25 rezultatų ieškant "pabarstyti"

Lašiša su greipfrutų salotomis

Greipfrutus nulupti ir padalyti skiltelėmis. Actą ir aliejų išmaišyti, pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Lašišą supjaustyti plonomis riekelėmis. Žuvies gabaliukus kepinti alyvuogių aliejuje 2 min. Salotas, greipfrutų skilteles, salierų stiebus ir keptą lašišą sudėti į lėkštę. ..

Recepto vertinimas: 0

Karšiai su rozmarinais

Rozmarinus sukapoti. Išmaišyti su kapotais česnakais ir dviem šaukštais alyvuogių aliejaus. Pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Žuvis nuplauti. Į vidų pridėti rozmarinų mišinio. Iš išorės pašlakstyti dviem šaukštais aliejaus, pasūdyti, pabarstyti pipirais. Citrinas plonai supjausty..

Recepto vertinimas: 0

Žuvies filė su cukinijomis

Jeigu filė didelė, ją supjaustyti 3-4 cm gabaliukais. Citrinos odelę sutarkuoti, o iš citrinos išspausti sultis. Cukinijas supjaustyti skiltelėmis. Įkatinti orkaitę iki 240 C. Iš aliuminio folijos išpjauti 4 kvadratus, juos ištepti sviestu ir į kiekvieną įdėti storą sluoksnį cukin..

Recepto vertinimas: 0

Žuvies užkepėlė

Žuvį supjaustyti gabalėliais. Morkas sutarkuoti burokine tarka. Ryžius apvirti. Porus supjaustyti žiedeliais . Sūrį sutarkuoti. Žuvį pabarstyti žuvies prieskoniais. Kepimo indą sutepti alyvų aliejumi ir pabarstyti trupiniais. Dėti sluoksniais: morkos, žuvis , porai , ryži..

Recepto vertinimas: 4

Studentiška pica

Karamelizuoti kondensuotą pieną: beveik dvi valandas pavirinti skardinę kondensuoto pieno, kad jis sutirštėtų ir parustų. Pavirinus atvėsinti. Sausainius sutrupinti, užpilti lydytu sviestu ir išmaišyti, tuomet apšlakstyti pusės citrinos sultimis ir vėl išmaišyti. Trupinius sud..

Recepto vertinimas: 4

Česnakų sriuba

Česnakus nuvalyti, perpjauti skilteles išilgai, susmulkinti, svogūną taip pat susmulkinti. Puode pakaitinti aliejų, jame pakepinti česnaką, svogūną, bet kad neparuduotų, nes česnakas apkars. Pabarstyti miltais, pamaišyti, supilti vyną, sultinį ir 15-20 min. pavirti. Tada supilti griet..

Recepto vertinimas: 0

Plačiųjų lakštinių apkepas su aviena ir karameliniu alaus padažu

Avieną pakepinti aliejuje, įpilti tamsiojo alaus ir troskinti, kol alus isgaruos. Daržoves supjaustyti isilgai ir apkepti ant grotelių ar keptuvėje.Pagaminti padažą is pieno, miltų ir sviesto. Istepti kepimo formos dugną aliejumi, pabarstyti džiūvėsėlių, pakloti lakstinių sluoksnį, a..

Recepto vertinimas: 0

Naminė pica

Mieles ištrinti su cukrumi ir pienu, palaikyti šiltai, kol pakils. Tada suberti miltus, druską, įpilti aliejaus ir minkyti 15-20 min. Kepimo skardą patepti aliejumi ir ant jos rankomis suformuoti tešlą. Svogūnus, šampinjonus supjaustyti žiedeliais, pabarstyti druska ir palikti 5 min. Pom..

Recepto vertinimas: 4

Jautiena su cukinijomis ir baklažanu

Į didelę keptuvę įpilti 2 šaukštus aliejaus, įdėti šaukštą sviesto. Smulkiai supjaustyti svogūną, česnaką ir pakepinti. Sudėti mėsą. Po 5 min. įberti druskos, pipirų, raudonėlio, prieskonių sriubai, sudėti pjaustytus žalumynus. Mėsą išimti, atvėsinti. Vidutinio dyd..

Recepto vertinimas: 0

Daržovių suflė

Sūrį sutarkuoti. Paimti gilų ugniai atsparų indą, ištepti jį sviestu (apie 15 g), o kraštus pabarstyti 2 šaukštais sūrio. Indą pastatyti į šaltą patalpą. Į puodą supilti pieną, įdėti į jį lauro lapelius, virti ant silpnos ugnies 30 minučių. Susmulkinti saldžiuosius ra..

Recepto vertinimas: 0

Žuvies ir kopūstų apkepas

Svogūnus perpjauti perpus ir supjaustyti griežinėliais. Papriką išvalyti it supjaustyti juostelėmis. Sviestą įkaitinti ir jame apkepinti papriką bei svogūną. Sudėti kopūstus, pabarstyti druska, pipirais ir paprika. Troškinti apie 10 min. ant didelės ugnies. Žuvies filė padalinti ..

Recepto vertinimas: 0

Paprasčiausios mielinės tešlos pyragas

Į dubenį išsijoti miltus, viduryje padaryti duobutę. Pieną pašildyti maždaug iki 35°C, į jį sutrupinti mieles, įberti šaukštelį cukraus ir išmaišyti. Gautą mišinį supilti į duobutę miltuose ir maišyti su kraštuose esančiais miltais, kol tešla pasidarys grietinės tirštumo..

