Vaisinis pyragas


Patiekalo šalis: Lietuva
Sudėtingumas: 1
Ingridientai:
4 kiaušiniai; 1 stiklinė cukraus; 0.5 stiklinės kefyro arba rūgpienio; 50 g. tirpyto sviesto arba 1/4 aliejaus; apie 2 stiklinės miltų; vanilinio cukraus, cinamono pagal skonį; 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių; obuolių arba kriaušių, galima ir vienų ir kitų; sviesto skardai patepti; džiuvėsėlių skardai papbarstyti.
Gaminimas:
Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilti tirpdytą sviestą arba aliejų išmaišyti, supilti kefyrą arba rūgpienį išmaišyti, maišant pilti po vieną šauktą miltų, sumaišytų su kepimo milteliais, kai tešla bus pakankamai tiršta išplakti kiaušinių baltimus su trupinėliu druskos iki standžių putų ir lėtai įmaišyti į tešlą. Skardą ištepti sviestu, pabarstyti džiūvėsėliais, suversti tešlą į skardą, ant viršaus išdėstyti skiltelėmis pjausytus, nuluptus vaisius ir pabarstyti cinamonu. Kepti apie 45 min.
Tinka vartoti su: Skaniausia su žolialių arbata, žvarbų rudens vakarą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!