25 rezultatų ieškant "peilio"

Tortas " Napoleonas"

Ant lentos išsijojami miltai (kepiniams miltus sijoti būtina, kad miltuose atsirastų oro, nuo to kepinio skonis yra žymiai geresnis, nei kepinio iš nesijotų miltų), į juos dedamas gabalais supjaustytas atšaldytas margarinas, pilama pasūdyta grietinė, įmušamas kiaušinis ir kapojama ilg..

Recepto vertinimas: 3

Kalakutienos pjausniai

Krūtinėlę supjaustyti 0,5 cm storio gabaliukais. Kiekvieną mėsos gabaliuką pakapoti neaštriąja peilio puse ir formuoti pjausnius. Juos įtrinti pipirais ir pavolioti į miltus, sumaišyti su druska ir saldžiąja paprika. Neprilipusius miltus nupurtyti. Didelėje keptuvėje įkaitinti svies..

Recepto vertinimas: 0

Plokštainis

Užminkykite tešlą. Palaikykite ją šaldytuve 1 val. Sudėkite į keptuvą. Kepkite 10 min. iki 225° įkaitintoje orkaitėje. Sūrio ir špinatų įdarui: Į puodą įmuškite kiaušinį, sudėkite miltus ir supilkite grietinėlę arba pieną ir viską išmaišykite. Gautą masę palaikykite š..

Recepto vertinimas: 0

Įdaryti ankštpipiriai su pipirų padažu

Saldieji pipirai perskrodžiami pusiau, išvalomi, išplaunami ir nusausinami. Bandelė išmirkoma šaltame vandenyje. Svogūnai nuplaunami ir smulkiai supjaustomi. Mėsa suminkoma su druska, baltaisiais ir raudonaisiais pipirais, kiaušiniais, nuvarvintais kukurūzais, svogūnais ir nuspausta band..

Recepto vertinimas: 0

Riešutiniai saldainiai (Jūratės) (foto)

Riešutinė masė: riešutus sumalti kavamale. Indelyje išlydyti sviestą, įberti cukraus ir maišyti kaitinant kol cukrus ištirps. Įpilti šlakelį pieno ar grietinėlės. Maišant po truputį berti sumaltus riešutus. Kaitinant maišyti kol sutirštės. Leisti atvėsti. Iš atvėsusios masė..

Recepto vertinimas: 0

Ryžių pudingas su šafranais

Pieną užvirti su druska, šafranais, vanilės ankštimi ir 50 g cukraus, įmaišyti ryžius ir sumažinti ugnį. Maišant medine mentele virti 20 minučių. Supilti 50 g cukraus, apelsino ir citrinos sultis, dar pavirti 5 minutes. Iš vanilės ankšties išskobti šerdį ir įmesti atgal į ryž..

Recepto vertinimas: 0

Krabų kepsnys

Krabus nuplauti po tekančiu šiltu vandeniu, sumaišyti su smulkiai supjaustytu svogūnu, druska, pipirais, actu, augaliniu aliejumi ir imbieru. Laikyti vieną valandą. Iš miltų pieno ir kiaušinių paruošti skystą tešlą ir taip pat palaikyti valandą. Svogūnus smulkiai supjaustyti, ..

Recepto vertinimas: 0

Pomidorų padažas grilio patiekalams (Ramunės)

Gerai sumaišoma 1 puodelis alyvuogių aliejaus, 1/2 puodelio švelnaus vynuogių acto, 2-3 nuplikyti karštu vandeniu, nuvarvinti ir smulkiai supjaustyti pomidorai, 1 labai smulkiai supjaustytas agurkas, garstyčių ant peilio galo, daug cukraus, truputis druskos ir baltųjų pipirų. ..

Recepto vertinimas: 0

Marinuotų porų salotos

Nupjaukite porams šaknis ir višūnes. Perpjaukite išilgai pusiau, tik nepjaukite prie šaknies pagrindo. Kruopščiai nuplaukite. Padalykite į du pundelius; suriškite juos abiejuose galuose. Sudėkite į verdantį vandenį ir virkite ant mažos ugnies 15-25 minutes. Kai porai bus minkšti..

Recepto vertinimas: 0

Keptos tortilijos su kiauliena (Garnachas)

Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Morką nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Į puodą sudėkite mėsą, morkos kubelius, supjaustytus svogūnus bei česnakus, čiobrelius ir lauro lapą. Įpilkite 750 ml karšto vandens ir pagardinkite druska. Uždenkite ir v..

Recepto vertinimas: 2

Tortilijos su jautiena (Burritos de res)

Mėsą supjaustykite kubeliais. Svogūną ir česnaką nulupkite. Svogūną supjaustykite griežinėliais, o česnaką sutraiškykite. Užvirinkite sultinį su svogūnu bei česnako skiltele. Įdėkite mėsą, pasūdykite ir virkite ant vidutinės ugnies dar 2 val. Nuplikykite pomidorus, nulupkite..

Recepto vertinimas: 3

Meksikietiškas pomidorų padažas (Salsa de jitomate)

Pomidorus nuplikykite, nulupkite odelę, išimkite sėklas ir sukapokite. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais. Česnakus sutraiškykite. Aitriąsias paprikas įpjaukite, pašalinkite sėklas bei pertvarėles ir smulkiai supjaustykite. Petražoles ..

Recepto vertinimas: 0

Tiršta sriuba su juodosiomis pupelėmis (Sopa de frijol negro)

Pupeles per naktį brinkykite vandenyje. Kitą dieną užkaiskite jas šviežiame vandenyje su lauro lapu. Virkite apie 1 val., kol suminkštės. Tai priklauso nuo pupelių rūšies. Tuo metu supjaustykite šoninę. Svogūną ir česnako skiltelę nulupkite. Svogūną smulkiai sukapokite, česnak..

