Mielinės tešlos pyragaičiai su migdolais

Ingridientai:
100 ml pieno,
20 g mielių,
šaukštas cukraus,
350 g miltų,
kiaušinis,
75 g sviesto,
citrina,
100 g migdolų,
100 g maltų migdolų,
100 ml citrinų marmelado,
100 ml mėlynių marmelado sviesto (aptepti).
Gaminimas
Pieną pašildyti ir į jį sutrupinti mieles. Suberti cukrų ir išmaišyti. Į didelį dubenį persijoti miltus, juose padaryti duobutę ir supilti išleistas mieles. Viršų pabarstyti miltais ir palikti maždaug 30 min. pakilti.

Kiaušinį išplakti, įmaišyti kambario temperatūros sviestą ir sudėti į dubenį su miltais. Minkyti, kol tešla pasidarys tampri. Uždengti švariu rankšluosčiu ir palikti 30 min. pakilti.

Citriną nuplikyti karštu vandeniu, nusausinti ir nutarkuoti žievelę. Suberti į maltus migdolus (šiek tiek palikti pabarstyti) ir išmaišyti. Pusę kiekio mišinio suberti į citrinų marmeladą, likusį - į mėlynių marmeladą ir išmaišyti.

Tešlą dar kartą perminkyti ir ant miltais pabarstytos lentos iškočioti didelį kvadratinį lakštą. Padalyti į dvi lygias dalis. Ant vienos užtepti citrinų, ant kitos - mėlynių marmeladą.

Susukti du tešlos ritinius ir aštriu peiliu supjaustyti maždaug 3 cm storio griežinėliais. Juos sudėti į popierines kepimo formeles.

Pyragaičius sudėti į kepimo skardą ir palikti 30 min. pakilti. Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Pyragaičius išimti iš skardos, aptepti sviestu ir pabarstyti smulkintais migdolais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!