25 rezultatų ieškant "pabarstyti"

Eršketas su ananasu ir svogūnais

Žuvį nuplauti, nusausinti. Pabarstyti druska, pipirais. Ananasą nulupti ir supjaustyti kubeliais. Nupjauti aitriosios paprikos galą, išimti sėklas, gerai nuplauti ir supjaustyti žiedais. Ananasą apkepinti svieste, sudėti smulkintas svogūnų galvutes ir dar pakepinti. Pabarstyti cukrumi. I..

Recepto vertinimas: 3

Karšiai su rozmarinais

Rozmarinus sukapoti. Išmaišyti su kapotais česnakais ir dviem šaukštais alyvuogių aliejaus. Pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Žuvis nuplauti. Į vidų pridėti rozmarinų mišinio. Iš išorės pašlakstyti dviem šaukštais aliejaus, pasūdyti, pabarstyti pipirais. Citrinas plonai supjausty..

Recepto vertinimas: 0

Skumbrė normandiškai

Nuvalytas skumbres pabarstyti druska ir pipirais. Nulupti svogūną ir obuolį, juos supjaustyti apvaliomis skiltelėmis. Įdėti į puodą, ant jų uždėti žuvį, įpilti sidro ir acto. Užvirti ir pavirinti dar 5 min. ant silpnos ugnies. Po to nuimti ir atvėsinti puode. Nulupti likusius obuoli..

Recepto vertinimas: 0

Žuvies filė su cukinijomis

Jeigu filė didelė, ją supjaustyti 3-4 cm gabaliukais. Citrinos odelę sutarkuoti, o iš citrinos išspausti sultis. Cukinijas supjaustyti skiltelėmis. Įkatinti orkaitę iki 240 C. Iš aliuminio folijos išpjauti 4 kvadratus, juos ištepti sviestu ir į kiekvieną įdėti storą sluoksnį cukin..

Recepto vertinimas: 0

Žuvies užkepėlė

Žuvį supjaustyti gabalėliais. Morkas sutarkuoti burokine tarka. Ryžius apvirti. Porus supjaustyti žiedeliais . Sūrį sutarkuoti. Žuvį pabarstyti žuvies prieskoniais. Kepimo indą sutepti alyvų aliejumi ir pabarstyti trupiniais. Dėti sluoksniais: morkos, žuvis , porai , ryži..

Recepto vertinimas: 4

Velykų boba

Miltus persijoti. Mieles sudėti į šiltą vandenį . Po truputį į pieną pilti miltus, druską, žiupsnelį cukraus. Užminkyti tešlą, padėti šiltai kol iškils. Trynius išplakti su cukrum, plakant supilti pašildytą sviestą , smulkintus migdolus, smulkintus kardamonus, nutarku..

Recepto vertinimas: 3

Motušės velykų pyragas

Sparnelius trumpai (0,5 val) palaikyti apibarsčius paukštienos prieskoniais ir česnaku. Sudėti į pasūdytą verdantį vandenį ir apie 8 min. apvirti. Nuvarvinti vandenį ir sudėti į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Apskrudinti. baigiant skrudinti į keptuvę supilti prieš tai išmaišytą ..

Recepto vertinimas: 4

Kumpio suktinukai su sūriu

Pievagrybių griežinėlius pakepinti su sviestu ir išgriebti. Į karštus riebalus suberti miltus, pagardinti baltuoju vynu bei grietine ir kaitinti, kol padažas sutirštės. Nukelti nuo viryklės ir pagardinti prieskoniais. Sukrėsti pakepintus pievagrybius, įmušti kiaušinę, suberti sūrį...

Recepto vertinimas: 0

Studentiška pica

Karamelizuoti kondensuotą pieną: beveik dvi valandas pavirinti skardinę kondensuoto pieno, kad jis sutirštėtų ir parustų. Pavirinus atvėsinti. Sausainius sutrupinti, užpilti lydytu sviestu ir išmaišyti, tuomet apšlakstyti pusės citrinos sultimis ir vėl išmaišyti. Trupinius sud..

Recepto vertinimas: 4

Greita pica su dešra ir šprotais

Paplotėlius ištepti pomidorų pasta, pabarstyti žalumynais ir sudėti griežinėliais supjaustytus kiaušinius, dešrą, žuvis, susmulkintus ir svieste ištroškintus pievagrybius (aš mėgstu dėti žalius) bei alyvuogių puseles. Iš viršaus gausiai pabarstyti fermentiniu sū..

Recepto vertinimas: 5

Plačiųjų lakštinių apkepas su aviena ir karameliniu alaus padažu

Avieną pakepinti aliejuje, įpilti tamsiojo alaus ir troskinti, kol alus isgaruos. Daržoves supjaustyti isilgai ir apkepti ant grotelių ar keptuvėje.Pagaminti padažą is pieno, miltų ir sviesto. Istepti kepimo formos dugną aliejumi, pabarstyti džiūvėsėlių, pakloti lakstinių sluoksnį, a..

Recepto vertinimas: 0

Jautiena su cukinijomis ir baklažanu

Į didelę keptuvę įpilti 2 šaukštus aliejaus, įdėti šaukštą sviesto. Smulkiai supjaustyti svogūną, česnaką ir pakepinti. Sudėti mėsą. Po 5 min. įberti druskos, pipirų, raudonėlio, prieskonių sriubai, sudėti pjaustytus žalumynus. Mėsą išimti, atvėsinti. Vidutinio dyd..

