džiovinto kumpio gabalėlius, sudėkite atskiromis porcijomis. Ant viršaus pabarstykite graikiškų riešutų, tuomet apipilkite padaž..

Recepto vertinimas: 0

Tortas "Mokka" su mandarinais

40 g cukraus, kremui skirtą krakmolo kiekį arba pudingo miltelius, trynius bei 1/8 pieno išplakite iki vientisumo. Kitą cukraus dalį suberkite į likusį pieną ir užvirkite įbėrę žiupsnelį druskos. Verdančiu pienu užpilkite trynių-krakmolo mišinį ir išplakite šluotele. Tada ..

Recepto vertinimas: 0

Keptas obuolių desertas su varške

Obuolius šiam desertui galite ruošti dviem būdais. Iškepkite juos orkaitėje, pašalinkite sėklalizdžius ir sutrinkite. Arba tiesiog supjaustykite mažais kubeliais ar sutarkuokite stambia tarka ir apšlakstykite citrinos sultimis. Varškę pertrinkite, įsukite trynius, cukrų, tarkuot..

Recepto vertinimas: 0

Trapi tešla

Miltus persijoti ir suberti ant minkymo lentos. Padaryti kauburėlį ir viduryje duobutę. Dubenėlyje šakute sumaišyti cukrų, druską, trynius arba kiaušinį, romą, grietinėlę arba vyną. Masę supilti į kauburėlio vidurį. Šaltą sviestą supjaustyti gabalėliais ir išdėlioti kaubur..

Recepto vertinimas: 3

NAMINĖS DEŠRELĖS

Mesa sumalama mesamale, pridedama prieskoniu, susmulkinto cesnako, supjaustytu svogunu, druskos ir truputi sultinio ar vandens (jeigu mase kieta). Viskas labai gerai isminkoma ir nekietai sukemsama i zarnas. Desreles persukamos porcijomis ir verdamos truputi pasudytame vandenyje, o isimtos apkepinam..

Recepto vertinimas: 0

KEPTAS KARPIS

Karpi nuplauti po tekanciu vandeniu, nusausinti ir skersai supjaustyti porcijomis, paslakstyti citrinu sultimis, pabarstyti druska ir pipirais, tuomet palikti pastoveti. Tuomet nusausinti ir isvolioti - is pradziu miltuose, po to plaktame kiausinyje, o galiausiai - dziuvesiu trupiniuose. Lydyta svie..

Recepto vertinimas: 0

ANT GROTELIŲ KEPTI ŠONKAULIUKAI

Paruosti uzdara: cesnakus nulupti, smulkiai sukapoti. Supilti alieju, citrinos sultis, sojos padaza, sudeti medu ir viska gerai ismaisyti.Mesa nuplauti, nusluostyti, padalinti porcijomis, pasudyti ir 3-4 valandoms sudeti i uzdara. Paskui isimti ir po 15 min. is abieju pusiu kepti ant groteliu. (---..

Recepto vertinimas: 4

''Šokoladinis'' viščiukas

Visciuka itriname prieskoniais ir pamarinuojame 3-4 vai. Svogunus ir morkas pakepame aliejuje, isimame ir tame paciame aliejuje apkepame porcijomis supjaustyta visciuka. Tuomet atgal sudedame darzoves, ipilame vyno arba sulciu. Troskiname apie 40 min.Paruosiame padaza: 0,5 stiklines skyscio, kuriame..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladinis viščiukas

Viščiuką įtriname prieskoniais ir pamarinuojame 3-4 vai. Svogūnus ir morkas pakepame aliejuje, išimame ir tame pačiame aliejuje apkepame porcijomis supjaustytą viščiuką. Tuomet atgal sudedame daržoves, įpilame vyno arba sulčių. Troškiname apie 40 min.Paruošiame padažą: 0,5 stiklin..

Recepto vertinimas: 0

Vištiena jogurto marinate

Smulkiai supjaustyti papriką. Sumaišyti visus marinato komponentus su jogurtu (kefyru). Vištienos gabalėlius subadome aštria šakute, užpilame marinatu ir statome 10 - 12 val. į šaldytuvą. Periodiškai pavartome gabalėlius. Įkaitiname keptuvę, dedame vištą, užpilame ją marinatu ir tr..

Recepto vertinimas: 2

Raktiniai žodžiai: porcijomis