25 rezultatų ieškant "paskui"

Baklažanų ir cukinijų užkandėlė

Į aliejų įmaišykite česnaką, druską ir prieskoninę druską. Atpjaukite po 12 baklažano ir cukinijų griežinėlių. Duoną skrudinkite tol,kol ji įgaus aukso spalvą. Duoną aptepkite aliejaus mišiniu. Aliejumi aptepkite ir cukinijų bei baklažano griežinėlius, o paskui pakepinkite. V..

Recepto vertinimas: 0

Grybais įdaryta višta

Išvalytą vištą padėkite ant pjaustymo lentelės krūtinėle į apačią. Nuo kaklo pjaukite išilgai žemyn, stengiantis nepažeisti aplink esančios odos ir filė. Kuo atsargiau pašalinti visus kaulus ir kremzles - stuburą, krūtinkaulį, šlaunikaulius. Geriausia tai daryti siauru plonu ir..

Recepto vertinimas: 0

Gabalėliais spirginta jautiena [befstrogenas]

Mėsą iš pradžių supjaustyti skersai plonais griežinėliais,"išmušti", paskui supjaustyti pusės cm storio pailgais gabalėliais ir greit apkepinti įkaitintuose riebaluose kartu su svogūnais, supjaustytais šiaudeliais.Tada apibarstyti druska, pipirais, miltais, viską sumaišyti, pakaitin..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos drebučiai

Kojas apsvilinti, sukapoti gabalais, nuplauti , užpilti šaltu vandeniu. Mėsą perpjauti į du gabalus, gerai nuplauti ir sudėti kartu su kojomis į puodą. Kai užvirs, skystį nupilti, o kojas ir mėsą perplauti šaltu vandeniu. Sudėti į puodą, užpilti šaltu vandeniu ir 3 val. virti, nug..

Recepto vertinimas: 0

Karšti sumuštiniai su faršu

Juodos forminės duonos riekės apkepinamos iš vienos pusės.Į faršą įdedama krakmolo, grietinės, vandens, tarkuotų burokėlių, smulkiai supjaustyto svogūno ir agurkas, pagardinama druska ir pipirais, išplakama. Ant apkepintos pusės užtepama pagamintos masės, paskui dideliame riebalų ..

Recepto vertinimas: 0

Imbieriniai keksiukai

1. 8 mažas keksiukų formeles patepame sviestu ir išklojame kepimo popieriumi. 2. Kriaušę nulupame, išpjauname sėklalizdį, minkštimą supjaustome skiltelėmis ir sudedame į dubenį su šaltu vandeniu skiestomis citrinų sultimis (kad nepatamsėtų). 3. Į nedidelį puodą supila..

Recepto vertinimas: 5

Spurgos pavakariams (kropeliai)

Tešla ruošiama kaip mieliniam pyragui, tik ji turi būti daug minkštesnė. Kai užminkyta tešla pakyla, virimui riebalai įkaitinami, į juos pamirkytu metaliniu šaukštu leidžiamos norimo dydžio spurgos. Apverdama viena, paskui kita pusė. Iš riebalų išgriebiamos skylėtu graibštu ..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių maltinukai

Virtos bulvės sumalamos mėsmale, suberiami miltai, įmušami kiaušiniai, supilama grietinė, pasūdoma, gerai suminkoma, padaromi maltinukai, apveliami miltais ir iš abiejų pusių apkepami įkaitintuose riebaluose. Valgoma su džiovintų grybų padažu. Padažui grybai nuplaunami ir 1-2 v..

Recepto vertinimas: 0

Velykinis ąsotis (Boba)

Į pašildytą pieną sudedamos mielės, įberiama šiek tiek cukraus ir paliekama, kol pakyla. Išsijoti miltai suberiami į dubenį, supilamos pašildytos mielės. Supylus likusį pieną, tešla išplakama ir paliekama vėl pakilti. Su cukrumi išsukti tryniai sudedami į kildomą tešlą, suber..

Recepto vertinimas: 0

Kalėdinis nekeptas tortas

Sumaišome migdolus su cukrumi, sudedame kiaušinių baltymus, įpilame migdolų esencijos ir maišome, kol išeina minkšta tešla. Ją minkome tol, kol tampa vienlytė. Tada padalijame į 3 lygias dalis. Ant miltiniu cukrumi pabarstyto paviršiaus iškočiojame vieną dalį tešlos taip, kad bū..

Recepto vertinimas: 3

Braškių ir migdolų tortas

Orkaitę įkaitinti iki 180-200°C temperatūros. Kiaušinius iki purios masės išplakti su 2 šaukštais karšto vandens. Plakant suberti cukrų. Plakti, kol masė pasidarys labai puri. Suberti migdolus. Sumaišyti miltus, krakmolą bei kepimo miltelius ir išsijoti ant kiaušinių. Viską gerai..

Recepto vertinimas: 0

Vyniotinių tešla

Miltus persijoti į dubenėlį arba ant lentos ir jų viduryje padaryti įdubimą. Supilti pusę sviesto arba aliejaus, drungną vandenį ar pieną, suberti druską, įmušti kiaušinį ir viską suminkyti į minkštą tešlą. Ją greitai sumušti delnu, kad atsiskirtų nuo pagrindo, arba stipria..

Recepto vertinimas: 5

Tortas su pistacijomis ir ananasų kremu

Trapiai tešlai skirtus miltus su krakmolu ir cukrumi sudėti į dubenėlį, įdėti trynį ir minkštą sviestą arba margariną. Tešlą suplakti elektriniu maišikliu ir pastatyti šaltai. Orkaitę įkaitinti iki 200-225°C temperatūros. Iškočioti tarp dviejų polietileno plėvelės sluoksni..

