Ceviche su ananasų sultimis


Patiekalo šalis: Jungtinės Amerikos Valstijos
Sudėtingumas: 4
Ingridientai:

200 g lašišos
200 g baltos žuvies
Arba
400 g mėsingos žuvies, pvz., juodalopės menkės,
Menkės, juodžuvės

Marinatui:
1 susmulkintas askaloninis česnakas arba laiškinis česnakas
100 ml ananasų sulčių
Vienos citrinos sultys ir žievė
½ smulkinto žaliojo čili pipiro
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis smulkintų petražolių
1 šaukštelis druskos
½ šaukštelio pipirų

Papuošimui:
50 ml kokoso drožlių

Gaminimas:

Žuvis nuvaloma, nulupama, išimami kaulai ir supjaustoma 1x1 cm dydžio kubeliais. Visos sudedamosios dalys, išskyrus kokoso drožles bei žuvį, sumaišomos ir padaromas marinatas, kuris užpilamas ant žuvies. Patiekalas laikomas šaldytuve ne mažiau kaip valandą , tačiau ne daugiau kaip 5 valandas, prieš patiekiant į stalą. Gražiai išdėliojamas porcijomis martini stikliniuose induose ir apibarstomas kokoso drožlėmis prieš pat patiekiant į stalą.

Pietų amerikoje, iš kur kilo šis patiekalas, ceviche patiekiamas su kukurūzų burbuolėmis, salotomis ir virtomis saldžiomis bulvėmis. Žuvį taip pat galima apkepti ant šiltos keptuvės, prieš patiekiant į stalą.

Šaltinis : http://www.dansukker.com

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!