25 rezultatų ieškant "porcijomis"

Didžkukuliai su aguonų įdaru

Žalias bulves nuskusti, nuplauti, sutarkuoti, sudėjus į lininį maišelį ar per marlę išspausti. Sultis atidėti 10-15 min., po to nupilti, o nuosėdas (krakmolą) suberti į bulves. Nulupti virtas bulves. Sumalti jas mėsmale, sumaišyti su žaliomis bulvėmis, įberti druskos ir kruopš..

Recepto vertinimas: 0

Karpis troškintas grietinėje

Sumaisome degtine, likeri ir sultis. Sudedame ledus ir susmulkintus vaisius. Papuosiame citrinos ar karambolos riekele...

Recepto vertinimas: 0

Naminės dešrelės

Mėsa sumalama mėsmale, pridedama prieskonių, susmulkinto česnako, supjaustytų svogūnų, druskos ir truputį sultinio ar vandens (jeigu masė kieta). Viskas labai gerai išminkoma ir nekietai sukemšama į žarnas. Dešrelės persukamos porcijomis ir verdamos truputį pasūdytame vandenyje, o ..

Recepto vertinimas: 4

Kepta žąsis su garstyčiomis

Žąsį nuvalyti ir supjaustyti porcijomis. Tada įtrinti druska, pipirais, čiobreliais ir 1 valandą palaikyti šaldytuve.Garstyčias sumaišyti su sojos padažu ir aliejumi. Žąsies gabaliukus patepti šiuo mišiniu ir kepti. Po valandos apibarstyti džiūvėsėliais, dar kartą patepti padažu..

Recepto vertinimas: 0

Kiniškas viščiukas

Dubenyje išmaišyti sojų padažą su vynu, cukrumi ir svogūnų laiškais. Įdėti porcijomis supjaustytą viščiuką ir 2 - 3 valandas pridengus marinuoti šaltoje vietoje. Per tą laiką dažnai vartyti. Išimti mėsą iš marinato, gerai nusunkti, apvolioti miltuose. Kaistuve pašildyti aliej..

Recepto vertinimas: 0

Kiniškas viščiukas

Dubenyje išmaišyti sojų padažą su vynu, cukrumi ir svogūnų laiškais. Įdėti porcijomis supjaustytą viščiuką ir 2- 3 val. pridengus marinuoti šaltoje vietoje. Per tą laiką dažnai vartyti. Išimti mėsą iš marinato, gerai nusunkti, apvolioti miltuose. Kaistuve pašildyti aliejų, s..

Recepto vertinimas: 0

Braškių uogienė

Uogienei geriau tinka smulkesnės, apvalios, rūgštokos, tamsiai raudonos uogos, nes jų minkštimas tankesnis ir dėl to verdant jos mažiau ištyžta. Atrenkamos maždaug vienodo dydžio uogos, nuplaunamos ir, vandeniui nuvarvėjus, sudedamos į dubenį sluoksniais su cukrumi. Sekančią dieną ..

Recepto vertinimas: 2

Gardukas

1. Ruošiame trupiniuotį. Sumaišome sviestą, miltus, avižinius dribsnius, cinamoną, cukrų ir žiupsnelį druskos. 2. Ruošiame įdarą. Obuolius nulupame, supjaustome ketvirčiais, išpjauname sėklalizdžius. Tada supjaustome skiltelėmis. Jas gražiai vieną prie kitos sudedame į apsk..

Recepto vertinimas: 0

Virta rūkyta šoninė

Mėsa nuplaunama, dedama į verdantį vandenį, pridedama prieskonių bei prieskoninių daržovių ir verdama ant mažos ugnies. Virta šoninė supjaustoma porcijomis, tvarkingai sudedama į pusdubenį ir patiekiama su virtomis bulvėmis, pupomis, pupelėmis ar žirniais. Atskirai duodama tarkuot..

Recepto vertinimas: 5

Lašiša su špinatais

Lašišos filė supjaustyti porcijomis, pabarstyti druska ir pipirais ir apkepinti iš abiejų pusių. Nupjauti špinatų stiebus. Aliejuje apkepinti smulkintą česnaką, pridėti špinatų. Kepant maišyti. Užpilti balto vyno ir grietinės, dar patroškinti apie 2 min. Špinatus sudėti į dide..

Recepto vertinimas: 0

Vištiena su riešutais

Kedrų riešutus suberkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir pakepinkite karštoje orkaitėje. Palikite, kad atvėstų. Miltus sumaišykite su druska ir maltais pipirais. Juose pavoliokite nuplautus, nusausintus ir porcijomis supjaustytus vištienos gabalėlius ir 5 minutes kepkite ka..

Recepto vertinimas: 0

Meksikietiškas viščiukas II

Porcijomis supjaustytą viščiuką pakepinti aliejuje iki paskrus odelė. Po to aplieti baltuoju vynu, mėsos sultimis, įdėti pomidorų padažo ir troškinti kol suminkštės. Grybus pakepinti ant grotelių, supjaustyti smulkiais gabaliukais. Nulupti pomidorų luobeles, išimti sėklas ir pakep..

Recepto vertinimas: 0

Triušiena su garstyčiomis

Triušį išplauname, nusausiname, supjaustome porcijomis ir apkepiname aliejuje. Puode įkaitiname sviestą, sudedame apekepintus triušio gabalus, pabarstome miltais ir išmaišome mediniu šaukštu. Į puodą dedame nuluptą svogūną, prismaigstytą gvazdikėlių, suberiame čiobrelius, laurų..