Recepto vertinimas: 0

Daržovių suflė

Sūrį sutarkuoti. Paimti gilų ugniai atsparų indą, ištepti jį sviestu (apie 15 g), o kraštus pabarstyti 2 šaukštais sūrio. Indą pastatyti į šaltą patalpą. Į puodą supilti pieną, įdėti į jį lauro lapelius, virti ant silpnos ugnies 30 minučių. Susmulkinti saldžiuosius ra..

Recepto vertinimas: 0

Užkepti žiediniai kopūstai

Žiedinius kopūstus susmulkinti, apvirti sūditame vandenyje 5-7 min. Nukošti, išberti į kepimo indą. Pabarstyti prieskoniais pagal skonį, įdėti kelis nedidelius gabalėlius sviesto, užpilti grietinėle, kad semtų 1/3 kopūstų ir gausiai pabarstyti tarkuotu sūriu. Kepti orkaitėje tol,..

Recepto vertinimas: 0

Paprasčiausios mielinės tešlos pyragas

Į dubenį išsijoti miltus, viduryje padaryti duobutę. Pieną pašildyti maždaug iki 35°C, į jį sutrupinti mieles, įberti šaukštelį cukraus ir išmaišyti. Gautą mišinį supilti į duobutę miltuose ir maišyti su kraštuose esančiais miltais, kol tešla pasidarys grietinės tirštumo..

Recepto vertinimas: 3

Mielinės tešlos pyragaičiai su migdolais

Pieną pašildyti ir į jį sutrupinti mieles. Suberti cukrų ir išmaišyti. Į didelį dubenį persijoti miltus, juose padaryti duobutę ir supilti išleistas mieles. Viršų pabarstyti miltais ir palikti maždaug 30 min. pakilti. Kiaušinį išplakti, įmaišyti kambario temperatūros svie..

Recepto vertinimas: 0

Vermišelių pica

Makaronus keletą minučių pavirti ir gerai nuvarvinti. Mėsą supjaustyti juostelėmis. Grybus susmulkinti kubeliais ir pakepinti svieste, įpilti grietinėlės, pabarstyti druska bei maltais pipirais. Kepimo formą ištepti riebalais, pabarstyti manų kruopomis. Makaronus padalyti į dvi lygias..

Recepto vertinimas: 1

Vvniotinis su kriaušėmis

Kiaušinius ir cukraus miltelius išplakti iki purumo. Įmaišyti kepimo miltelius ir krakmolą. Masę supilti į sviestu išteptą ir manų kruopomis pabarstytą kepimo formą. Kepti iki 270°C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Iškepusį biskvitą iš formos išversti ant cukrumi pabarstyto s..

Recepto vertinimas: 0

Paprasti trapios tešlos sausainiai

Miltus išsijoti ant stalo, pabarstyti druska. Ant jų sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą ir kapoti dideliu plačiu peiliu, kol susidarys vienodi trupiniai. Ant jų įmušti kiaušinius, suberti cukraus pudrą ir maišyti peiliu iš kraštų užverčiant trupinius. Tada greitai užminkyti t..

Recepto vertinimas: 3

Orkaitėje troškinta žuvis

Kepimo skardą iškloti folija, patepti riebalais, pabarstyti miltais. Žuvies filė nereikia smulkinti. Tiesiog dėti į foliją ir kiekvieną gabalą apšlakstyti citrinos sultimis, pabarstyti druska bei pipirais. Ant žuvies sudėti smulkiai supjaustytus grybus, supilti baltąjį vyną, užlank..

Recepto vertinimas: 2

Pyragas "patalėliuose" (Jūratės)

1.Trapios tešlos visus produktus sumaišyti, gerai išminkyti ir iškočioti ploną stačiakampį tešlos sluoksnį. 2.Puriai tešlai atskirai gerai išplakti baltymus su cukrumi ir trynius. Miltus sumaišyti su kep. milteliais. Į miltus įdėti grietinės, sukrėsti trynius,įlašinti kelis..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos apkepas

Mėsą supjaustyti plonomis juostelėmis ir apkepinti aliejuje. Užpilti vyną, pabarstyti paprika. Įdėti pomidorų tyrę ir pabarstyti druska bei pipirais. Puode įkaitinti aliejų ir apkepinti jame susmulkintą svogūną. Sudėti ryžius, truputį pakepinti, užpilti 2 st. vandens, pasūdyti i..

Recepto vertinimas: 0

Pyragėliai su braškėmis

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kiekvieną sluoksniuotos tešlos lakštą perpjauti pusiau. Tešlos paviršių aptepti tryniu. Sudėti ant šaltu vandeniu suvilgytos skardos. Kepti 25 min. Išimti iš orkaitės ir ataušinti. Įdarui skirtas braškes nuplauti šaltu vandeniu. Pa..

Recepto vertinimas: 1

Badeno slyvų tortas

Orkaitę įkaitinti iki 190°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir iki purios masės išsukti su paprastu bei vaniliniu cukrumi. Baltymus išplakti iki standžių putų ir paskirstyti ant trynių masės. Ant viršaus užberti maltus sausainius, riešutus bei supilti romą. ..

Recepto vertinimas: 0

Plikytos tešlos vainikas su braškėmis

Braškes nuplauti ir keturias gražiausias uogas palikti. Likusias sumaišyti su vaniliniu cukrumi. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai 250 ml vandens užvirinti su sviestu, druska bei citrinų sultimis.Suberti miltus ir maišyti, kol tešla lengvai atsiskirs nuo puodo kraštų. ..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: pabarstyti