Recepto vertinimas: 3

Mielinės tešlos pyragaičiai su migdolais

Pieną pašildyti ir į jį sutrupinti mieles. Suberti cukrų ir išmaišyti. Į didelį dubenį persijoti miltus, juose padaryti duobutę ir supilti išleistas mieles. Viršų pabarstyti miltais ir palikti maždaug 30 min. pakilti. Kiaušinį išplakti, įmaišyti kambario temperatūros svie..

Recepto vertinimas: 0

Vermišelių pica

Makaronus keletą minučių pavirti ir gerai nuvarvinti. Mėsą supjaustyti juostelėmis. Grybus susmulkinti kubeliais ir pakepinti svieste, įpilti grietinėlės, pabarstyti druska bei maltais pipirais. Kepimo formą ištepti riebalais, pabarstyti manų kruopomis. Makaronus padalyti į dvi lygias..

Recepto vertinimas: 1

Paprasti trapios tešlos sausainiai

Miltus išsijoti ant stalo, pabarstyti druska. Ant jų sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą ir kapoti dideliu plačiu peiliu, kol susidarys vienodi trupiniai. Ant jų įmušti kiaušinius, suberti cukraus pudrą ir maišyti peiliu iš kraštų užverčiant trupinius. Tada greitai užminkyti t..

Recepto vertinimas: 3

Meduolis su graikiniais riešutais

Atskirtus kiaušinių trynius išsukti su cukrumi, supilti pieną, ištirpintą sviestą, medų, suberti miltus, išmaišytus su kakava, kepimo milteliais ir prieskoniais. Viską gerai išmaišyti. Riešutus nuplikyti verdančiu vandeniu ir padžiovinti orkaitėje. Į tešlą sukrėsti išplak..

Recepto vertinimas: 0

Grietinėje troškinti kalmarai

Šiaudeliais supjaustyti virtus kalmarus. Juos pabarstyti druska, pipirais ir apvolioti miltuose. Apkepti svieste iki kol įgaus gražią geltoną spalvą. Kalmarus perdėti į indą, kuriame troškinsite, o į keptuvę dėti pusgriežinėliais supjaustytus svogūnus ir juos kepti. Pakepintais svo..

Recepto vertinimas: 5

Orkaitėje troškinta žuvis

Kepimo skardą iškloti folija, patepti riebalais, pabarstyti miltais. Žuvies filė nereikia smulkinti. Tiesiog dėti į foliją ir kiekvieną gabalą apšlakstyti citrinos sultimis, pabarstyti druska bei pipirais. Ant žuvies sudėti smulkiai supjaustytus grybus, supilti baltąjį vyną, užlank..

Recepto vertinimas: 2

Pyragas "patalėliuose" (Jūratės)

1.Trapios tešlos visus produktus sumaišyti, gerai išminkyti ir iškočioti ploną stačiakampį tešlos sluoksnį. 2.Puriai tešlai atskirai gerai išplakti baltymus su cukrumi ir trynius. Miltus sumaišyti su kep. milteliais. Į miltus įdėti grietinės, sukrėsti trynius,įlašinti kelis..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos apkepas

Mėsą supjaustyti plonomis juostelėmis ir apkepinti aliejuje. Užpilti vyną, pabarstyti paprika. Įdėti pomidorų tyrę ir pabarstyti druska bei pipirais. Puode įkaitinti aliejų ir apkepinti jame susmulkintą svogūną. Sudėti ryžius, truputį pakepinti, užpilti 2 st. vandens, pasūdyti i..

Recepto vertinimas: 0

Pyragėliai su braškėmis

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kiekvieną sluoksniuotos tešlos lakštą perpjauti pusiau. Tešlos paviršių aptepti tryniu. Sudėti ant šaltu vandeniu suvilgytos skardos. Kepti 25 min. Išimti iš orkaitės ir ataušinti. Įdarui skirtas braškes nuplauti šaltu vandeniu. Pa..

Recepto vertinimas: 1

Ciabatta (itališka balta duona) (Lauros)

Iš raugui skirtų ingredientų užmaišyti skystą tešlą (maišyti mažiausiai 15 min.), dubenį pridengti maistine plėvele ir šiltai (22-24ºC temperatūroje) laikyti 4 val. Į raugą supilti vandenį, persijoti miltus, sumaišytus su mielėmis, sudėti cukrų ir, galiausiai, druską. Pl..

Recepto vertinimas: 3

Badeno slyvų tortas

Orkaitę įkaitinti iki 190°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir iki purios masės išsukti su paprastu bei vaniliniu cukrumi. Baltymus išplakti iki standžių putų ir paskirstyti ant trynių masės. Ant viršaus užberti maltus sausainius, riešutus bei supilti romą. ..

Recepto vertinimas: 0

Bezė tortas su vyšniomis

Orkaitę įkaitinti iki 100°C temperatūros. Bezė pagrindui baltymus iki standžių putų išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei citrinų sultimis. 26 cm skersmens torto formą iškloti pergamentiniu popieriumi ir pabarstyti cukrumi. Bezė masę dėti į konditerinį švirkštą ir spiralė..

Recepto vertinimas: 0

SKUMBRĖ SU PIEVAGRYBIAIS

Zuvies file pabarstyti druska, is abieju pusiu patepti sviestu ir pavolioti dziuveseliuose. Zuvi iskepti karstame aliejuje (po 4 min. is abieju pusiu). Isimti is keptuves ir laikyti silumoje. Sonine supjaustyti siaudeliais, pievagrybius i keturias dalis. Pakepinti sonine, tada suberti pievagrybius i..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: pabarstyti