Recepto vertinimas: 0

Graikinių riešutų tortas su vaniliniu kremu

Orkaitę įkaitinti ii 175°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti su 4 šaukštais karšto vandens iki purios masės. Po truputį suberti 2/3 cukraus. Plakti, kol kremas pasidarys tirštokas. Baltymus išplakti su likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki standži..

Recepto vertinimas: 4

Avižinė duona

Mieles sutrupinti į dubenėlį, suberti cukrų, supilti pieną ir viską išmaišyti. Užsijoti 2/3 miltų ir vėl pamaišyti. Likusius miltus užsijoti ant viršaus, dubenėlio kraštuose paskirstyti avižinius dribsnius su druska. Tešlą palaikyti šiltoje vietoje apie 20-30 min., kad pakiltų..

Recepto vertinimas: 0

Pyragėliai su kremu

Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą- ją atšildyti. Tešlą iškočioti ir supjaustyti į norimą kiekį kvadratėlių, ar kitokios formos pyragėlių. Sudėti ant šaltu vandeniu suvilgytos skardos. Tešlą subadyti mediniu pagaliuku ir palaikyti 15 min. Orkaitę įkaitinti iki 220°C ..

Recepto vertinimas: 0

Vyniotinis su obuoliais ir persikais

Tešlai miltus išsijoti į dubenėlį ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį suberti druską ir supilti aliejų. Iš lėto supilti 250 ml drungno vandens. Pilant tešlą maišyti mediniu šaukštu. Kai viskas bus sudėta, tešlą gerai išminkyti rankomis. Suvynioti į plėvelę ir ma..

Recepto vertinimas: 0

Varškės vyniotinis

Tešlai miltus persijoti į dubenėlį arba ant lentos ir jų viduryje padaryti įdubimą. Supilti pusę sviesto arba aliejaus, drungną vandenį ar pieną, suberti druską, įmušti kiaušinį ir viską suminkyti į minkštą tešlą. Ją greitai sumušti delnu, kad atsiskirtų nuo pagrindo, arba..

Recepto vertinimas: 5

Obuolių vyniotinis su medumi

Kvietinius miltus išsijoti į dubenėlį ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį supilti aliejų, pusę citrinos sulčių, suberti druską ir vanilinį cukrų. Po truputį supilti 100-150 ml drungno vandens ir, pradedant nuo vidurio, viską suminkyti į vientisą tešlą. Tešlą mušt..

Recepto vertinimas: 0

VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖ KUKURŪZŲ DRIBSNIUOSE

Mesa nuplauti ir silpnai pamusti. Kiekviena gabaleli apibrstyti druska ir pipirais. Krutinele apkocioti miltuose, paskui kiausinio plakinyje, paskui kukuruzu dribsniuose ir iskepti aliejuje. Sultini sumaisyti su grietine ir sudeti konservuotus kukuruzus, tuomet 5 min. virti. Paskui viska suplakt..

Recepto vertinimas: 0

POMIDORŲ TYRĖ SU AVOKADOMIS

Pomidorus 10 sek. idedame i verdanti vandeni. Isimame, idedame i salta vandeni, paskui nulupame, supjaustome ketvirtadaliais,pasaliname seklalizdzius, supjaustome mazais gabaliukais. Sutriname juos plakikliu kartu su grietine, druska, pipirais, citrinos sultimis ir susmulkintais cesnakais.Zelatina u..

Recepto vertinimas: 0

Šimtalapis

Mielės pakildinamos truputyje pieno su cukrumi. Į šiltą pieną su išplaktais jame kiaušiniais suberiami miltai, supilamos pakildintos mielės ir smarkiai minkoma ne mažiau pusvalandžio. Tešla padalijama į šešias dalis, nekeičiant paskutinės minkymo krypties. Iš kiekvieno ga..

Recepto vertinimas: 4

MARINUOTI AGURKAI IR PATISONAI

Agurkelius nuplauti ir apdziovinti. Patisona nuplauti, isimti seklas ir supjaustyti mazdaug tokio pat dydzio gabaliukais kaip agurkeliai. I stiklaini pirmiausia sudeti zalumynus ir prieskonius, paskui pasluoksniui agurkus ir patisonus. Tada uzpilti karstu marinatu, nepripilant iki virsaus 2-1,5 cm. ..

Recepto vertinimas: 1

Lazanijos suktinukai su sūrio padažu

Pirmiausia paruoskite lazanijos suktinuku idara - pakepinkite keptuveje farsa su smulkintais svogunais ir pagardinkite ji druska, pipirais. Pasiruoskite padaza. Pakaitinkite sviesta gilioje keptuveje, maisydami dalimis suberkite miltus ir pakepinkite juos iki aukso spalvos. Paskui sumazinkite ugni i..

Recepto vertinimas: 3

VAISINIS PYRAGAS

Išmaišius 6 š. cukraus ir aromatizuoto atsto, ipilti i puodą. Paskui imesti 1 cm. supjaustytus rabarbarus ir paskui supjaustytus abrikosus, braškes, kriaušes, po vieną puoduką mėlynių ir gervuogių. Virti 3-4 min. Tešlą darant reikia 110 g. sviestą ir 225 g. miltus sumaigyti (turi atrod..

Recepto vertinimas: 5

Raktiniai žodžiai: paskui