Recepto vertinimas: 0

Ciuricho pjausnys

Mėsą nuplauname, nusausiname ir supjaustome maždaug 0,5 cm pločio juostelėmis. Porcijomis apkepiname svieste ir išimame iš keptuvės. Svogūną nulupame, smulkiai supjaustome ir pakepiname keptuvėje likusiame svieste. Mėsą sudedame prie svogūnų, pasūdome, pagardiname pipirais. Suberia..

Recepto vertinimas: 5

Obuolių sultyse troškinta višta

Vištieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome porcijomis. Įtriname druska ir pipirais. Paruoštą vištieną apkepiname svieste, apibarstome miltais. Įdedame grūstą česnaką, lauro lapelį, suberiame susmulkintas petražoles, alyvuoges, supilame obuolių sultis ir sultinį. Troškiname 20..

Recepto vertinimas: 4

Bulvių traškučiai su tunų pagardais

Bulves nuskusti, nuplauti ir supjaustyti labai plonomis riekelėmis, kurias bent pusvalandį (o galima ir visą naktį) pamirkyti šaltame vandenyje. Vandenį reikėtų vis keisti, kad bulvės prarastų krakmolą ir skrudinant taptų traškios. Išimtas iš vandens bulves nuvarvinti, nusausint..

Recepto vertinimas: 0

Kiaulienos šonkauliukai su rozmarinu (Ramunės)

Šonkauliukus nuplauti, nusausinti, padalyti porcijomis, pabarstyti druska ir pipirais. Paruošti marinatą: rozmariną susmulkinti, išmaišyti su garstyčiomis, raudonėliu ir mairūnu. Aptepti juo mėsą ir sudėti į indą, sluoksniuojant su lauro lapais. Indą pridengti, įdėti į šaldytuv..

Recepto vertinimas: 0

AMONIAKO PYRAGAS

Standziai isplakti baltymus su cukrumi, porcijomis deti trynius, ismaisytus su amoniaku, miltus ir gerai istrinta margarina bei supilti arako esencija. Viska gerai ismaisyti. Tesla padalyti i tris dalis. Skarda patepti taukais, iskloti taukais pateptu pergamentiniu popieriumi, ideti plona sluoksni t..

Recepto vertinimas: 5

Mėlynių uogienė 2

Is cukraus ir vandens isvirti sirupa. I verdanti sirupa berti nuplautas melynes porcijomis. Suberus paskutine uogu porcija, virti 5-7 min. ir 8-10 vai. palaikyti. Atvesinus virti ant silpnos ugnies, kol uogiene sutirstes iki reikiamo tirstumo (kai uogienes lasas ant lekstes islaiko savo forma). Kars..

Recepto vertinimas: 3

Trintos mėlynės su nedideliu cukraus kiekiu

Perrinktas melynes labai gerai nuplauti tekancio vandens srove. Paskutini karta perplauti saltu virintu vandeniu. Vandeniui gerai nutekejus, uogas mediniu saukstu lengvai sutraiskyti, kad pasizeistu tik odele. Tai lengviau padaryti traiskant nedidelemis porcijomis emaliuotame puode arba kiaurasamtyj..

Recepto vertinimas: 0

Sedulų marmeladas

Sedulas nuplauti, sudeti i puoda, ipilti truputi vandens ir virti, kol suminkstes. Isvirusias sumaigyti, pertrinti per tinkleli, i tyre iberti cukraus ir palikti, kol jis visiskai istirps. Virti nedidelemis porcijomis, visa laika maisant, kol sutirstes...

Recepto vertinimas: 0

Tortas ''Jaunystė''

Riešutus pakepinti ir sukapoti. Persijoti miltus. Riešutus sumaišyti su miltiniu cukrumi ir miltais. Išplakti baltymus. Į plakamus baltymus, kai jie pradeda putoti, mažomis porcijomis suberti visą cukrų, ir riešutų, miltinio cukraus ir miltų masę. Viską lėtai išmaišyti...

Recepto vertinimas: 3

ANT GROTELIŲ KEPTI ŠONKAULIUKAI

Paruosti uzdara: cesnakus nulupti, smulkiai sukapoti. Supilti alieju, citrinos sultis, sojos padaza, sudeti medu ir viska gerai ismaisyti.Mesa nuplauti, nusluostyti, padalinti porcijomis, pasudyti ir 3-4 valandoms sudeti i uzdara. Paskui isimti ir po 15 min. is abieju pusiu kepti ant groteliu. (---..

Recepto vertinimas: 4

''Šokoladinis'' viščiukas

Visciuka itriname prieskoniais ir pamarinuojame 3-4 vai. Svogunus ir morkas pakepame aliejuje, isimame ir tame paciame aliejuje apkepame porcijomis supjaustyta visciuka. Tuomet atgal sudedame darzoves, ipilame vyno arba sulciu. Troskiname apie 40 min.Paruosiame padaza: 0,5 stiklines skyscio, kuriame..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladinis viščiukas

Viščiuką įtriname prieskoniais ir pamarinuojame 3-4 vai. Svogūnus ir morkas pakepame aliejuje, išimame ir tame pačiame aliejuje apkepame porcijomis supjaustytą viščiuką. Tuomet atgal sudedame daržoves, įpilame vyno arba sulčių. Troškiname apie 40 min.Paruošiame padažą: 0,5 stiklin..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: porcijomis