Meksikietiška Velykų duona (Pan de Pascua)

Ingridientai:
500 g miltų;
40 g mielių;
1 arb. š. cukraus;
50 ml pieno;
1 svogūnas;
2 valg. š. aliejaus;
200 g Ementalio arba Čederio sūrio;
2 šakelės šviežių mėtų;
4 kiaušiniai;
150 g sviesto;
1,5 valg. š. Crème fraîche arba riebios grietinės;
Druska;
1 arb. š. džiovintų mėtų;
1-2 kartus ant peilio galo maltų kalendrų sėklų;
½ arb. š. aitriųjų paprikų miltelių;
2 kartus ant peilio galo tarkuoto muskato riešuto;
1 valg. š. sviesto skardai ištepti;
1-2 valg. š. miltų skardai pabarstyti;
100-125 g sviesto duonai apšlakstyti.
Gaminimas
Miltus suberkite į dubenį. Per vidurį padarykite duobutę. Į ją suberkite sutrupintas mieles, cukrų, įpilkite šilto pieno ir sumaišykite košę. Užbarstykite dar šiek tiek miltų ir uždengę virtuviniu rankšluosčiu pastatykite šiltai 20 min., kad iškiltų.

Svogūną nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Aliejų įkaitinkite keptuvėje ir pakepinkite svogūno kubelius, kol jie pasidarys permatomi. Nukelkite nuo viryklės. Sūrį sutarkuokite. Mėtas nuplaukite, nusausinkite, lapelius nuskabykite ir sukapokite. Į tešlos raugą sudėkite sūrį, kiaušinius, minkštą sviestą, Crème fraîche arba riebią grietinę, šviežias bei džiovintas mėtas, maltas kalendrų sėklas, tarkuotą muskato riešutą, aitriųjų paprikų miltelius ir svogūnus. Viską gerai išminkykite. Suformuokite rutulį ir vėl padėkite į dubenį. Šiek tiek apibarstykite miltais ir uždengę palikite 30-40 min., kad iškiltų.

Orkaitę įkaitinkite iki 200°C temperatūros. Tešlą padalykite pusiau ir suformuokite 2 duonos kepalėlius. Didelę skardą ištepkite riebalais ir apibarstykite miltais, į ją sudėkite duonos kepalėlius. Pašaukite į orkaitę 40-50 min. Iškepusią duoną aptepkite šiltu skystu sviestu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!