Marcipaniniai trapus sausainiai

Ingridientai:

300 g miltų
80 g žalios marcipanines masės (rimi ir maximose yra)
50 g cukraus
1 žiuspnelis druskos
200 g atsaldyto sviesto
miltai tešlai iškočioti
cukrus pabarstymui
sviestas kepimo skardai ištepti.

Miltus išsijoti, ant viršaus smulkiai sutrupinti marcipaninę masę, cukrų ir druską.
Sviestą supjaustyti mažais gabalėliais ir uždėti ant masės viršaus .
Viską išminkyti ir paruoštą tešlą palikti pusei valandos šaltyje.
Pasibasrtyti miltų ir iškočioti maždaug 1 cm storio tešlos lakštą.
Išsipjauti ar kaip kitaip išsispausti sausainius skersmuo turetų būti kokie 8-10 cm (gan dideli, nes jie trupa, tai kuo mažesnis, tuo labiau trupės).
bukaja peilio puse išspausti griovelius + gaunasi, o kraščiukus galima šakutės dantukais apspausti, kad susilygintų kraštas.
Sausainius apibarstyti cukrumi ir sudėti ant skardos išteptos riebalais, palikti 20 minučių.
Kepti iš anksto įkaitinotje iki 150 C orkaitėje apie 25 minutes, kol gražiai pageltonuos.
Tada išimti iš skardos tuoj pat (kol karšti, tol netrupa baisiai ir ataušinti).
Kepti būtinai ant riebalų ir skardoje, tada neprisvyla ir neprilimpa.

Skanaus

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!