Recepto vertinimas: 0

Meksikietiški ryžiai (Arroz a la mexicana)

Ryžius brinkinkite 10-15 min. šiltame vandenyje, po to nuplaukite, palikite nuvarvėti. Pomidorus nuplikykite, pašalinkite odeles ir sėklas. Svogūną ir česnako skiltelę nulupkite. Aitriąsias paprikas įpjaukite, pašalinkite sėklas ir pertvarėles. Pomidorus, svogūną, česnaką ir aitr..

Recepto vertinimas: 0

Cukinijų ir kukurūzų apkepas (Budin de calabacita con elote)

Cukinijas nuplaukite ir sutarkuokite. Kukurūzus nuvarvinkite, susmulkinkite smulkintuvu arba plaktuve. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C temperatūros. Sumaišykite 75 g sūrio su Crème fraîche arba riebia grietine, aliejumi, kiaušiniais, žolelėmis ir prieskoniais. Po to įmaišykite cukinija..

Recepto vertinimas: 5

Velnio padažas (Salsa endiablada)

Keletą česnako skiltelių ir svogūną nulupkite. Pakepkite sunkioje keptuvėje ant vidutinės ugnies dažnai pavartydami. Neleiskite per daug patamsėti. Nulupkite likusias česnako skilteles. Tada pakepkite aitriąsias paprikas. Į puodą supilkite actą, sudėkite aitriąsias paprikas, sulau..

Recepto vertinimas: 0

Raudonosios enchilados (Enchilados rojas)

Aitriąsias paprikas paskrudinkite sausoje keptuvėje, stebėdami, kad jos nepridegtų. Po to pašalinkite sėklas bei pertvarėles ir aitriąsias paprikas užpilkite šiltu vandeniu. Palikite pastovėti 20-30 min. Keptuvę išvalykite ir joje apkepinkite pomidorus, išimkite ir nulupkite odelę. ..

Recepto vertinimas: 3

Meksikietiškas pyragas (Marquesote)

Sviestą išlydykite ir palikite atvėsti. Didelę stačiakampę formą ištepkite sviestu ir apibarstykite miltais. Orkaitę įkaitinkite iki 180-190°C temperatūros. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite kartu su druska iki standžių putų. Atsargiai išmaišykite tr..

Recepto vertinimas: 4

Meksikietiška Visų Šventųjų duona (Pan de muerto)

Miltus suberkite į dubenį. Per vidurį padarykite duobutę. Į ją suberkite sutrupintas mieles ir 1 arb. š. cukraus. Įpilkite 50 ml šilto vandens ir sumaišykite. Uždengtą pastatykite šiltai 15-20 min. Išlydykite sviestą. Kai tik mielės iškils, sudėkite šiltą, bet nekarštą sviest..

Recepto vertinimas: 0

Meksikietiška Velykų duona (Pan de Pascua)

Miltus suberkite į dubenį. Per vidurį padarykite duobutę. Į ją suberkite sutrupintas mieles, cukrų, įpilkite šilto pieno ir sumaišykite košę. Užbarstykite dar šiek tiek miltų ir uždengę virtuviniu rankšluosčiu pastatykite šiltai 20 min., kad iškiltų. Svogūną nulupkite i..

Recepto vertinimas: 0

KRABŲ KEPSNYS

Krabus nuplauti po tekanciu siltu vandeniu, sumaisyti su smulkiai supjaustytu svogunu, druska, pipirais, actu, augaliniu aliejumi ir imbieru. Laikyti viena valanda. Is miltu pieno ir kiausiniu paruosti skysta tesla ir taip pat palaikyti valanda.Svogunus smulkiai supjaustyti, sumaisyti su maltu imbie..

Recepto vertinimas: 0

BEFSTROGENAS

Jautienos file supjaustyti 1 cm storio ir 5 cm ilgio juostelemis, sumaisyti su baltaisiais ir cili pipirais, uzdengti ir palikti 10 min. pastoveti. Ikaitinti lydyta sviesta, jame greitai vartant 5 min. mesa apkepinti (mesos isore turi buti ruda, o vidus dar rozines spalvos). Sumaisyti pomidoru minks..

Recepto vertinimas: 4

AMŪRO SAUSAINĖLIAI

Migdolus sumalti. Visus teslos ingridientus isminkyti dubenyje ir pora valandu palaikyti vesioje vietoje. Tesla plonai iskocioti ir ispjauti sirdeles formos sausainelius. Sudeti sausainius i kepimo popieriumi isklota skarda. Kepti pries tai ikaitintoje orkaiteje 180C temperaturoje apie 10 min. Ataus..

Recepto vertinimas: 0

SILKĖS IR APELSINŲ UŽKANDIS

Nutarkuojame apelsinu zieveles, isspaudziame sultis. Sumaisome ir verdame, kol nugaruos puse skyscio. Nukosiame, sultis dar karta uzverdame ir supilame isleista krakmola, i bulviu kose imusamekiausini ir sudedame tarkuota suri. Kepame orkaiteje 10 minuciu 180 C temperaturoje.I lekste supilame sutirs..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių omletas

Bulves nuplaunamos, sudedamos i verdanti pasudyta vandeni, verdamos 25-30 minuciu, perliejamos saltu vandeniu, nulupamos ir supjaustomos griezineliais. Svogunai nulupami ir smulkiai supjaustomi. Cesnako skiltele taip pat nulupama ir smulkiai sukapojama. Dideleje keptuveje ikaitintame aliejuje svogun..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: peilio