Bulvių maltinukai

Ingridientai:
4—5 virtos bulvės,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai miltų,
šaukštas grietinės,
riebalų kepimui,
druskos.

P a d a ž a s.
30 g džiovintų grybų,
šaukštas miltų,
50 g margarino,
stiklinė grybų sultinio,
svogūnas,
druskos.
Gaminimas
Bulvės sumalamos mėsmale, suberiami miltai, įmušami kiaušiniai, supilama grietinė, pasūdomą. Gerai suminkoma, padaromi maltinukai, apvoliojami pyrago džiūvėsėliais ir iš abiejų pusių apkepami įkaitintuose riebaluose. Valgoma su džiovintų grybų padažu. Grybai nuplaunami ir 1—2 vai. mirkomi šiltame vandenyje. Paskui tame pačiame vandenyje ir išverdami. Miltai pakepinami margarine, praskiedžiama karštu grybų sultiniu ir truputį pakaitinama, paskui sudedamas pakepintas susmulkintas svogūnas, šiaudeliais supjaustyti grybai ir viskas dar pakepinama, pasūdoma.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!